Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-12-11, 13:39
miko 005 napisał/a:
ourson, jak widać każdy z nas ma inny punkt widzenia i pewnie nie dojdziemy do konsensusu.
Wiedziałem to od samego początku. Ale potem dałem się nędznie sprowokować
miko 005 napisał/a:
Zatem OK., pójdźcie zdemolujcie stolicę, bo system komputerowy fiksował, a elektorat był tak w.k.u.r.w.i.o.n.y, że w swej desperacji celowo oddawał głosy nieważne.
Ja nie zamierzam nigdzie iść. Ja nawet specjalnie nie jestem zwolennikiem tej demonstracji - nie bardzo wiem skąd u Ciebie przekonanie że pójdę "zdemolować stolicę"?
miko 005 napisał/a:
Co do legalności wyborów. To jak się doczytałem, w całym kraju do sądów wpłynęło ok. 1500 wniosków kwestionujących wyniki. Zgadzam się z tym, że jest ich sporo. Tym bardziej że w poprzednich wyborach było ich znacznie mniej. Ale jak też czytam o tym jak są motywowane te wnioski, to pewnie połowę z nich można uznać za, lekko mówiąc śmieszne, ale wpłynęły. Sąd musi się nimi też zająć, a i ta suma 1500 to też te właśnie śmiesznie argumentowane wnioski.
Co do legalności wyborów. Jeszcze w trakcie liczenia głosów (a więc de facto przed końcem wyborów) sędziowie TK i innych sądów mówili w mediach o tym że wybory są ważne. O jakiej niezależności sądów możemy mówić? Zwrócić uwagę należy, że sędziowie Ci wypowiadali się bez możliwości zaznajomienia się z "materiałem dowodowym"...
PKW nie wyciągnęła wniosków z sytuacji z 2010 roku na Mazowszu. Ba, problem został spotęgowany. To powinno budzić zaniepokojenie. Nie trafia do mnie argument że ktoś odpowiedzialny za przygotowanie wyborów nie zastanawia się nad tym dlaczego w jednym województwie oddano aż tak wiele głosów nieważnych w stosunku do innych województw. Skoro tak nie ma żadnej gwarancji że jakaś "lekcja" zostanie wyciągnięta z tych wyborów.
miko 005 napisał/a:
A szczerze mówiąc, to chciałbym się strasznie mylić w tej kwestii.
Przecież Ty właśnie na to czekasz. Żeby spłonęło kilka samochodów. Porozbijane witryny sklepów. Będziesz mógł triumfować w tym wątku
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2014-12-11, 23:58
Cytat:
pójdźcie zdemolujcie stolicę
To taka metafora ourson, odnosi się do tego, że skoro popiera się ideę, to tak jakby się w niej uczestniczyło osobiście. No ale skoro deklarujesz że nie jesteś za demonstracją, to OK.
ourson napisał/a:
Co do legalności wyborów. Jeszcze w trakcie liczenia głosów (a więc de facto przed końcem wyborów) sędziowie TK i innych sądów mówili w mediach o tym że wybory są ważne.
To tak jak z wynikami sondażowymi, zaraz po. Sędziowie TK również przez cały dzień wyborów dostawali stosowne raporty od PKW, a ta od szefów komisji wojewódzkich, itd. Jak i mężów zaufania (gdyby przypadkiem w tych nieprzezroczystych urnach schował się jakiś krasnal i ... ). Pewnie stąd te komunikaty o ważności wyborów, komunikaty, a nie oficjalne oświadczenia.
ourson napisał/a:
Przecież Ty właśnie na to czekasz. Żeby spłonęło kilka samochodów. Porozbijane witryny sklepów. Będziesz mógł triumfować w tym wątku
A tu mnie lekko rozczarowałeś A w zasadzie to nie
No to teraz czekamy na rozwój sytuacji. Chociaż pokładam pewne nadzieje w ... Aleksandrze może chociaż trochę ona pokrzyżuje wielkie plany
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-12-13, 22:06
Tyle strachu, przestróg a tu nic. Spokojny marsz.
Z tego zawodu na interii na przykład taki marsz kilkudziesięciotysięczny znajduje co prawda miejsce na pierwszej stronie ale nie jako marsz, ale jako hasło "Jarosław Kczyński: Władza terroryzuje sądy".. No interia mocno się zwiodła. Gdyby była jakaś rozróba to z pewnością byłoby pogrubioną czcionką na samej górze strony... a tak... przecież to tylko kilkadziesiąt tysięcy ludzi na ulicach Warszawy, kto by tam jakoś specjalnie się rozpisywał...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Interia jest niemiecka, tak samo jak RMF FM. Więc nie oczekuj po takich mediach jak i po innych obiektywności.
Co ciekawe Niemcy nie dopuszczają ustawowo do rynku medialnego zagranicznych podmiotów.
Dla mnie ten marsz był marszem wiekowo 50+ wyborców PiS. Stare pokolenie w tym kraju nic nie zmieni. Nie mają energii a większość ma mentalność specyficzną. Szkoda czasu jak dla mnie.
Dziś w Łodzi była po raz kolejny organizowana Antykomuna przez młodych.
Interia jest niemiecka, tak samo jak RMF FM. Więc nie oczekuj po takich mediach jak i po innych obiektywności.
Co ciekawe Niemcy nie dopuszczają ustawowo do rynku medialnego zagranicznych podmiotów.
Tzn co, blokują strony internetowe? Wydają koncesje? W tych oparach absurdu naprawdę się kiedyś zgubisz. Chcesz poczytać wiadomości urojone - to proszę:
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2014-12-14, 12:54
ourson napisał/a:
Tyle strachu, przestróg a tu nic. Spokojny marsz.
I bardzo dobrze, że odbyło się wszystko tak, jak odbyć się miało.
Szacunek dla organizatorów za niesamowitą mobilizację i starania o to, aby ten marsz odbył się w spokojnej atmosferze i beż zbędnych burd. Zresztą Jarosław Kaczyński nie mógł sobie na burdy pozwolić, bo to jeszcze bardziej pogrążyłoby sensowność takiego marszu.
Marsz się odbył, było spokojnie, opinia publiczna jak była tak jest dalej podzielona w kwestii legalności wyborów, zatem ... co dalej z tym zamieszaniem?
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Na ironię zakrawa fakt, że w Niemczech obowiązuje prawo zakazujące sprzedaży niemieckich mediów w obce ręce. Właśnie po to, aby niemiecki odbiorca nie padł ofiarą propagandy obcej racji stanu
.
Cytat:
Dodam jeszcze, że kolejny niemiecki koncern Axel Springer SE jest właścicielem
Fakt
Przegląd Sportowy
Sport
Forbes
Newsweek Polska
Auto Świat
Auto Świat Poradnik
Auto Świat 4x4
Auto Świat Extra
Komputer Świat
Komputer Świat Ekspert
Komputer Świat Gry
Nowa dobra gra
Dziewczyna
Popcorn
Niemcy mają w posiadaniu 100% mediow lokalnych w Polsce i udział tych głównego nurtu też.
Cytat:
Do jesieni ub. r. w niemieckich rękach było 49,8 procent własności dzienników lokalnych, w tym takie tytuły jak np. „Dziennik Zachodni” bardzo wspierający separatystów z Ruchu Autonomii Śląska. Po zgodzie UOKiK dostał kolejne 36,8 procent. Po wczorajszej transakcji stał się właścicielem niemal stu procent gazet lokalnych.
Specjaliści nie mają wątpliwości. Niemiecki właściciel nie pozwoli, aby w prasie wydawanej w Polsce pojawiały się teksty niezgodne z linią polityczną Berlina. Na ironię zakrawa fakt, że w Niemczech obowiązuje prawo zakazujące sprzedaży niemieckich mediów w obce ręce. Właśnie po to, aby niemiecki odbiorca nie padł ofiarą propagandy obcej racji stanu.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2014-12-14, 14:28
Mateusz napisał/a:
Niemcy mają w posiadaniu 100% mediow lokalnych w Polsce
To kto jest właścicielem TVK WSM, Radia Ziemi Wieluńskiej i Kulis Powiatu? Nic mi nie wiadomo, aby to niemieckie koncerny nimi zarządzały. Pisząc "media lokalne", mówiszo mediach pisanych, telewizjach i radiach. Pisz bardziej precyzyjnie.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Ostatnio zmieniony przez Mrówek 2014-12-14, 14:35, w całości zmieniany 1 raz
Wolę propagandę niemiecką. Widzisz, Sakiewicz chętnie by sprzedał te swoje szmaty nawet Niemcom, tylko nikt nie chce tego kupić (oprócz prezesa). Nie ten target reklamowy. Babcia moherowa pieniążki oddaje bez skomplikowanej machiny reklamowej.
To kto jest właścicielem TVK WSM, Radia Ziemi Wieluńskiej i Kulis Powiatu? Nic mi nie wiadomo, aby to niemieckie koncerny nimi zarządzały. Pisząc "media lokalne", mówiszo mediach pisanych, telewizjach i radiach. Pisz bardziej precyzyjnie.
To był cytat autora artykułu. Nie moja wypowiedź. Pewnie mieli na myśli duże firmy.
mcdek
Owszem Sakiewicz też propagandę sieje ale antyniemiecką i antyrosyjską.
Filmik z Rydzykiem widziałem. Ludzie dają dobrowolnie pieniądze. Widocznie wolą je wydać w ten sposób. Nikt nie przymusza.
Wolisz propagandę niemiecką? Niemieckich produktów, firm, produkowanych w Niemczech też? Gdzie jeśli konsument kupi dany produkt: auto, szampon do włosów, jedzenie, ubezpieczenie to zysk i podatki zostają w Niemczech i pracę ma niemiecki robotnik a nie np. Twój sąsiad?
Dla mnie ten marsz był marszem wiekowo 50+ wyborców PiS. Stare pokolenie w tym kraju nic nie zmieni. Nie mają energii a większość ma mentalność specyficzną. Szkoda czasu jak dla mnie.
Znasz jakiegoś "decydenta" w tym kraju, który miałby poniżej 50 lat?
W Polskich mediach decyduje kapitał niemiecki, belgijski, brytyjski i w części rosyjski. Polskie media są szczątkowe i niestety niekompetentne i nierzetelne.
Kulisy są "podobno" w dużej części zależne finansowo i politycznie. Tak słyszałem. Nie mam dowodów, więc nie napiszę od kogo i czy na pewno. Pozostałe w większej lub mniejszej części pewnie też są zależne.
Ale niestety tak jest na całym świecie. Zawsze mnie zastanawia wiara w mit niezależnych fachowców i niezależnych mediów. Do każdego przekazu medialnego podchodzę jak do radia Erewań
Pat44 napisał/a:
Znasz jakiegoś "decydenta" w tym kraju, który miałby poniżej 50 lat?
Ja znam kilku, ale ja z PSLu jestem, więc to się nie liczy ;P
W Polskich mediach decyduje kapitał niemiecki, belgijski, brytyjski i w części rosyjski. Polskie media są szczątkowe i niestety niekompetentne i nierzetelne.
Kulisy są "podobno" w dużej części zależne finansowo i politycznie. Tak słyszałem.
No i co z tego? O czym to świadczy? Nie mówią nam czegoś? Nie informują o jakiejś zbliżającej się tragedii? Celowo wprowadzają w błąd? Jakiś czas temu trafiłem na jakieś wyniki badań przeprowadzone wśród absolwentów studiów dziennikarskich... Podobno 60% z nich nie potrafiło wymienić krajów z którymi graniczy Polska.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum