_________________ To właśnie lęk przed porażką nie pozwolił mi podjąć wielkiego działania.
Dopiero dzisiaj stawiłem pierwsze kroki tam, gdzie powinienem je postawić przed 10 laty.
Ale jestem szczęśliwy, że nie czekałem kolejnych 20
Łańcuchy są dopuszczalne tylko na drogach ośnierzonych.
przyznam się bez bicia, że dziś poraz pierwszy założyłem zimówki na nogi
_________________ To właśnie lęk przed porażką nie pozwolił mi podjąć wielkiego działania.
Dopiero dzisiaj stawiłem pierwsze kroki tam, gdzie powinienem je postawić przed 10 laty.
Ale jestem szczęśliwy, że nie czekałem kolejnych 20
Ja zamiast zimówek założyłem narty i auto smiga jak marzenie
A tak na poważnie to bez zimówek to masakra jest na sniegu !!! Co do łancuchow to z checia bym zalozyl ale nie posiadam
Ferbiku mysle ze jakbys zalozyl lancuchy gdzie duzo sniego raczej by Ci nic nie zrobili
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-01-25, 14:49
Na łańcuchach wolno jeździć po ośnieżonych drogach. Nie muszą być one w jakiś szczególny sposób oznaczone. Jeśli poruszanie się na samych oponach jest trudne zakładasz łańcuchy i po problemie.
Są natomiast drogi, na które należy wjeżdżać wyłącznie z założonymi łańcuchami. Ubiegłej zimy taki rygor obowiązywał ciężarówki poruszające się po "Zakopiance".
No więc zaśnieżone i oblodzone drogi to drogi właśnie określone przez przepisy RD
Ale nie wszystkie drogi w naszym regionie są zaśnieżone, więc powiedzmy wjeżdzając z zaśnieżonej drogi miejskiej lub powiatowej na krajową 8 będziemy zmuszeni ściągnąć łańcuchy. Ja miałem tu na myśli bardziej tereny górskie, gdzie śnieg w 100% pokrywa nawierzchnie.
Pamiętam jak rok czy dwa lata temu tak dosypało, że łańcuchów nie było można kupić w żaden sposób, a jak już się pojawiły na chwilę, to sprzedawcy chcąc skorzystać na sprzedaży podnosili cenę dwukrotnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum