Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-03-11, 19:45
Mój brat rozwiązał z nimi umowę i podpisał z NETIĄ.TPSA tak długo próbowali odwieść go od tej decyzji,że w końcu zostali ukarani w ten sposób że musieli udostępnić mu internet jeszcze przez 15 dni za darmo.Minęło te 15 dni i nadal nie moze mieć neta,bo Netia nie moze wywalczyć od TPSA jego danych (chodzi o złącze czy coś podobnego)bez których nie moze podłączyć internetu.Efekt pewnie będzie taki że Tpsa znowu będa ukarani za utrudnianie,brat nadal nie będzie miał neta i tak w kółko...zwykli złodzieje i tyle...
red OK, niech będzie. Podzielę się swoimi:
Aktualnie w Wieluniu używam TZG 128 kbit/s, czyli najtańsza opcja. Ogólnie nie mam problemów z tym łączem. Występują one jednynie, jak pobieram duże ilości danych na wszystkie na raz z dwóch kompów w sieci domowej, choć nie zawsze zrywa. Łącze wybrałem wolne, gdyż w głównej mierze służy do przeglądania, a nie pobierania. Zazwyczaj rzeczywista prędkość pobierania danych oscyluje w granicach 12-16 KB/s; (sprawdzałem w zeszły weekend), ale co najważniejsze, prędkość ta jest względnie stała. Małe wahania itd. Nie wiem na ile aktualne problemy tepsy z prędkością mogą wpłynnąć na prędkości rzeczywiste TZG (szczególnie na 256, 512 kbit/s, 1Mbit) oraz na to moje (nie ma mnie teraz w w-uniu).
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-03-11, 21:40
Ja korzystam z internetu od Limaka.Choc bardzo dlugo narzekalam na jakosc to teraz po kilku poprawkach chodzi jak burza.Opcja 512 bez zadnych ograniczen za 60 zl.Teraz jestem bardzo zadowolona (przy pomiarze szybkosci DSL czesto mam 600-700mbit/s
Szlag mnie już trafia!
Przez ostatni miesiąc byłem naprawdę cierpliwy i grzeczny, jednak dziś tepsa przegięła totalnie!
Rezygnuję z neostrady.
Dzisiaj godzina 20.00. Neostrada 2048. Strona onet laduje sie po 2 minutach, jezeli wogole sie zaladuje. Poczty nie da sie sciagnac. Transfer przy probie sciagania z szybkiego serwera 120 b/s. Czy to nie sa juz jaja. Kilka telefonow do tpsy i nic. A w Wieluniu w TPSA ciagle przyjmuja zgloszenia na neostrade.
FERBIK moja propozycja: zbieramy klika osob i idziemy wszyscy razem do tpsy zrobic awanture. Dowiedzialem sie z pewnego zrodla (kolega pracuje w tpsa) ze w naszym regionie nie sa prowadzone zadne prace przy laczach.
1.JPG
Plik ściągnięto 44 raz(y) 47,11 KB
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-03-20, 20:33
Ecomarta napisał/a:
TPSA na bieżąco dostaje kary nałożone przez Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów,ale dla nich są to chyba śmieszne kwoty,bo....płacą i dalej robią to samo.
Nie placa. Na 359mln kar zaplacili 1mln z groszami. Dochodze do wniosku, ze TPSA i UKE to ci sami ludzie. Mam 1mbps. "Mam".
Ludzie to trwa juz ponad 2 miesiace. Jak mozna przyjmowac nowe zgloszenia w Wieluniu skoro wiedza co sie dzieje. Jezeli sa takie problemy z laczami u nas to niech w naszym rejonie tymczasowo wprowadza te poprzednie limity danych bo bylo ok. Mam w du....e limity zalezy mi na komforcie pracy.
Moze jakas nasza wielunska gazeta zainteresuje sie tym problemem i opisze bo tpsa w komunikacie podaje tylko problemy ale abonentow o kierunkach 0-62.
A ja mam propozycje. Sami nic nie zdziałacie bo was normalnie nie wpuszczą nigdzie,przykro mi ale tak będzie,a nawet jesli to nic nie zdziałacie.Dlatego właśnie tpsa zlikwidowała regionalne biura obsługi klienta-żeby nie można było nic załatwić. Pracuje teraz przy radcy prawnym i powiatowym rzeczniku praw konsumentów,wiem,że kilka podobnych incydentów z tpsa ma już za sobą.Możecie iść do waszego rzecznika (w starostwie) i powiedzieć mu co i jak.On sie musi tym zająć i doprowadzić do końca,łącznie z reklamacjami,roszczeniami itp.
[ Dodano: 2007-03-21, 07:39 ]
No i za to sie nic nie płaci a i nerwów mniej niż samemu sie szarpać.Powodzenia.
Godzina 14 33. Neostrada juz spowalnia. Dzisiaj sie wku....em i zadzwonilem po 0800102102. Ponioslo mnie i zabardzo ryczalem na Pania. Wiem ze ona nie jest nic winna ale juz braklo nerwow. Po 10 minutowej wymianie zdan Pani oznajmila mi ze znane sa problemy w 0-43 i obiecuje na 100 % ze do konca marca awaria zostanie usunieta.
Moze to znowu mydlenie oczow ale nie mam wyjscia poczekamy zobaczymy,
Pzdr
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-03-21, 15:05
Ferbik. Netia idzie na laczach TPSA, przez te same centrale, wiec nic nie zmieni zmiana na netie ;o.
Ja to marze o chello... Jeszcze poltora roku i spadam na studia i bede sie rozkoszowal laczmi rzedu 12mbit ;x
Netia idzie na laczach TPSA, przez te same centrale, wiec nic nie zmieni zmiana na netie
Jeśli netia ma podpisaną z TPSA umowę o gwarancji przepustowości łącz to raczej nie masz racji.
Wysłany: 2007-03-21, 16:06
Ty tez masz podpisana umowe z TPSA o gwarancji przepustowosci lacz? Ponoc.
Na netii tez maja lagi. Cala Polska ma lagi ; o Tylko wielkie i dobrze prosperujace "osiedlowe" firmy maja dobre pingi, no i chello ;x. Polecam forum.neostrada.info. Poczytac troche.
Tak jak pisalem wczesniej UOKiK / TPSA / Netia ... Ci sami ludzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum