Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2011-04-03, 21:49
Tak to jest, jak się gra za szybko i bez głowy... Cały mecz prowadzić, by w 4 kwarcie dostać bęcki... Gratuluję zwycięstwa, życzę powodzenia
Dzięki naszym chłopakom za cały, niezły jak na pierwszy, sezon
17:00 CFH Oknobud vs. LKS Basket Praszka 60:74
18:00 MTTS Złoczew vs. SKBM Mokrsko 49:74
Ciekawe jak skończyłby się mecz CFH Z LKS gdyby Lks nie dobrał sobie chłopców z młodej Praszki? Wtedy graliby w pieciu, zawodnik doznaje kontuzji i schodzi z boiska. Grają w czterech przy prowadzeniu i przewadze liczebnej CFH. Pewnie wynik meczu byłby trochę inny. A tak było na odwrót. Gratulacje dla finalistów!!!
Praszka to dobry zespół i na pewno stawi czoła SKBM.
zagralismy fatalnie i jestemy w finale.nie zawsze wychodza piekne mecze. wiem, ze nie ladnie zganiac na sedziow, ale to c owyprawiali dzisiaj wola o pomste.
bad i owca_3 dużo pisaliście w poprzednich postach o zasadach FAIR PLAY (tytuł króla strzelców dla TOMKA M. - sam pisałem , że mu się należy ale szkoda że w takich okolicznościach) - przeczytajcie je raz jeszcze i przeanalizujecie na spokojnie i odpowiedzcie sobie na pytanie czy - CZY TAK ZDOBYTY AWANS DO FINAŁU SATYSFAKCJONUJĘ WAS I WASZĄ DRUŻYNĘ ?
Poczytajcie co to jest FAIR PLAY a później miejcie pretensje do innych
z tego co slyszalem to PRZED meczem było pytanie o gre młodych i zgoda CFH na taką sytuacje, cokolwiek sie potem działo wielun zgodził sie na to wczesniej, wiec teraz szukanie dziury w całym jest bez sesu.
fajne jest to ze od dluzszego czasu na boisku na wiekszosci meczy naprawde panuje duch fair play. to jest tylko zabawa i dobrze jest wygrywac ale przegrtwac tez trzeba umiec.
bedzie dobry final (jak dla mnie to praszka musi trafic w "swoj" mecz zeby ograc skomlin, bo ci czy im idzie czy nie idzie to i tak graja swoje) i dobry mecz o 3cie miejsce, jesli bedzi tez mecz wieruszów - play basket tez bedzie dobre widowsko wiec koncowka sezonu naprawde jest pelna emocji
mac ma rację, przed meczem była zgoda CFH na grę "młodych" więc nie róbmy problemów. Praszka trafiła tylko 3 trójki w meczu, a "młodzi" zdobyli tylko 3 pkt.
słabsza dyspozycja liderów LKS? a może dobra obrona CFH?
Lks nie miał pojęcia jak zagrać i dobić CFH grając w przewadze.
Jeżeli chodzi o SKBM I MTTS to zasłużone zwycięstwo SKBM. Mecz był bardzo zacięty. Przynajmniej przez 3 kwarty.
Ostatnio zmieniony przez pinokio 2011-04-10, 07:19, w całości zmieniany 1 raz
kb24 - o co masz pretensje o fair play .przeszkadzalo ci ze z nami grali mlodzi a czemu ci nie przeszkadzalo jak gralismy z wami 2 x w regularnym sezonie i tam tez byli mlodzi ? jezeli piszesz o fair play to popatrz na siebie , bo kopiac pilke po zdobytym koszu jest nie ladnie i fair play to nie jest . przeciez nic zlego nie zrobilismy abys twierdzil ze zachowalismy sie nie fair play .ja wiem ze po przegranym meczu kogos trzeba winic a najlepiej nie siebie . my mielismy najslabszy dzien w tym sezonie i mogliscie to wykorzystac ,a porownywanie tych sytuacji z tomkiem maslakiem jest bardzo nie na miejscu.
Wysłany: 2011-04-10, 09:37 CZY TAK ZDOBYTY AWANS DO FINAŁU SATYSFAKCJONUJE?
Nigdy nie jestem usatysfakcjonowany po meczu...i nie ma wplywu czy jest to zwyciesto w przewadze 10 czy tez 40 pkt. Zawsze wystepuja elementy czy tez sytuacje, ktore podlegaja dyskusji na temat celowosci i zadan taktycznych. Ktore zostaly zrealizowane pomyslnie czy tez cieszyly sie mniejszym powodzeniem. Nie ma meczow, ktorych nie dalo by sie rozegrac w lepszy sposob, nawet tych wyzszo ligowych. Kazdy z nas powinien sie zastanowic nad tym "dlaczego zrobil cos zle?" , a nie "co zrobil zle?"
Natomiast jesli chodzi o pretensje niezadowolonego zawodnika CFH w stosunku do naszych juniorow sa bezpodstawne, mnie osobiscie cieszy to iz mlodziez aktywnie angazuje sie w zycie sportowe. Gdybysmy nie mogli dobierac naszych juniorow do skladu seniorskiego, niestety ale bylo by o jedna druzyne mniej w rozgrywkach (ustalane z organizatorami przed rozpoczeciem sezonu). Nam chodzi glownie o rozwoj i popularyzacje koszykowki wsrod dzieci i mlodziezy. Mysle, ze czynnyich udzial juniorow w rozgrywkach pozwala na pelna realizacje naszych dzialan.
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2011-04-10, 11:27
Ja o sędziach wypowiadałem się głośno, nawet w trakcie meczów - jestem zdania, że chwała naszym, że chcą sędziować, ale jeżeli są możliwości (jestem w stanie w przyszłym sezonie zapłacić większe wpisowe) to wolałbym, żeby mecze sędziowali chociażby chłopaki, którzy byli w poprzednią sobotę na ćwierćfinałach. Nie chciałbym urazić "naszych" sędziów, ale poziom był znaczny.
Co do wczorajszych meczów, żałuję że nie mogłem zobaczyć, niestety wypadek losowy.
to
Cytat:
fajne jest to ze od dluzszego czasu na boisku na wiekszosci meczy naprawde panuje duch fair play. to jest tylko zabawa i dobrze jest wygrywac ale przegrtwac tez trzeba umiec.
i to
owca_3 napisał/a:
Gdybysmy nie mogli dobierac naszych juniorow do skladu seniorskiego, niestety ale bylo by o jedna druzyne mniej w rozgrywkach (ustalane z organizatorami przed rozpoczeciem sezonu). Nam chodzi glownie o rozwoj i popularyzacje koszykowki wsrod dzieci i mlodziezy. Mysle, ze czynnyich udzial juniorow w rozgrywkach pozwala na pelna realizacje naszych dzialan.
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Zgodziliśmy się na pewne warunki przed meczem i tyle. Bezsprzeczne dla mnie jest to, że przegraliśmy ten mecz kondycyjnie, bo od początku gra szła nam nieźle. Problem pojawił się w czwartej kwarcie, kiedy musieliśmy grać w czterech przeciwko pięciu zawodnikom z Praszki, bo nasz jeden zawodnik zszedł za przewinienia a drugi doznał kontuzji. Wynik poszedł w świat i tyle.
Gratulacje dla zwycięzców. Patrząc na cały sezon finał pomiędzy LKS Basket a SKBM jest zupełnie zasłużony.
bob_mistrz, wczoraj sędziował Grzesiek i jeden z sędziów, który był tydzień temu. Poziom sędziowania moim zdaniem ok. Nie jestem zwolennikiem zwalania winy na sędziów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum