ojj Dominiko nam chodzilo o to ze są z Okręgu Wielunia jak powiedzial Ferbik a nie dokladnie z Wielunia
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-09-29, 14:39
Dwóch samorządowców z powiatu wieluńskiego zasiądzie w nowym parlamencie. Mandat wyborców zdobyli starosta Mieczysław Łuczak i wójt Pątnowa Edward Kiedos.
Startujący z pierwszego miejsca na liście Polskiego Stronnictwa Ludowego Mieczysław Łuczak w 11 okręgu wyborczym zdobył 6105 głosów. Jest jedynym 'ludowcem', który dostał się do parlamentu z naszego okręgu. Znacznie więcej swoich kandydatów na Wiejską udało się wysłać Samoobronie. Edward Kiedos, nr 3 na liście, jest jednym z trzech przedstawicieli tej partii, którym udało się zostać posłem startując w okręgu 11. Zdobył 6016 głosów.
Niestety przez najbliższą kadencję ziemia wieluńska nie będzie reprezentowana w Senacie. W okręgu 11 mandatu nie zyskali ani Wojciech Zarzycki (PSL - 30985 głosów), ani Jerzy Pieniążek (kandydat niezależny - 25656 głosów), ani Janusz Mordalski (Partia Inicjatywa RP - 5789 głosów).
Liderzy wyścigu o fotel senatora zyskali od prawie 47 i pół tysiąca do blisko 56,5 tysiąca głosów.
(na zdjęciu od lewej: Mieczysław Łuczak i Edward Kiedos)
Gratuluję przewagi nad innymi, a teraz zobaczymy jak się spiszą...
Wysłany: 2005-10-08, 15:12
Mam nadzieje że panowie posłowie pozyskaja fundusze z UE na budowe nowej Ziemi Wieluńskiej i pozyskają nowe inwestycje które przyniosą mieszkańcą powiatu Wieluńskiego nowe miejsca pracy!
mieszkańcom - Ferbik
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-10-09, 13:00
MATRIX napisał/a:
Mam nadzieje że panowie posłowie pozyskaja fundusze z UE na budowe nowej Ziemi Wieluńskiej i pozyskają nowe inwestycje które przyniosą mieszkańcą powiatu Wieluńskiego nowe miejsca pracy!
"Nadzieja matką głupich" - nikogo nie obrażam, ale wszyscy jak dla mnie to złodzieje. Już nie raz pisałem, że wszyscy są dobrze, ale jak jest kampania, zapewniają poprawy i w ogóle, a po jak już wejdą na stołek wyżej, może i staraj się coś zrobić, ale im to nie wychodzi. Ot cała sprawa się tak przedstawiam jak dla mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum