Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-08-20, 15:16
Miasto planuje zakup stolików do gry w szachy i siłownie na powietrzu - czyli to o czym wspominaliśmy w tym temacie. Prawdopodobnie w przyszłym roku będą zakupione.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
A mi brakuje Testarossy. Mimo ponad 30-tki ( duchem czuje sie na 25) to czasem wyszło by się odreagować po ciężkim tygodniu pracy.
Myślę, że wielu podzieli moje zdanie;)
Według mnie to brakuje:
zakładów pracy(które zatrudniałyby więcej osób)
nowych autobusów/busów
obwodnicy
sygnalizacji na skrzyżowaniach;Wojska Polskiego-Zielona-Biedala(szczególnie w dni targowe) i Kopernika-Sw.Barbary
Przy okazji mogliby poprawić ,,płyty,, które łączą ulice Joanny Żubr z targowiskiem.
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 182 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-08-29, 20:18
Mrówek napisał/a:
Miasto planuje zakup stolików do gry w szachy i siłownie na powietrzu - czyli to o czym wspominaliśmy w tym temacie. Prawdopodobnie w przyszłym roku będą zakupione.
Wysłany: 2012-08-29, 20:27
Nie jestem pewien, ale chyba przy orliku albo/i w okolicach stadionu.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Lis 2009 Posty: 83 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-10-08, 14:39
Mała prośba do osób mających moc sprawczą. A mianowicie chodzi o to by na skwerze przy rondzie im. Józefa Pruchnickiego (rondo obok Carefourra) postawić 2-3 ławki. Skwer jest wystarczająco duży, żeby zamontować tam nowe ławeczki. Rosną tam drzewa, króre sprzyjają krótkiemu odpoczynkowi. Bliskość kościoła także wpływa na trafność takiej decyzji. Możliwość krótkiego odpoczynku w trakcie spaceru może być w tym miejscu wskazana. Sczególnie jeżeli chodzi o osoby starsze. W innych, większych miastach właśnie takie niewielkie skwery przy skrzyżowaniach służą takim funkcjom jak mini-park z kilkoma ławkami. Myślę, że przychylne nastawienia naszego burmistrza będzie sprzyjało pozytywnemu załatwieniu sprawy, która uważam, ze nie jest ponad siły budżetu miejskiego.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-10-09, 10:27
maluszkowa napisał/a:
chcieć to móc ! Chyba to czytają
mogliby też postarać się o większą ilość mieszkań socjalnych....
o ile na ławkę pod patronatem Burmistrza Wielunia Janusza Antczaka to może jeszcze pieniądze się znajdą (oczywiście najpierw trzeba będzie pojechać np do Londynu obejrzeć tamtejsze skwerki i ławki, zrobić zdjęcia) to na mieszkania socjalne zadłużonego budżetu raczej nie stać...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Wysłany: 2013-05-31, 12:46
obowiązkowy napisał/a:
Mała prośba do osób mających moc sprawczą. A mianowicie chodzi o to by na skwerze przy rondzie im. Józefa Pruchnickiego (rondo obok Carefourra) postawić 2-3 ławki. Skwer jest wystarczająco duży, żeby zamontować tam nowe ławeczki. Rosną tam drzewa, króre sprzyjają krótkiemu odpoczynkowi. Bliskość kościoła także wpływa na trafność takiej decyzji. Możliwość krótkiego odpoczynku w trakcie spaceru może być w tym miejscu wskazana. Sczególnie jeżeli chodzi o osoby starsze. W innych, większych miastach właśnie takie niewielkie skwery przy skrzyżowaniach służą takim funkcjom jak mini-park z kilkoma ławkami. Myślę, że przychylne nastawienia naszego burmistrza będzie sprzyjało pozytywnemu załatwieniu sprawy, która uważam, ze nie jest ponad siły budżetu miejskiego.
Dzisiaj została zamontowana tam ławeczka
Wysłany: 2013-12-05, 11:42
6 grudnia w godzinach 10.00-12.00 na pl. Legionów w Wieluniu odbędzie się happening „Życzenia do Św. Mikołaja, czyli strategia rozwoju Gminy Wieluń 2015”. Jego organizatorami są Gmina Wieluń, Młodzieżowa Rada Miejska oraz Radio Ziemi Wieluńskiej. W namiocie gminnym będzie można napisać życzenie do Św. Mikołaja dotyczące marzeń na temat swojego miasta. Najciekawsze pomysły zostaną ujęte we wspominanej strategii.
Info: UM Wieluń
W Wieluniu brakuje miejsc pracy i tak jest nie od dziś ale nic z tym nie robią. A wieluński pup działa jako ubezpieczalnia. Bo oferty są marne, firmy nie rzetelne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum