Nie przesadzajcie, to raczej one mogą bać się nas, ludzi w końcu zabijamy je notorycznie, a one nie gryzą nas, żeby przeżyć, bo po to mają pajęczyny, żeby łapać drobne stawonogi... Ja rzadko zabijam pająki w domu, chyba tylko gdy jest ich już za dużo. Pajęczyny zmiatam może co 2 tygodnie w swoim pokoju, dzięki temu muszki i komary są mniej uciążliwe...
Chyba sie nie boje tego, że mnie ugryzie, bo to raczej nie możliwe, ale ogólnie mnie obrzydza i odstrasza jego wyglod, szczególnie jak jest taki ciemny i wielki....
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-24, 17:06
ja dzisiaj narobiłam takiego wrzasku, że mój brat myślał ze mi się coś stało a ja "tylko" zobaczyłam pająka. Wiem, że nic mi nie zrobi, ale i tak masakryczne się ich boję blee
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-08-25, 01:11
A tam dziewczyny Pajak jak pajak. W Polsce nie ma jadowitych okazow. Fakt, ze moga budzic obrzydzenie. Ja jednak mam duzo wiekszy wstret do skorkow ;X
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-08-25, 09:17
edzia i odziu napisał/a:
Jak to pająk nie ugryzie? Ja właśnie dlatego ich się boję,jak miałam 6 lat wylądowałam w szpitalu pogryziona przez pająka....
No to chyba cos innego Cie ugryzlo ;P Kumpel z Bio-Chemu powiedzial mi, ze nie ma u nas jadowitych pajakow. (moze Magdus sprostuje albo waldex, jezeli zostal mi wcisniety kit )
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 07 Mar 2006 Posty: 464 Skąd: prawie Wieluń
Wysłany: 2007-10-14, 21:48
hajenleet napisał/a:
No to chyba cos innego Cie ugryzlo ;P Kumpel z Bio-Chemu powiedzial mi, ze nie ma u nas jadowitych pajakow. (moze Magdus sprostuje albo waldex, jezeli zostal mi wcisniety kit )
Hm, wszystkie pająki są jadowite, ale w Polsce nie ma takich, których jad może być niebezpieczny dla człowieka.
Z całym szacunkiem dla tych co się pająków boją, ale śmiać mi się chce słysząc teksty o jadowitych pająkach w Polsce... Jedyne jadowite pająki, to te w terrariach (w zoologiku).
Ja tam się żadnego robactwa nie boję z wyjątkiem szerszeni, które często bytują koło siedlisk ludzkich. Ukąszenie szerszenia może powalić konia, a co dopiero człowieka. Pamiętam kiedy miałem koło 10 lat i napotkałem na gniazdo szerszeni, wtedy nie do końca zdawałem sobie sprawę co może się stać...
Ostatnio też będąc u babci, mysz biegała po zamkniętym pokoju, na co ja ją spokojnie złapałem w ręce i wypuściłem na dwór. Nie wiem czy takie małe niegroźne zwierzątko może być niebezpieczne albo niemiłe.
Ostatnio też będąc u babci, mysz biegała po zamkniętym pokoju, na co ja ją spokojnie złapałem w ręce i wypuściłem na dwór. Nie wiem czy takie małe niegroźne zwierzątko może być niebezpieczne albo niemiłe.
Fuuuuuuuuj pająki, myszy, węże, żaby mogą dla mnie nie istnieć.
Oczywiście jestem świadoma tego, że mają one swoją rolę do spełnienia, ale na samą myśl o tych zwierzakach mam dreszcze.
Tak, żaby są szczególnie okropne gdy np. człowiek spokojnie zbiera ogórki lub truskawki a na nogę bądź koło ręki przeskakuje OKROPNA OBŚLIZGŁA ROPUCHA. Fuuuuuuuuuj!!
Wszelkiego rodzaju robactwo, pająki węże, myszy, i różne takie wzbudzają u mnie obrzydzenie
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-10-16, 14:13
Hahaha to są właśnie dziewczyny - boją się fajnych zwierzątek nie wiedzieć dlaczego Ja tam nie boję się ani pająków, ani myszy, ani tym bardziej żab - już bardziej boję się os lub szerszeni bo one mogą ukąsić i wtedy może być problem...
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum