Witam
Ma ktoś jakieś namiary na pewną prace za granica?Potrzebowałbym wyjechać najszybciej jak się da wiec jak ktoś coś wie proszę o odpowiedz ,pozdrawiam
Pracowałem w Holandii. Jak wiadomo Teraz z pracą nie jest tak łatwo jak rok temu..
Róźnie.. przy kwiatkach - cebulkach czy innych tego typu pracach zatrudniają też kobiety.
Z doświadczenia... innych osób radzę unikać biur pośrednictwa pracy.
Nie dostaniesz zwrotu podatku, albo stawka będzie na poziomie 5 euro i towarzystwo ludzi, z którymi nie chciałbyś na pewno pracować a tym bardziej mieszkać.
W Holandii można znaleźć też sporą część Polaków tzw elitę, która przyjechała jeszcze podczas stanu wojennego i ma swoje własne firmy albo pracuje w różnych korporacjach na wysokim szczeblu - Miałem okazję poznać szefową biura pośrednictwa pracy.
O czym Ty w ogole czlowieku mowisz co? Jaki brak zwrotu podatku? Wez sie zastanow. Nie ma zwrotu podatku tylko wtedy gdy robisz na czarno. W kazdej innej sytuacji powinno sie dostac jaroograf w okolicach lutego/marca od firmy dla ktorej pracujesz.
O czym Ty w ogole czlowieku mowisz co? Jaki brak zwrotu podatku? Wez sie zastanow. Nie ma zwrotu podatku tylko wtedy gdy robisz na czarno. W kazdej innej sytuacji powinno sie dostac jaroograf w okolicach lutego/marca od firmy dla ktorej pracujesz.
Wiem co pisze, bo znajomy pracował przez pośredników i nie było mowy o zwrocie podatku.
Tak, tylko, ze w takim przypadku tego posrednika nie mozna nazwac firma. Jezeli jestes zatrudniony w jakiejkolwiek agencji po tygodniu, dwoch powinno sie miec wyrobiony holenderski numer podatkowy (stare SOFI) i pracodawca MUSI okazac Ci dokumenty do tego by Ci zwrocono podatek w nastepnym roku. Kazdy inny przypadek to praca na czarno i wtedy stawka 4-5 euro/h to normalka..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum