Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-04-21, 20:24
A ja myślałem, że witacze to nasi wieluńscy notable, którzy przed kamerami chcieli powitać wyścig. Ponieważ wyścig się spóźnił - tak na oko godzinę- wieluńska gawiedź z rozbawieniem patrzyła jak witacze snuli sie w garniturach po rynku na przenikliwym zimnie. I czego to człowiek nie zrobi dla własnej reklamy?!!!
[ Dodano: 2008-04-21, 21:28 ]
Zapomniałem dodać: mistrzem reklamy bez pokrycia jest nasz szanowny burmistrz. Czego to on nam nie naobiecywał. Jeszcze w poprzedniej kadencji obiecał:
- ścieżkę rowerową do Rudy
- zalew w Kurowie
dalej dopiszcie sami.
twiggy [Usunięty]
Wysłany: 2008-04-21, 21:48
alef napisał/a:
A ja myślałem, że witacze to nasi wieluńscy notable, którzy przed kamerami chcieli powitać wyścig.
Dobra idea, zamiast przerdzewiałych "witaczy" można tam postawić radnych lub niektórych urzędników - może będzie z tego większy pożytek i promocja dla miasta.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2008-04-26, 19:58
Witacze na ulicy Traugutta w Wieluniu. Faktycznie wyglądają dużo ładniej niż w starej wersji. Na betonowym jest dopisek :
"1283-2008
725 lat Wielunia"
Betonowy, najnowszy witacz na ulicy Sieradzkiej jest dalej brudny.
stary.JPG
Plik ściągnięto 239 raz(y) 142,31 KB
Witacz żł.JPG
Plik ściągnięto 247 raz(y) 237,48 KB
WITACZ.JPG
Plik ściągnięto 239 raz(y) 138,82 KB
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Widać, że nadal nie opuszcza niedbałość i niewiedza naszych władnych odpowiedzialnych za informację na witaczach: Wieluń nie ma 725 lat a znacznie więcej! To jest umowny okres od momentu otrzymania praw miejskich!
aleks, stoi biedny dalej taki opuszczony i zapomniany. Może w czynie społecznym podczas rajdu rowerowego zakupimy farby i go pomalujemy?
[ Dodano: 2008-04-29, 20:11 ] Izaura, stoi od razu przy wjeździe do Różokrzyżowców (byłej jednostki wojskowej). Ja go sobie chyba odkręcę i wezmę do domu. To jednak kawał dobrej historii!!
Prawda ale z jak każdym "kawałem historii" mamy problem (czego kolwiek nie zrobimy ktoś może byc niezadowolony) np:
a) odtworzenie tego co było (ze starym herbem)
b) odnowienie - pozostawic formę (kształty elementów), czcionkę napisu "Wieluń" itd ale przemalowac herb (ewentualna wymiana skorodowanych elementów)
c) usunięcie witacza (i ewentualne ustawienie nowego)
d) inne propozycje .....
Ja bym go sciagnal z ulicy (bo niszczeje) i do muzem go dał albo w jakis sposob zabezpieczyc, zeby nie psul sie dalej. Troszke go mozna odrestaurowac. Zostawiajac jednak herb taki jaki jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum