Dołączył: 11 Mar 2013 Posty: 21 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-03-26, 16:44
[INTERNET]
W odpowiedzi na dużą liczbę pytań na PW odnośnie usługi INTERNET w Cyfrowym Polsacie prezentujemy Naszą ofertę.
Dotychczas w Wieluniu i okolicach był dostępny jedynie zasięg HSPA +. Dwa tygodnie temu na naszych modemach pojawił się zasięg LTE, oczekiwaliśmy na to około 2 lat. Po ustawieniu przekaźnika technicy wykonują testy tego łącza.
Co możemy zaoferować ?
- Na pewno internet mobilny o lepszym zasięgu i większej prędkości niż internet konkurencji.
Chcielibyśmy to państwu przedstawić za pomocą strony www.speedtest.pl co jakiś czas będziemy wrzucać tutaj wyniki testów naszego internetu wraz z mapką, gdzie wykonywaliśmy taki test.
- promocyjny, darmowy pakiet danych dodatkowo za posiadanie telewizji w Cyfrowym Polsacie.
Abonament powyżej 39,90zł/ mies. + 3GB
Abonament powyżej 69,90zł/mies. + 5GB
- pakiet darmowe noce - pakiet 50 gb ( do wykorzystania w mies. w godz.01:00-7:00)
- 3 miesiące za darmo z rachunkiem obcego operatora
Koszty:
- aktywacja karty sim - 49zł
- modem 1zł
- router wifi 1zł + 5zł miesięcznie do abonamentu ( jeżeli ktoś ma życzenie, nie jest on obowiązkowy)
- antena magnetyczna 28 zł lub kominowa 50zł ( cena przy abonamencie min. 10gb, cena detaliczna 150zł)
Cennik za poszczególne pakiety:
Proponujemy również zewnętrzne anteny kominowe, które przyspieszają i stabilizują łącze. Nasze modemy jako nieliczne na rynku mają gniazda na takie anteny, które znacznie przyspieszają prędkość internetu.
W tym wątku dowiesz się co jest w rzeczywistości, a nie to co zaproponuje Ci sprzedawca na ulotce i zasięgu na stronie internetowej. My osobiście jeździmy i sprawdzamy zasięg internetu, jeżeli jest zasięg i prędkość jest zadowalająca dopiero podpisujemy umowę, nie jest Nam na rękę przerzucanie papierów i kłótnie, że nie działa.
Masz pytania? Pisz, chętnie odpowiemy
Na początek przedstawimy wyniki z testu naszego modemu w naszym punkcie.
Modem LTE ZTE 821 bez anteny zewnętrznej. Test wykonywany w pomieszczeniu naszego punktu.
sat-max, Czy CP bierze jakąś odpowiedzialność na stabilność działania łącza ??? Swego czasu jak byłem u konkurencji, to powiedziano mi, że oni nie biorą żadnej odpowiedzialności za jakość działania ich usługi. Zaryzykowałem jednak, i na razie usługa działa dosyć sprawnie. Moje pytanie dotyczy sytuacji kiedy posiadany modem/ruter z 3G, przełączy się w tryb 2G. Obecnie u mnie wygląda to tak, że jeśli na modemie zaświeci się 2G to praktycznie nie jestem w stanie otworzyć żadnej strony. To pierwsze pytanie.
Drugie pytanie dotyczy telewizji. Rozumiem, że jeśli nie będę wywiązywać się z podpisanej umowy, i będę zalegał np. z płatnościami to pozbawicie mnie możliwości oglądania TV. Czy jeśli operator pomimo zgłaszania przeze mnie, ciągłego problemu dotyczącego braku kanałów jakie mieć powinienem, a jakich mi nie zapewnia, mam możliwość rozwiązania umowy, z uwagi na niewywiązywanie się z niej operatora ?
Na marginesie już.
Cały czas poszukuje odpowiedzi na pytanie, na co komu szybki internet LTE, skoro i tak ma się limity ???
sat-max napisał/a:
- pakiet darmowe noce - pakiet 50 gb ( do wykorzystania w mies. w godz.01:00-7:00)
Ze względu na miesięczny limit 50GB, ale przede wszystkim na zakres tych godzin, usługi takiej bym nie wziął. Akurat to nie jest coś czym powinniście się chwalić i promować Bo u innych operatorów wygląda to znacznie korzystniej. Ten limit 50GB był chyba też w plusie... Ale nie wiem w jakich godzinach był tam on do wykorzystania.
Wysłany: 2013-03-26, 17:49
Cytat:
sat-max, Czy CP bierze jakąś odpowiedzialność na stabilność działania łącza ??? Swego czasu jak byłem u konkurencji, to powiedziano mi, że oni nie biorą żadnej odpowiedzialności za jakość działania ich usługi. Zaryzykowałem jednak, i na razie usługa działa dosyć sprawnie. Moje pytanie dotyczy sytuacji kiedy posiadany modem/ruter z 3G, przełączy się w tryb 2G. Obecnie u mnie wygląda to tak, że jeśli na modemie zaświeci się 2G to praktycznie nie jestem w stanie otworzyć żadnej strony. To pierwsze pytanie.
CP nie ponosi odpowiedzialności za stabilność łącza.
Cytat:
Drugie pytanie dotyczy telewizji. Rozumiem, że jeśli nie będę wywiązywać się z podpisanej umowy, i będę zalegał np. z płatnościami to pozbawicie mnie możliwości oglądania TV. Czy jeśli operator pomimo zgłaszania przeze mnie, ciągłego problemu dotyczącego braku kanałów jakie mieć powinienem, a jakich mi nie zapewnia, mam możliwość rozwiązania umowy, z uwagi na niewywiązywanie się z niej operatora ?
Po 3 miesiącach zaległości przestaną być nadawane panu uprawnienia na kartę. Osoba nie wywiązująca się ze zobowiązań trafia do KRD. W Pana przypadku proszę złożyć reklamację na infolinii lub w punkcie i poprosić o ponowne nadanie pakietu.
Cytat:
Na marginesie już.
Cały czas poszukuje odpowiedzi na pytanie, na co komu szybki internet LTE, skoro i tak ma się limity ???
Kto powiedział, że zawsze one będą ? Każdy by chciał internet najlepiej za 10 zł z prędkością 150mb/s, bez limitów.
sat-max napisał/a:
Cytat:
Ze względu na miesięczny limit 50GB, ale przede wszystkim na zakres tych godzin, usługi takiej bym nie wziął. Akurat to nie jest coś czym powinniście się chwalić i promować Bo u innych operatorów wygląda to znacznie korzystniej. Ten limit 50GB był chyba też w plusie... Ale nie wiem w jakich godzinach był tam on do wykorzystania.
Jeżeli oferta konkurencji wydaje się Panu atrakcyjniejsza proszę skorzystać z ofert innego operatora.
Wysłany: 2013-05-14, 12:00
powiem tak - "pełnego" LTE w rozumieniu 100Mb/s nie ma , ale jak Cię 10-20-30Mb/s interesuje to jest i działa. U nas w punkcie na modemie działa od 7-17Mb/s. jeżeli szybsza prędkość Cię interesuje wtedy antena kominowa i ok. 20Mega jest na stałe i więcej.
pozdrawiam
Wysłany: 2013-05-14, 12:03
zapraszam do punktu na Sienkiewicza 4 i sprawdzimy i pokażemy jak śmiga internet, nawet zrobię testy dziś w domu , bo w sobotę koło Statoila przejeżdżałem i było nawet 40Mega, na kolejowej przy przejeździe kolejowym 24Mega, koło opojowic 6Mega.
pozdrawiam
Wysłany: 2013-11-05, 10:36
Nowa promocja w Cyfrowym Polsacie wybierając pakiet internetowy na 15 GB klient otrzymuje pakiet Mini za 0 zł na cały okres umowy! Dodatkowo mamy do sprzedaży ratalnej laptopy oraz tablety. Po więcej informacji zapraszamy do punktu na Sienkiewicza 4
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum