Jak to powiedziała moja mądra nauczycielka od biologii - "Do takiej pogody trzeba się będzie przyzwyczaić, ponieważ w wyniku globalnego ocieplenia masy powietrza o zróżnicowanych temperaturach będą stykały się ze sobą coraz częściej."
Warto jednak pomyśleć o sprzęcie elektronicznym... Komputery i telewizory. Zwłaszcza jeśli mamy antenę naziemną(np. siatkową).
miko 005, masz racje takiej bym nie chcial. Popatrzec byloby na co, ale szkoda upraw rolnikow, ogrodkow, parkow i naszego pieknego miasta
_________________ Carpie diem
midanle [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-25, 21:50
Silvo napisał/a:
(...)Pare lat temu co kilka dni mielismy piekna burze.(...)
A kiedy była ta, co zdemolowała prawie połowę parku, działki itd.? 1997? Wtedy to się działo. Chyba pierwszy czerwiec, ale podobnie jak z rokiem nie jestem pewien
A kiedy była ta, co zdemolowała prawie połowę parku, działki itd.? 1997? Wtedy to się działo.
Nie, to było w 1996, pamiętam bo chodziłem wtedy do IV klasy liceum (czyli ówczesna matura).
A w tę nieszczęsną burzę, miałem przyjemność właśnie wracać do domu.
Szedłem wtedy pamiętam ulicą Śląską, która zamieniła się w rzekę, nie było widać chodnika i ulicy, tak wszystko było zalane.
Gdy doszedłem do domu to największe piekło się właśnie zaczęło, błyski, pioruny i potworny deszcz.
Skutki tej burzy były aż nad wyraz 'piorunujące'...
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 11 Lis 2006 Posty: 92 Skąd: ss ;]
Wysłany: 2007-05-26, 12:12
ja to chyba mogę znać tylko z opowiadań rodziców (;
_________________ "Informacja nie jest wiedzą. Wiedza nie jest mądrością. Mądrość nie jest prawdą.
Prawda nie jest pięknem. Piękno nie jest miłością. Miłość nie jest muzyką. Muzyka jest najlepsza..."- Frank Zappa
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-05-28, 08:53
I znowu nam się udało, wczoraj to co liznęło Wieluń w Łodzi uderzyło z niesamowitym impetem.
A oto kilka fotek z widokiem „tuż po”. Resztę możecie zobaczyć pod poniższym adresem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum