Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-11, 21:05
Nie musisz mi tłumaczyć jak dzieciakowi w przedszkolu bo ja to wszystko naprawdę łapię.
Powtarzam - fizyczne IP masz zawsze od swojego ISP.
W pierwszym przypadku ip.wp.pl nie pokazuje Twojego IP tylko IP serwera tunelującego.
Skoro nadal twierdzisz inaczej to zadam Ci pytanie. W jaki sposób komunikowałbyś się z proxy albo z serwerem tunelującym mając takie samo IP jak ten serwer?
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-11, 21:32
Administrator napisał/a:
Skoro nadal twierdzisz inaczej to zadam Ci pytanie. W jaki sposób komunikowałbyś się z proxy albo z serwerem tunelującym mając takie samo IP jak ten serwer?
mówimy o adresie ip końcowym/wynikowym w kwestii zmyłki adminów forum
nie o tym ze isp statycznie/dynamicznie przydziela mi konkretny ip/ albo z puli wolnych ip.
to wiadomo że tego nie zmienisz.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-11, 21:55
TOR jest narzedziem z którym walczy USA i Unia Europejska, gdyż pozwala różnym "przestępcom" ukryć swoje oblicze w sieci i takie tam inne uzyskując anonimowość
i pomyśleć że
Cytat:
Tor, początkowo sponsorowany przez laboratoria badawcze Marynarki Wojennej Stanów Zjednoczonych
Podejrzanie z nazwy jest jeszcze użytkownik cichyale mogę się mylić, wcześniej widziałem jeszcze jeden podobny nick ale teraz nie widzę.
[ Dodano: 2010-03-14, 22:37 ]
Kolega nawet fajnie pisał, tylko coś mu się szybko jeden nick nudzi i potrzebuje kolejnego, najbardziej by mu pasował "Niezdecydowany"
_________________ Żeby tak zarobić i się nie narobić;)
Wysłany: 2010-03-16, 12:53
to może jakiś konkurs na forum....
Kto odkryje mistyfikacje i klona jakiegoś użyszkodnika
dla tych którzy nie mają co robić niech przeprowadzą śledztwo prywatne
Do tej pory byłem biernym czytelnikiem waszego forum, ale postanowiłem się wtrącić. Osoby, które tak piętnujecie rzeczowo argumentowały za "swoją" sprawą. Nie wnikam w to czy jest to jedna i ta sama osoba, ale to nie ma znaczenia. Osoby te próbowały podjąć rzeczową dyskusję i z tego co zaobserwowałem to zostały wyautowane z powodu czyjejś urażonej dumy. Nikt z piętnujących nie podjął się dyskusji, za to wszyscy sięgnęli po środki, które tak były piętnowane. Nazywanie kogoś trolem, gdy brak jest rzetelnych argumentów, to chwyt poniżej pasa. A ten marcin górski to już pobił rekord świata. Facet który nic nigdy mądrego nie powiedział. Co do IP i innych takich to sam często korzystam z laptopa szefa, który zaopatrzony jest w mobilny intenet, i robi tak co najmniej kilku pracowników za jego przyzwoleniem. Zauważyłem jeszcze, że dosłownie wściekłość wywołuje posądzenie moderatorów o brak bezstronności lub złe zrozumienie tekstu. Radziłbym odłożyć dumę na bok i skupić się na rzetelności. W ten sposób odstraszacie od forum czytlników, którzy mieliby coś do powiedzenia. Etykieta nie może służyć za pretekst do dawania ostrzeżeń ludziom ośmielającym sie was krytytkować. Pozdrawiam. obojętny
Witamy kolejne alter ego oportunisty i jego klonów
obojętny, przeczytaj obiektywnie swoje wcześniejsze wpisy to moża zauważysz, że głównym powodem usunięcia twojej osoby z forum było notoryczne łamanie regulaminu i ubliżanie innym użytkownikom.
Dyskutowac można ale pewne zasady kultury obowiązują.
Ostatnio zmieniony przez red 2010-03-16, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-16, 15:49
Pohybel, oportunista, Motłoch,obojetnny,.... itp. Ja Ci chętne ściągnę ostrzeżenia z 1 konta. Ale obiecaj że przeczytasz regulamin i będziesz się do niego stosował. W szczególności chodzi o nie obrażanie użytkowników oraz o klonowanie kont.
Administrator,
dajcie mu bana na konta + IP jeśli pisze ze stałego to przestanie dublować swoją osobę na forum. jesli ma neo to w końcu znudzi mu się zakładanie kont pocztowych i kont na forum
Administrator,
dajcie mu bana na konta + IP jeśli pisze ze stałego to przestanie dublować swoją osobę na forum. jesli ma neo to w końcu znudzi mu się zakładanie kont pocztowych i kont na forum
Ale ja z chęcią poczytam posty tego użytkownika. Czyta się dobrze, wystarczy raz i wiadomo o co chodzi. A im barwniej tym ciekawiej. O to chyba chodzi.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-20, 00:24
To jest właśnie problem z osobami które mają neostradę. Administrator jest w tej sytuacji bezradny. Osoba, która ma neostradę może ciągle zakładać nowe konta i pisać z nich, a administracja może tylko po kolei je blokować. Tak więc, ta osoba zawsze jest krok do przodu przed administracją i nie ma na nią żadnego sposobu. Miałem podobny problem gdy sam byłem administratorem forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum