Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-07-26, 15:11
Paluszki Wieluńskie tylko w Intermarche (bo tylko tam są)
Czasami z Sedal, Plus
Bardzo żadko pszczółka, globi, intermarch
Przedewszystkim zakupy w małych osiedlowych
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Carrefour - Blisko i tanio, dużo polskich produktów, przestronnie i można sobie powędrować po sklepie i stoisko z gazetami komputerowymi, politycznymi i ekonomicznymi.
Sedal - Blisko i tanio, również dużo polskich produktów no i też stoisko z gazetami.
Małe osiedlowe sklepiki czyli Ania i takie 2 spożywczaki koło bloku nr 16 na Wyszyńskiego: Cichoń i Kołodziej. Bo blisko i mają porządny chleb na naturalnym zakwasie z piekarni Krajewskiego, a nie jakieś badziewie nafaszerowane spulchniaczami. Zresztą jak trzeba rano wcześnie wstać koło 5-6 to tylko te sklepiki otwarte.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-08-18, 12:40
No to przyszła pora na małe podsumowanie naszej ankiety, dotyczącej wyboru sklepu przy codziennych zakupach artykułów spożywczych.
Przede wszystkim, może napawać optymizmem fakt, że spora część forumowiczów, myślę, że i z resztą wieluńskiego społeczeństwa jest podobnie, robi zakupy w małych osiedlowych sklepikach, to bardzo dobrze, bo mówiło się że po powstaniu tylu marketów w Wieluniu, handel małych sklepików (słowo wymoderowano), jak nie zniknie całkiem. A tu się okazuje że nie jest tak żle, żeby nie powiedzieć że jest wręcz dobrze.
Analizując dalej uzasadnienia klientów poszczególnych sklepów, widać że prym w wyborze, gdzie kupujemy wiodą dwa podstawowe czynniki, a mianowicie cena i położenie sklepu, czyli idziemy przeważnie tam gdzie mamy bliżej.
Co do tych cen, to różnie bywa, bo w jednym sklepie tańsze jest np. coś, a drugim inne coś, i w sumie wychodzimy na zero, a biegać z jednego końca miasta na drugi, w tym przypadku pewnie nam się nie opłaca. Dlatego wybór położenia sklepu to zapewne zdrowe rozwiązanie.
Dużą wagę przywiązujemy też do świeżości produktów oferowanych nam w poszczególnych sklepach, a z tą jak sami dobrze wiemy nie wszędzie jest dobrze. Są też klienci, którzy gustują tylko w polskich produktach, i pod takim kątem szukają swoich sklepów.
Duży wybór artykułów oferowanych w jednym miejscu, to też spory atut w oczach niektórych ankieterów, tak samo jak miła obsługa. Z tą miłą obsługą, to jako że kiedyś, kiedyś tam pracowałem w jednym z pierwszych marketów w naszym mieście, chciałbym przytoczyć pewne przysłowie:
- Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie
Konkretnie chodzi mi o to że, wchodząc do sklepu, sami miejmy miłe nastawienie do personelu tam pracującego, a on odwdzięczy Wam się tym samym. Trudno jest wymagać od kogoś przyjaznego traktowania, skoro to my sami pierwsi wykopujemy topór wojenny .
I na koniec jeszcze jeden walor, który większość sobie ceni i uważa za duży plus dla danego sklepu, i który nie powinien zostać bez echa, jeśli chodzi o właścicieli, czy kierownictwo dużych sklepów. A mianowicie, chodzi tu o niezmienność ustawienia towarów na regałach sklepowych. Sporą grupę ludzi denerwują praktyki „przemeblowywania” sklepu, i wręcz doprowadza to do tego, że jakiś odsetek klientów z tego powodu zmienia dotychczasowo odwiedzany sklep na inny. A jak to się w handlu rzekło mówić „Klient nasz pan”.
I to by było na tyle mojego podsumowania tematu, jeśli ktoś ma swoje zdanie, swój pogląd na wyniki ankiety, to proszę bardzo podzielić się tymi wiadomościami z innymi, tu w tym właśnie miejscu.
PS. Ankieta oczywiście w dalszym ciągu otwarta
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-09-06, 01:30
Martial - ciekawie opisałeś sklep ABC na Śląskiej, ale co ciekawe ja tam chodzę prawie codziennie i jeszcze nie zdarzyło mi się dostać "opierniczu" od sprzedawcy A ceny moim zdaniem dosyć konkurencyjne mają
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2007-09-13, 20:02, w całości zmieniany 1 raz
intermarche- bo blisko, wiem gdzie co jest, ceny tez chyba nie najgorsze.
rozne sklepy osiedlowe (wliczajac w to zabki)- bo zawsze sa pod reka gdy trzeba np. po piwo wyskoczyc;) tylko niestety ceny przewaznie wyzsze i wybor towarow mniejszy.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Martial - ciekawie opisałeś sklep ABC na Śląskiej, ale co ciekawe ja tam chodzę prawie codziennie i jeszcze nie zdarzyło mi się dostać "opierniczu" od sprzedawcy A ceny moim zdaniem dosyć konkurencyjne mają
Spooky, bo pewno jeszcze imnie podpadleś ale spróbuj tylko zapytać się o cenę jakiejś rzeczy, cena jest na opakowaniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ Dodano: 2007-09-11, 12:16 ]
Osobiście najczęściej robię zakupy w Intermarche, jest tam wszystko, ceny przystępne. Najbardziej mnie rozśmiesza tamtejsza "ochrona", szczególnie jeden koleś udający pakera, a wygląda jak wyżelowany goguś hehehehehhe
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2007-09-13, 20:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum