Jeśli się boicie o lód to może trzeba schować prawo jazdy do szuflady i dać sobie spokój z jazdą?
Jeśli boję się, że pijany kierowca wyskoczy mi na czołówkę, to też mam dać sobie spokój z jazdą?
dijack napisał/a:
Nie ma sposobu na zdjęcie lodu z naczepy bez rampy lub bez wchodzenia na wysokość prawie 4 metrów - nikt nie będzie ryzykował swojego życia i skakał po oblodzonym dachu..
Jeśli boję się, że pijany kierowca wyskoczy mi na czołówkę, to też mam dać sobie spokój z jazdą?
Tak, jeśli kierują Tobą takie emocje to lepiej tak
Ferbik napisał/a:
dijack napisał/a:
Nie ma sposobu na zdjęcie lodu z naczepy bez rampy lub bez wchodzenia na wysokość prawie 4 metrów - nikt nie będzie ryzykował swojego życia i skakał po oblodzonym dachu..
Ale ryzykować życie innych może.
Ryzyko istnieje zawsze, nie tylko to związane z lodem.
oczywiście, tylko my je powinniśmy minimalizować, a tutaj działanie jest wręcz odwrotne. sam kusisz los. pewnie jeden z drugim jak spadający śnieg spowoduje wypadek z waszym udziałem to odszkodowania nie będziecie sie domagać i samochodzik na swój koszt zrobicie?? no pewnie tak wszak sie nie dało temu zapobiec. hipokryzja i bezmyślność aż bije po oczach.
Jestem pewny że ci co zapłacili po pare tysiaków za spowodowanie kraksy to sposób na oczyszczenie znaleźli szybciej niż im sie zdawało.
myślę że nie znaleźli sposobu na oczyszczenie, w austrii są parkingi z informacją o rampie pod którą kierowca sobie może podjechać i zrzucić zalegający śnieg na dachu, jak taki kierowca ma wejść na plandekę (wys 4m) i zrzucać zalegający lód i ryzykować szybkie spotkanie z ziemią to ma to gdzieś, dopiero jak coś się odklei i wyrządzi szkodę, wtedy wypisuje oświadczenie i po sprawie, a w terenie zabudowanym prędkość jazdy jest mniejsza także prawdopodobieństwo że coś spadnie z TiR - a jest również mniejsze (ale zawsze jest)
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2014-02-10, 08:45
Cytat:
Cytat:
trzymać odległość osobówki !
Emotka na końcu sygnalizuje by ten post traktować z przymrużeniem oka , niektórzy bardzo pośladki pospinali .
Dopijam kawę i start , szerokości .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
U nas przepisy są strasznie dziwne, powinno sie ich surowo karać za nie oczyszczanie dachu ze śniegu, ale standardowo nikt nic z tym nie robi..
_________________ Pierwszą zasadą, bez której pozycjonowanie stron http://www.pozycjonerstron.pl nie było by skuteczne jest zadbanie o tym by treść strony była wyczerpująca pod względem ilości treści.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum