Ja całe szczęście tego problemu nie mam, gdyż mieszkam w domku, ale moja siostra co roku narzeka na brak cieplej wody. Ale jak mówi, około tygodnia jej nie ma, nie więcej.
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Najgorzej jak ktoś wraca z jakiegoś festiwalu kilkudniowego, a tu ciepłej wody ni ma
Własnie ;p albo tak jak ja; Wracam sobie z nad morza i po calodniowej podróży pociągiem marze o kąpieli pełnej ciepłej wody, a tu co slysze od rodziców? : że nie ma ciepłej wody. Jakby nie mogli jej wyłaczyć jak mnie nie było hehe
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-07-26, 11:23
Muszę was rozczarować, gdyż właśnie dowiedziałem się w administracji iż podczas przerwy w dostawie ciepłej wody jaka trwa właśnie teraz, obojętnie czy odkręcamy kurek z ciepłą czy zimną wodą płacimy jak za wodę zimną. Jak ktoś nie wierzy to polecam zadzwonić do administracji Czyli jednym słowem nie musimy zakręcać żadnych zaworów wody ciepłej w czasie przerwy w jej dostawie.
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Muszę was rozczarować, gdyż właśnie dowiedziałem się w administracji iż podczas przerwy w dostawie ciepłej wody jaka trwa właśnie teraz, obojętnie czy odkręcamy kurek z ciepłą czy zimną wodą płacimy jak za wodę zimną. Jak ktoś nie wierzy to polecam zadzwonić do administracji Czyli jednym słowem nie musimy zakręcać żadnych zaworów wody ciepłej w czasie przerwy w jej dostawie.
Dla mnie to jakaś głupota, bo wg tego co mówisz woda ciepła w okresie przerwy w jej dostawie musiałaby płynąć przez wodomierz dla zimnej wody.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-07-26, 12:53
Ferbik napisał/a:
Dla mnie to jakaś głupota, bo wg tego co mówisz woda ciepła w okresie przerwy w jej dostawie musiałaby płynąć przez wodomierz dla zimnej wody.
A czy ja powiedziałem, że wiem jak oni to robią że nie naliczają opłat za ciepłą wodę podczas przerwy? Ja powiedziałem tylko, że tak mnie poinformowano w administracji, a jak oni to robią to już ich sprawa
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Spooky ma rację, u mnie zawsze kiedy nie ma ciepłej wody zakręcane są kurki żeby przez pomyłkę nie puszczać ciepłej, której nie ma, a za którą będzie trzeba zapłacić,
jeśli tkoś nie wie to niech uważa jaki kurek odkręca
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
[ Dodano: 2007-07-26, 14:36 ]
ale ciepłą wodę mam zakręconą na wszelki wypadek hehe
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2007-07-26, 20:21
pokazcie mi jeszcze jedno miasto, gdzie corocznie zakręcana jest ciepła woda???
To jest po prostu DZIADOSTWO!!!!!!!!!!
A niby, co oni tam remontują?
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2007-07-26, 21:19
dawid, a znasz maszynę która pracuje bez przeglądu, smarowania, kontroli itp?
Ja wolę nie miec wody przez tydzień latem niż zimą cierpieć z powodu jakiejś awarii. Piece i urządzenia ciepłownicze (pompy, wymienniki, uzdatnialnie i inne elementy które tam mają) wymagają przeglądów.
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2007-07-27, 09:10
Zgadza się gregg, ale dlaczego tylko w Wieluniu musza "zakrecić" kurek z ciepłą wodą a w innych miastach takie konserwacje przebiegają bez żadnych przeszkód dla mieszkańców? Tego nie jestem w stanie pojąć!!!
pozdr
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum