Ostatnio bedac w pracy podszedl do mnie pan - lekko podchmielony i uzalal sie ze juz od kilku godzin poszukuje w Wieluniu ul. Wieluńskiej! Troche mnie to zdziwilo, bo jakze moze byc taka ulica w naszym miescie Po dluzszej rozmowie udalo mi sie od pana wyciagnac iz probuje dojechac do Złoczewa i chodzi mu o ulice Sieradzka Co tez chmiel potrafi zrobic z czlowiekiem
Czy to chodzi o ten kawałek koło lasku żydowskiego????
A nie byla to też Graniczna??
Już od jakiegoś czasy nie.
Niektóre ulice jak na przykład ul. Cicha czy Sejmu czteroletniego póki, co istnieją tylko na papierze, wprawdzie są one dokładnie wytyczone ( w Cichej nawet ostatni wybudowano wodociąg), ale konia z rzędem temu, kto tam tędy przejedzie choćby rowerem.
Za to przy niektórych z pewnością nikt nie będzie mieszkał, bo są ….. już gęsto zabudowane, a wszystkie budynki mają … inny adres ( dotyczy to: Kardynała Stefana Wyszyńskiego, Prymasa 1000 – lecia, Armii Krajowej, Malinowej, Uroczej – przy reszcie da się coś wcisnąć)
Te wszystkie nazwy nowych ulic pobrałem ze strony BIPu, (na który sobie ponarzekałem na tym forum » Wieluń i okolice » Różności » Po co nam taki BIP ????????????????????????? - BEZ ODZEWU NIESTETY)
Wystarczy wejść na stronę: http://eurzad.um.wielun.pl/grid/frameworkAction.do i w okienku szukaj wpisać frazę: nadania nazw.
[ Dodano: 2007-01-11, 15:14 ]
Silvo napisał/a:
probuje dojechac do Złoczewa i chodzi mu o ulice Sieradzka
glizda
Nie wiem czy do końca rozumiesz, o co chodzi z kierocińskiej, więc zupełnie opis
Kierocińskiej nie jest przedłużeniem ul Kijak tylko jest do niej prostopadła i o ile pamiętam (dawno nie byłem w tamtym rejonie miasta zabudowana tylko z jednej strony).
Ta ulica odchodzi w lewo od Kijaka tuż przed cmentarzem, (jeżeli poruszamy się od Strony kościoła Barbary)
Kijak też ciągnie się do granicznej – tylko jedziemy prosto.
Hmm, zaraz zaraz to Graniczna kończy sie na tym odcinku gdzie jest stacja meteo czy ciagnie sie dalej jeszcze po drugiej stronie ulicy?? Z tego co pamiętam to tak było.
To ja już niewiem gdzie jest kierocińskiej
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Mam nadzieję ze Rada Miejska nie wpadnie na pomysł nadania dojazdowi do garaży na osiedlu bugaj lub jakiejś innej pseudo-uliczce imienia Jana Pawła II.
Jedyna rozsądna propozycja to nadanie imienia JPII szerokiej projektowanej ulicy będącej przedłużeniem ulicy Popiełuszki. Takie rozwiązanie jest podyktowane tym, iż będzie występował związek tematyczny nazw ulic znajdujących się w jednym ciągu komunikacyjnym.
Ja bym proponował już teraz nadac nazwę, chociaż te ulice jeszcze nie istnieją (uczyniono tak między innymi z ulicą cichą i sejmu czteroletniego.
Moja propozycja wygląda tak:
Ulicy będącej przedłużeniem Popiełuszki w kierunku cmentarza nadać imię Jana Pawła II.
Ulicy będącej przedłużeniem Popiełuszki w kierunku ciepłowniczej nadać imię np. ul Poznańska*.
*Zasada wzajemności, z dużych miast to między innymi w Poznaniu, Gdyni, Bydgoszczy, Szczecinie, istnieją ulice wieluńskie a w Łodzi takiej nie ma, (chociaż dawniej była) - nie widzę powodu, aby w Wieluniu istniała łódzka.
ciekawe propozycje... jestem za gdyby to tylko od nas zależało
a co do łódzkiej - zgadzam się w całej rozciągłości jak zrobią u siebie wieluńską, to wówczas można pomyśleć o "rewanżu"
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-01-16, 17:57
stefan_pol napisał/a:
Ulicy będącej przedłużeniem w kierunku cmentarza nadać imię Jana Pawła II.
nie jestem pewien ale to jest chyba ulica Polna (o ile dobrze zrozumiałem)
Ja jakoś nieprzepadam za Łodzią i bym niechciał ulicy Łódzkiej. Co do ulicy JPII to taka osoba niezasługuje na ulice w Wieluniu. Ulica jakiej można by było dać nazwę tak wielkiej osoby to by musiala być (tak sobie to wyobrazam )duża, ważniejsza, o dobrej nawierzchni a takiej w Wieluniu nieznam
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
nadanie imienia JPII szerokiej projektowanej ulicy będącej przedłużeniem ulicy Popiełuszki
Marek92 napisał/a:
nie jestem pewien ale to jest chyba ulica Polna (o ile dobrze zrozumiałem)
Przyjrzyj się dyskusji na temat obwodnicy, obecnie jest opracowany projekt dotyczący zagospodarowania wokół południowej części tzw obwodnicy wschodniej.
1. To przedłużenie będzie prawdopodobnie nieco przesunięta w stosunku do ulicy polnej.
2. Będzie to z pewnością ulica dużo szersza niż obecna polna itd.,
3. Ulica polna nie posiada dużej liczby numerów więc co za problem,
4. To największa projektowana obecnie ulica na terenie miasta.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-01-16, 20:10
stefan_pol napisał/a:
2. Będzie to z pewnością ulica dużo szersza niż obecna polna itd.,
3. Ulica polna nie posiada dużej liczby numerów więc co za problem,
4. To największa projektowana obecnie ulica na terenie miasta.
Jezeli tak mowisz no to moze byc.
Moj kolega ma podobno gdzies w tamtym miejscu (chyba Polna) jakas dzialke i ma tam (tez podobno) w ziemi bardzo duzo pozostalosci po wojnie.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
nikt nie napisał gdzie jest słoneczna!!! a ja wiem. przy wyjezdzie na warszawke za mostem jest osiedle tam jest słoneczna, poludniowa, e.orzeszkowej i jeszcze kilka innych
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum