R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Gdzie na wakacje?
Autor Wiadomość
Monika 
Dojeżdża PKSem

Pomogła: 9 razy
Piwa: 1/5
Wysłany: 2011-05-17, 07:07   

Maciek na Dominikanie nie pozwiedzasz. To kraj przepięknych plaż, luksusowych hoteli i bogatego all inclusive, ale nie ma tam nic kompletnie do zobaczenia. Wycieczki które organizują na miejscu są typowo plażowe: Catalina, Saona, pływanie z delfinami. My byliśmy jeszcze na wycieczce Dominikana w pigułce organizowaną przez lokalne polskie biuro Villapolonia (polecam, bo ceny mają niższe http://www.villapolonia.pl/ ). To wycieczka na które objeżdżasz część wyspy, ale to też raczej przyrodnicza wycieczka.
Nie wiem dokładnie jak sprawa wygląda z dziećmi, bo jeszcze ich nie mamy, ale wydaje mi się że niemieckie biura mogą mieć korzystniejsze warunki pobytu z dzieckiem. Wierz mi, że nie pożałujesz wyjazdu na Dominikanę, bo takiej plaży jak tam to jeszcze niegdzie nie spotkałam.
Co do wychodzenia na miasto to różnie ludzie mówią. My nie wychodziliśmy, bo straszyli strzelaninami na ulicach (podczas jednej z wycieczek pokazano nam znak drogowy podzirawiony kulami :) , ale inni ludzie wychodzili i nie narzekali na niebezpieczeństwo. W Bavaro jest ogromne casyno i kilka dyskotek.
Ostatnio zmieniony przez Monika 2011-05-24, 11:51, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Monika 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-05-19, 07:36   

Dominikana wylot 20 maja na 14 dni z Frankfurtu lub Dusseldorfu tylko 705 euro!! A mówiliście, ze takie ceny są niemożliwe... :)

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Piwa: 17/150
Wysłany: 2011-05-19, 15:18   

Jaki jest koszt dojazdu do Frankfurtu na lotnisko z Wielunia, with return:)?

Monika 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-05-19, 17:33   

to zależy ile pali Twoje auto :) Oferta jest z biura ltur, a tam prawdopodobnie bilet kolejowy na terenie Niemiec jest wliczony w cenę lub jego koszt nie jest wysoki, ale musiałbyś zapytać u źródła. Do FRA jest około 900 km z Wielunia, ale nie pamiętam ile kosztowała nas podróż. Poza tym musisz jeszcze doliczyć cenę parkingu przy lotnisku, więc zastanów się nad tym pociągiem. Tak na marginesie w zeszłym roku skorzystaliśmy z opcji pociągu gratis i byliśmy bardzo zadowoleni. Zaznaczam, że na terenie Niemiec pociągi jeżdżą 250 km/h, a nie 40km/h jak w Polsce :)

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Wysłany: 2011-05-19, 19:42   

Monika spoko, ale nie odpowiedziałaś mi na pytanie:)

tom25 
Przyjeżdża na zakupy

Postawił 5 piw(a)
Wysłany: 2011-05-21, 16:15   

Monika napisał/a:
Hotel Grand Punta Cana na 12 dni z Berlina! 3148 zł, wylot 17 maja! Na 14 dni 3624 zł, wylot tego samego dnia :) Co Wy na to?

Musisz nieźle zarabiać że sie tak bujasz po wycieczkach :mrgreen:
Powodzenia.

Maciej 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
EWI w Sercu

Piwa: 5/6
Wysłany: 2011-05-21, 19:58   

Monika napisał/a:
Dominikana wylot 20 maja na 14 dni z Frankfurtu lub Dusseldorfu tylko 705 euro!! A mówiliście, ze takie ceny są niemożliwe... :)

Kurde Monika jeszcze trochę a się okaże że Chorwacja wyjdzie mnie drożej :) . Jedyny minus który widzę , to ot że nie można tego wyjazdu wcześnie zaplanować
a to ze względu na moja pracę duży minus .

hiszpan ale czego ty konkretnie oczekujesz ?? , powiedzieć Ci ile wyjdzie droga np do Berlina twoim samochodem ?? . Kilometry razy spalanie plus parking i masz , w czym problem ?? .

tom25 komentarz wydaje mi się nie na miejscu .

Monika 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-05-21, 21:01   

Maciek zaryzykuj choć raz, wierz mi że nie pożałujesz. Spróbuj porozmawiać z szefem o urlopie, a może się uda. W zeszłym roku kupowaliśmy na ostatnią chwilę (w piątek kupiliśmy, w niedzielę był wylot), ale w poprzednich sezonach kupowaliśmy z 2-3 tygodniowym wyprzedzeniem i też w korzystnej cenie. Dominikany nie ma co porównywać do Chorwacji (chodzi mi oczywiście o plaże).

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Wysłany: 2011-05-21, 21:14   

maaciej76 napisał/a:

hiszpan ale czego ty konkretnie oczekujesz ?? , powiedzieć Ci ile wyjdzie droga np do Berlina twoim samochodem ?? . Kilometry razy spalanie plus parking i masz , w czym problem ?? .

tom25 komentarz wydaje mi się nie na miejscu .

Chciałem zwrócić uwagę, że ceny wycieczek prezentowanych przez Monikę nie są wysokie, ale po dodaniu do nich kosztów dojazdu na lotnisko i późniejszego powrotu, nie ma "kokosów":) Weźmy pod uwagę tylko Berlin. Koszt dojazdu własnym autem+parking to wydatek rzędu 300/400 euro. Już nie wspominam o Frankfurcie.. Inna sprawa jeśli biura wliczają transport na lotnisko w koszty wycieczki. To spoko.
Śledząc "menu" polskich biur podróży, można również powoli zacząć dostrzegać coraz bardziej interesujące oferty wycieczek do miejsc egzotycznych. Ostatnio widziałem w Rainbow Kubę / Last minute na 16 dni za 3499 zł wylot z Warszawy, hotel 4*. Wiadomo z przesiadką w Niemczech (-2 dni), ale już widać większe starania o zdobycie klienta:)

Monika 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-05-23, 07:00   

Zwykle jednak polskie biura podróży oferują w takiej cenie hotele o niskim standardzie. 4* nie równe 4*, a na Kubie to już w ogóle jest taka rozbieżność, że za głowę byś się złapał. Na to więc też trzeba zwrócić uwagę. No i najważniejsze w Rainbow "Cena podstawowa nie obejmuje: Karty Turysty, biletów wstępu (około 130 EUR), napiwków w części objazdowej (ok. 50 EUR), opłat lotniskowych, opłaty wylotowej z Kuby ok. 25 EUR/os. płatnej na miejscu, wycieczek fakultatywnych i innych wydatków osobistych."
Ponadto jeśli wylatujesz z Warszawy to też kosztuje Cię dojazd i parking przy lotnisku, :) No i przede wszystkim polskie biura podróży nie oferują biletów kolejowych w cenie wycieczki!
P.S. Parking w Niemczech przy lotnisku to koszt rzędu 60 euro, a do Berlina jest 450 km z Wielunia, to nad Bałtyk jest chyba dalej? :)

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Wysłany: 2011-05-23, 16:58   

Monika napisał/a:
(...)w Rainbow "Cena podstawowa nie obejmuje: (...)opłat lotniskowych,(...)
Na Kubę podałem cenę z wszystkimi opłatami (pytałem z niedowierzaniem w biurze). Dzisiaj przechodziłem koło niego ponownie i widziałem Majorkę hotel 3* HB na 15 dni za 2270 zł (nawet doliczając opłaty to wychodzi niedrogo) !!! Oczywiście last minute na 29 maja.

Monika 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-05-24, 06:16   

Za to Ibiza hotel 4* z Drezna na 2 tygodnie All inclusive kosztuje 1600 zł :) Co byś wolał?
Odnośnie Kuby natomiast pisałam o standardzie hoteli, ponadto z Polski lecisz tam ze dwa dni (w najlepszym razie z 2 przesiadkami i czekaniem po kilka godzin na lotnisku).
Ostatnio zmieniony przez Monika 2011-05-24, 09:23, w całości zmieniany 1 raz  

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2011-05-24, 08:06   

Monika napisał/a:
Za to Ibiza z Drezna na 2 tygodnie All inclusive kosztuje 1600 zł :) Co byś wolał?

Już Ci piszę skąd ta cena.

1. Na Ibizę jest sens wybrać się od 10 czerwca do połowy września. Poza tym terminem niewiele się tam dzieje.

2. Wszystkie tanie wycieczki na Ibizę nie obejmują 2 najważniejszych miast Eivissa(ibiza) i San Antonio.

Na Ibizę nie leci się poleżeć na plaży tylko na imprezy. A te na najwyższym poziomie odbywają się w okresie i w miastach które podałem powyżej.

Monika 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-05-24, 08:15   

Administrator ja porównuję cenę Majorki z Polski do Ibizy z Niemiec w tym samym czasie, więc nie wiem do czego odnosi się twój komentarz.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2011-05-24, 08:20   

Nazwa miejscowości ma ogromne znaczenie przy cenach wycieczek na Ibizę, porównanie samego terminu nie ma sensu. W sezonie klubowym ceny wycieczek na Ibizę podwoją się. Jeśli rozmawiamy o Balearach, to jeżeli ktoś chce odpocząć to nie ma nic lepszego niż Formentera.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi