osobiscie gra mi sie w Mokrsku 10 razy lepiej niz w Wieluniu.Zaden balkon nie przeszkadza i jest troche miejsca za koszem.Jak juz parkiet wymienili to juz jest naprawde super.Z tego co wiem to playoffy maja byc w Mokrsku a co do finalow to nie wiem.
Mamy już za sobą decydujące rozstrzygnięcia Polfinance Basket Ligi sezon 2011/2012.
W ten weekend rozegraliśmy finały i mecze o trzecie miejsce (po dwa spotkania, sobota i niedziela). W każdym spotkaniu zwyciężyli zdecydowani faworyci, a wyglądało to tak:
Wyniki sobotnich spotkań:
Mecz o trzecie miejsce: LKS BASKET PRASZKA - MY TU TYLKO SPRZĄTAMY ZŁOCZEW 102:67 (28:24, 19:18, 29:10, 24:15)
LKS Basket Praszka: Krzanowski 36 pkt. (4 razy za 3 pkt.), Szymański 30 (6 razy za 3 pkt.), Bartoszek 12 (raz za 3 pkt.), Opiela 12, Natkański 8, Bajak, Popławski
MTTS Złoczew: Radwański 19 (raz za 3 pkt.), Muzal Michał 17, Słaby 15, Muzal Damian 8, Skarga 8, Wzgarda, Nieruchaj, Niciejewski
Finał: SKBM MOKRSKO - CFH OKNOBUD 87:58 (22:16, 19:19, 23:11, 23:12)
SKBM Mokrsko: Pamuła 36, Głąb Maciej 19 (raz za 3 pkt.), Legieżyński 15 (raz za 3 pkt.), Włodarski 5, Maślak 4, Głąb Adam 3, Brożyna 3, Mamzer 2, Owczarek
CFH Oknobud: Duda 31 (7 razy za 3 pkt.), Rogacki 8, Magryś 8, Bartela 4, Kornacki 4, Kaczmarek 3, Małolepszy
Wyniki niedzielnych spotkań:
Mecz o trzecie miejsce: LKS BASKET PRASZKA - MY TU TYLKO SPRZĄTAMY ZŁOCZEW 81:71 (20:13, 28:20, 24:23, 8:15)
LKS Basket Praszka: Szymański 19 (2 razy za 3 pkt.), Krzanowski 14 (4 razy za 3 pkt.), Natkański 13 (2 razy za 3 pkt.), Opiela 12, Bartoszek 9 (raz za 3 pkt.), Pokorski 6, Blabuś 4, Bajak 2
MTTS Złoczew: Wzgarda 20 (raz za 3 pkt.), Słaby 18, Muzal Damian 16, Radwański 6, Muzal Michał 6 (raz za 3 pkt.), Niciejewski 2, Nieruchaj
Finał: SKBM MOKRSKO - CFH OKNOBUD 67:49 (23:17, 8:12, 9:6, 27:14)
SKBM Mokrsko: Głąb Maciej 15 (3 razy za 3 pkt.), Legieżyński 14, Pamuła 12, Maślak 10, Włodarski 5, Mamzer 4, Brożyna 3, Głąb Adam 2, Paluch 2, Wierzgacz
CFH Oknobud: Duda 16 (2 razy za 3 pkt.), Magryś 12 (raz za 3 pkt.), Bartela 9 (raz za 3 pkt.), Rogacki 6, Kornacki 6, Kaczmarek , Urbaniak, Bąk
Zatem ostateczna kolejność jest następująca:
1. SKBM MOKRSKO
2. CFH OKNOBUD
3. LKS BASKET PRASZKA
4. MY TU TYLKO SPRZATAMY ZŁOCZEW
5. TAKA PAKA BASKET
Klasyfikacje indywidualne (liczone w sezonie zasadniczym):
Król strzelców: Tomasz Pamuła (SKBM Mokrsko)
Najlepiej rzucający za 3 pkt.: Grzegorz Krzanowski (LKS Basket Praszka)
Tytył MVP ligi (najbardziej wartościowy zawodnik) wspólną decyzją organizatorów i sędziów otrzymał Tomasz Pamuła (SKBM Mokrsko)
I to by było na tyle jeśli chodzi o ten sezon.
Dziękujemy sponsorowi tytularnemu ligi - firmie Polfinance - za wsparcie.
Dziękujemy zawodnikom i sędziom za zaangażowanie.
DO ZOBACZENIA W KOLEJNYM SEZONIE!
ZGŁOSZENIA PO WAKACJACH!
A mam pytanie czy w przyszłym sezonie mecze będą odbywać się dość "elastycznie" tzn. jeśli powiedzmy jednej drużynie nie będzie pasowało spotkanie w dany tydzień to czy będzie można je przełożyć na inny termin?
Wiem ,że to dość uciążliwe mogłoby być dla prowadzących, ale niektórzy pracują, studiują. Ja np. mógłbym grywać co 2 tygodnie.
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2012-03-12, 14:07
Marek_pno, Jeżeli chodzi o elastyczność to raczej nic się nie zmieniło, chociaż w tym sezonie wyjątkowo jeżeli wypadały jakieś mecze, to raczej ze względu na problemy z halą, niż zmiany zespołów. Powiem tak, niejako wychodząc przed szereg, a to pytanie do organizatorów, ja nie mam i nie będę miał nic przeciwko ewentualnym pewnym zmianom, jeżeli spowoduje to możliwość udziału większej ilości zespołów. Im więcej grania, tym więcej radości Mam nadzieję, że w końcu część ligi rozegrana zostanie u nas w Mokrsku. Warunek jeden i niezmienny - parkiet nadający się do gry.
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2012-03-12, 14:46
dawid, na pewno będziemy chcieli wystawić drużynę z Mokrska. Jak czas i zdrowie pozwoli to chciałbym parę meczów zagrać, jednakże nie rezygnuje z kosza, bo to jest dla mnie mimo wszystko priorytet
Będę się starał coś zmotać. Młodzież jest bardzo chętna do gry. Ale bez wsparcia "starszej" ekipy to nie przejdzie. Pewnie pod koniec wakacji będzie wiadomo. Kulą u nogi dla mnie jest to, że mógłbym być raz na 2-3 tygodnie:/.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum