Z resztą prawie każdy woli przyjąć nowego stażystę, nawet jeśli dużo czasu zajmie mu nauka tego, co umiał poprzedni. Bo to zawsze darmowa siła robocza.
No dokładnie... Zresztą wystarczy sie przejśc po Kaliskiej i zobaczyc w ilu sklepach jest "Przyjmę na staż" nie "Do pracy"...
_________________ "Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, sam fakt, ze żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić."
Reinhold Schneide
vvivvo [Usunięty]
Wysłany: 2008-10-21, 21:17
KasiaM napisał/a:
syd napisał/a:
Z resztą prawie każdy woli przyjąć nowego stażystę, nawet jeśli dużo czasu zajmie mu nauka tego, co umiał poprzedni. Bo to zawsze darmowa siła robocza.
No dokładnie... Zresztą wystarczy sie przejśc po Kaliskiej i zobaczyc w ilu sklepach jest "Przyjmę na staż" nie "Do pracy"...
od czegos trzeba zaczac, wiec powodzenia komukolwiek w czymkolwiek.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2008-10-22, 08:30
syd napisał/a:
Dlatego, moim zdaniem, warto poszukać pracodawcy który będzie chciał nas zatrudnić po stażu, albo chociaż takiego u którego nauczymy się czegoś pożytecznego co ułatwi nam poszukwianie pracy, a nie tylko będziemy stanowić "tanią siłę roboczą". Nawet jeżeli jakiś pracodawca ne poszukuje stażysty to warto iść zapytać i zaproponowac mu taki staż - być może się zgodzi i jeżeli się sprawdzimy to nas zatrudni.
Generalnie, miom zdaniem, nie warto brać byle jakiego stażu, gdziekolwiek, zupełnie niezgodnie z naszym wykaształceniem czy planami zawodowymi bo zmarnujemy te kilka miesięcy i to za niewielkim wynagrodzeniem.
Ja sam złożyłem podanie o staż do starostwa i myślę, że nie był to zmarnowany czas. Sporo się tu nauczyłem, chociaż łatwo nie jest, roboty i ludzi zawsze pełno. Tylko ta wypłata zbyt ciekawa to nie jest...
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
mam pytanko jak mniej więcej powinno wyglądać to podanie o przyjęcie na staż no i gdzie trzeba je złożyć (jakiś numer pokoju czy coś)?? Byłabym wdzięczna za info chodzi mi oczywiście o staż w starostwie
Najlepiej idz do Urzędu i się spytaj Jeżeli mają pieniążki na staże to Ci coś zaproponują, jeżeli nie, to podanie złożysz ale staż możesz dostac za kilka miesięcy
Pytaj w 5 lub 8.
Tam Ci wszystko wyjaśnią...
_________________ "Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, sam fakt, ze żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić."
Reinhold Schneide
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum