PROGRAM GOSPODARCZY
UNII POLITYKI REALNEJ
opracowany przez
INSTYTUT SOCJO-CYBERNETYKI
w Warszawie zatwierdzony po poprawkach przez Radę Główną UPR dn. 11 grudnia 1990 r.
zmieniony przez Radę Główną UPR w dn. 27 listopada 2004 r.
red napisał/a:
Tak samo jak Ty chcesz zniżek dla studentów na bilety czyli inaczej mówiąc dopłat z budżetu, a jednocześnie chcesz obniżenia podatków jako UPRowiec (albo nawet zniesienia - nie czytałem dokładnie Waszego programu).
Teraz powinienem napisać: red właśnie się totalnie skompromitowałeś w moich oczach...
Czy ja gdzieś tak napisałem? Napisałem coś zupełnie odwrotnego.
Osobiście opowiadam się za podatkami 20%(obecnie ponad 70%). UPR oczywiście chce zniesienia kilku zbędnych podatków(np, dochodowego, akcyzy). Bo są to podatki szkodliwe i zabijające przedsiębiorczość ludzką. W dodatku akcyza jest bardzo szkodliwa dla większość ludzi w Polsce(niezbyt zamożnych którzy zarabiają w granicach 1000zł miesięcznie) Z prądu czy auta na benzynę muszą i tak korzystać i płacić wysoki haracz, za który zamiast dróg i silnego wojska mamy armię 500 000 (0,5 MLN) urzędników
zniesienie całkowicie VAT i dochodowego to dla mnie pomysł szaleńca , ja jestem zwolennikiem 2 stawek VAT 7 i 15% ,co do reform ubezpieczeniowych jest to totalna porazka ( nie chce 2 USA mieć)
red napisał/a:
Tak samo jak Ty chcesz zniżek dla studentów na bilety czyli inaczej mówiąc dopłat z budżetu, a jednocześnie chcesz obniżenia podatków jako UPRowiec (albo nawet zniesienia - nie czytałem dokładnie Waszego programu).
Teraz powinienem napisać: red właśnie się totalnie skompromitowałeś w moich oczach...
Czy ja gdzieś tak napisałem? Napisałem coś zupełnie odwrotnego.
Czy to nie Ty byłeś i pewnie nadal jesteś zwolennikiem dopłat do biletów dla studentów i uczniów? Kurcze wydawało mi się że to Ty swego czasu poruszałeś ten temat na forum jako dobry pomysł, ale w wolnej chwili przejrze stare wątki bo może ktoś inny o tym pisał.
Co do kompromitacji - pomylenie wypowiedzi użytkowników forum to jednak co innego niż odróżnianie znanych polskich polityków
PS a jak tam z tymi "kwitami" na JSW które miałem dostać?
zamiast zajmować sie głupstwami pomyślcie o tym iz w następnym roku VAT skoczy o 1% w górę , to spowoduje wzrost cen o nawet do 5% , a jeśli prąd podniosą to będziemy najdroższym krajem w europie. W innych krajach nie maja takiego problemu bo jadą na wiatrowych oraz elektrowniach atomowych a my na górnictwie.
podałem maksymalny wzrost %. To proste z tego co wywnioskowałem z mojej/żony firmy.
Żeby zostać przy takiej samej marży w nowym roku cena moich produktów maksymalnie wzrośnie o 3% ( jeśli oczywiście moi dostawcy (JAXON,TRAPER i paru innych nie podniosą cen).
Najbardziej martwię się o to co od nowego roku wymyślą elektrownie ( w tym roku rachunek wzrosną o 70%) co odbiło się na większych cenach żywności i wielu innych produktów .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum