Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2007-03-31, 18:29
Nie to że bym był jakimś specjalistą w dziedzinie cukiernictwa, tort w "CMG" czy w "Edenie nie różni się wiele smakiem, a to co komuś smakuje to kwestia gustu. JA osobiście polecam torty "U Jarka" ze względu na dość oryginalną dekorację, ale oczywiście na zamówienie, a co do smaku to jak dla mnie bardzo dobre. Polecam
Według mnie "Jarek" sie popsuł. (reszta wpisu usunięta, obraza osoby/podmiotu - cenzura Admina)
Mi znowu się kojarzy ze straszną ciasnotą, szczególnie w zimie. Ale jak coś już tam zamawiam to jakiś ciepły napój jak zimno, i lody jak ciepło. A póki co na coś zepsutego nie trafiłem - na szczęście.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-04-01, 07:40
Do Jarka nie chodzę odkąd zmienił wygląd lokal(ojjj będzie już tych lat)nie ten zapach...kiedyś tak pięknie pachniało lodami gałkami mmmm...wszystko w drzewie metalowe pojemniki na lody i niepowtarzalny zapach pieczonych ciast....Od Gagatka strasznie lubię eklerki z bitą śmietaną polewane toffi mniamniuśne.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2007-04-02, 14:07
glizda napisał/a:
Ja u Jarak nie kupuję odkąd się natknęłam na nieświeżą babeczkę bleee
Wiem coś o tych babeczkach, ale na przyszłość jak będę je zamawiał to sprawdzę czy nie są twarde.
tokar1991 napisał/a:
Mi znowu się kojarzy ze straszną ciasnotą, szczególnie w zimie.
Tokar jest ciasnota bo ludzie spożywają desery itp. a to że w CMG tak nie ma i jest więcej miejsca to tylko z powodu braku niektórych rzeczy. W Edenie swego czasu też był tłok, tylko tyle że rozbudowali się trochę i jest zaraz więcej miejsca, a Jarek nie ma warunków
Są gusta i guściki, smaki i smaczki. Oceniając torty 'wieluńskie' wg 1) jakości ich wykonania, 2)estetyki 3) smaku i oczywiście tzw. wabienia oka, cukiernie można pozycjonować w kolejności:
1.Eden,
2.CMG /torty ładnie wygladają, ale zawdzięczają to magmom /
3.Jarek /trafają się , nazwijmy to średnio świeże/
4.Klimczak,
...
n.Krawiec /kwiaty cukrowe, które farbują bitą śmietanę, czy też krem;suche biszkopty
/
Zamawiając tort /aby później sie nie rozczarować:(/ należałoby zwrócić uwagę na:
1. nasączenie ciasta oraz rodzaj użytego likieru,
2.świeżość owoców; owoce świeże, owoce z puszki, owoce kandyzowane itp.
3.świeżość ciasta - podstawa; bywa że dostajemy wysuszony biszkopt,
4.sposób zdobienia;nie powinny być ciasta, w tym także torty, zdobione żywymi kwiatami ( zabrania tego Stacja Sanitarno - Epidemiologiczna),
5.ozoby; polecane z dragantu, ponieważ zwykłe cukrowe czy marcepanowe zdarza się, że zwyczajnie 'farbują' kremik lub bitą śmietanę i efekt jest wymierny:(
6.możliwość zamieszczenia foteczki na torcie;
Przy tortach weselnych, komunijnych i na inne okoliczności (mowa o dużych piętrowych tortach) istotna jest patera, ktorą można sobie wybrać; do tego cukiernia powinna zapewnić, jeśli jest to porządna cukienia:) fontannę z wodą w kolorze dekoracji tortu, sztuczne ognie, wózek na torta, nakrycie wózka i oczywiście dostawę tegoż torta na wskazaną godzinę, we wskazane miejsce:)
sposób zdobienia;nie powinny być ciasta, w tym także torty, zdobione żywymi kwiatami ( zabrania tego Stacja Sanitarno - Epidemiologiczna),
No i na prawie każdym torcie u gagatka jest właśnie żywy kwiat. Dlatego nie lubię stamtąd tortów bo ta polewa budyniowa jest zbyt słodka i jakoś nieprzekonują mnie właśnie te żywe kwiaty..
Według mnie "Jarek" sie popsuł. Odkąd zjadłam tam nieświeży sernik, omijam tą cukiernię. (reszta wpisu usunięta, obraza osoby - cenzura Admina)
Proszę nie używać czyjegoś nazwiska do porównań, które można uznać za pomówienie n
Jaro
Nie rozumiem uwagi skierowanej do mnie w moim poscie przez ciebie Jarek . Nikgo nie mialam na celu obrazić a jedynie wyrazilam swoja opinie, że w okresie letnim chodnik w okolicach cukierni jest brudny!! Nie było tez zadnego przeklenstwa.
Dominika, popieram Cię. Chodnik przy cukierni jarek jest tak brudny że czasami trzeba nieźle omijać żeby nie wejśc w jakiegoś rozwalonego loda..
Bo z tego co mi wiadomo, to każdy właściciel jakiegośbudynku powinien dbać o chodnik wokół tego budynku, czy tak nie jest?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum