Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-12-09, 13:27
A obecnie portal Nasza-klasa.pl, przekształca się coś na kształt sex- usług
Jakoś w przeciągu dwóch ostatnich dni, miałem "przyjemność" dostać zaproszenia od młodych dziewczyn; Wiola Mączyńska i Ilona Brzóska. I o ile ta pierwsza jest zupełnie tajemniczą osobą, to Ilona już nie Z profilu wynika, że to ... wielunianka . A pod jedynym Jej zdjęciem można przeczytać coś takiego;
Cytat:
Cześć
Chętnie umówię się na niezobowiązujące spotkania, jestem otwarta na wszelkie nowe znajomości. Proszę nie pisać poprzez naszą klasę. Wszelkie informacje kontaktowe znajdują się w folderze razem z moimi zdjęciami (zbiór blisko 200 fotek z ponad 20 sesji), do pobrania poprzez specjalnego klienta, stąd:
Dostęp do plików wymaga aktywacji programu. Po wysłaniu SMS'a w zakładkach pojawi się udostępniony przeze mnie katalog. Przepraszam za komplikacje, jednak na razie jest to jedyna bezpieczna metoda prezentacji moich zdjęć. Całuję :*
Co dziwne, obie panie mają swoich wielbicieli, Wiola ok. 1800 "znajomych", a Ilona prawie 500
Ciekawe, który z panów forumowiczów jest na listach tych panienek Ja zagadnienie krótko mówiąc, olałem
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-12-09, 14:39
Profil zapewne został ukradziony i teraz jest wykorzystywany do wyłudzania pieniędzy poprzez SMSy. Panato. pl to system skracania linków więc faktycznie link kieruje w inne miejsce.
Profil zapewne został ukradziony i teraz jest wykorzystywany do wyłudzania pieniędzy poprzez SMSy. Panato. pl to system skracania linków więc faktycznie link kieruje w inne miejsce.
Wg mnie to raczej konto fikcyjne, /"Ilona Brzóska" to jakaś tam Miss Polonia itp/, wstawione fikcyjne zdjęcie, ciekawe że w znajomych ma tylko facetów
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-12-09, 14:54
Możliwe, jedno jest pewne, po drugiej stronie z pewnością nie siedzi Ilona tylko amator łatwego zarobku.
Na allegro ostatnio jest sporo samochodów wystawionych za pośrednictwem ukradzionych kont (czasem firmowych). Nawet sobie "kupiłem" takie 2 samochody Oczywiście Panowie proszą łamanym językiem polskim (z translatora) o zaliczkę. Ale są dobrze przygotowani bo na prośbę wysyłają nawet skan dowodów rejestracyjnych (włoskie).
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2010-12-09, 17:06
też dostałem zaproszenie ale niestety odrzuciłem ;d
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-12-09, 17:08
Swoją drogą nasza-klasa.pl, to też już niestety użytkownicy ledwo po kilka, kilkanaście lat. Ciekawe jak na takie konta (Ilona i Wiola) zapatruje się prawo, czy to nie zakrawa na deprawowanie młodocianych np.?
PS. o np. taki Mrówek
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2010-12-09, 17:09
Ja też dostałem zaproszenie od obydwóch pań ale im grzecznie powiedziałem żeby s........ uciekały
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2010-12-09, 17:14
Cytat:
deprawowanie młodocianych np.?
PS. o np. taki Mrówek
To chyba było nie na miejscu
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum