Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-10-09, 15:58
Tak wracając do tematu, podsumujemy pracę naszych posłów
Cytat:
Mieczysław Marcin Łuczak
lista: Polskiego Stronnictwa Ludowego
okręg wyborczy: 11 Sieradz
liczba głosów: 6105
Wygłosił 116 wypowiedzi.
Zgłosił 105 interpelacji.
Zgłosił 32 zapytania, w tym;
- zapytanie w sprawie budowy obwodnicy Wielunia
- zapytanie w sprawie budowy zbiorników retencyjnych na terenie gminy Osjaków i Wieluń
- zapytanie w sprawie sytuacji w Wieluńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej
- zapytanie w sprawie realizacji budowy obwodnicy Wielunia w 2007 r.
- zapytanie w sprawie stanu nawierzchni drogi krajowej nr 8 na odcinku Dąbrowa-Wieluń-Jodłowiec
Zgłosił 2 pytania.
Nie wygłosił żadnych oświadczeń.
Biura poselskie:
Biuro Poselskie Mieczysława M. Łuczaka - Polskie Stronnictwo Ludowe - ul. Plac Legionów 8, 98-300 Wieluń
Biuro Poselskie Mieczysława M. Łuczaka - ul. Wieluńska 5, 98-330 Pajęczno
Biuro Poselskie Mieczysława M. Łuczaka - ul. Mickiewicza 4A, 98-100 Łask
Biuro Poselskie w Sieradzu - ul. Wojska Polskiego 70, 98-200 Sieradz
Strona internetowa http://www.mluczak.pl/
Edward Józef Kiedos
lista: Samoobrona Rzeczpospolitej Polskiej
liczba głosów: 6016
Wygłosił 24 wypowiedzi.
Zgłosił 37 interpelacji.
Zgłosił 18 zapytań, w tym;
-zapytanie w sprawie zbyt małej ilości żłobków i przedszkoli w woj. Opolskim
-zapytanie w sprawie zasadności połączenia klas w szkole podstawowej w Twardawie w woj. Opolskim
-zapytanie w sprawie potrzeby budowy mostu w Bogacicy w woj. Opolskim
-zapytanie w sprawie skutków likwidacji połączeń autobusowych we wsi Lipowa w woj. Opolskim
-zapytanie w sprawie planów likwidacji szkół podstawowych w Hajdukach i Kępnicy w woj. Opolskim
-zapytanie w sprawie planowanej zmiany nazw ulic w Opolu
-zapytanie w sprawie nieprawidłowości dotyczących działalności Ośrodka Zamiejscowego Prokuratury Rejonowej w Kluczborku z siedzibą w Namysłowie w woj. Opolskim
( trochę dziwna sprawa z tym zainteresowaniem woj. Opolskim, a nie naszym, Łódzkim - przypisek miko 005 )
Nie zgłosił żadnych pytań.
Biura poselskie:
Biuro Poselskie Posła Edwarda Kiedosa - ul. Kilińskiego 23, 98-300 Wieluń
Biuro Poselskie Posła Edwarda Kiedosa - ul. Piłsudskiego 21B, 98-355 Działoszyn
Biuro Poselskie Posła Edwarda Kiedosa - ul. Pątnów 48, 98-335 Pątnów
Biuro Poselskie Posła Edwarda Kiedosa - ul. Kościuszki 99, 98-330 Pajęczno
Biuro Poselskie Posła Edwarda Kiedosa - ul. Plac Wojewódzki 3, 98-200 Sieradz
Strona internetowa brak.
Daniel Pawłowiec
lista: Liga Polskich Rodzin
liczba głosów: 5685
Wygłosił 31 wypowiedzi.
Zgłosił 28 interpelacji.
Zgłosił 40 zapytań, w tym;
-zapytanie w sprawie sytuacji Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Wieluniu będącego w trakcie restrukturyzacji finansowej
Zgłosił 1 pytanie.
Biura poselskie:
Biuro Poselskie Posła Daniela Pawłowca - ul. Kościuszki 5 m. 15, 98-200 Sieradz
Biuro Poselskie Arnolda Masina i Daniela Pawłowca - ul. Kopernika 15, 05-300 Mińsk Mazowieck
Biuro Poselskie Posła Daniela Pawłowca - ul. Łęczycka 24, 95-100 Zgierz
Biuro Poselskie Posła Daniela Pawłowca - ul. Stanisławskiego 23, 99-400 Łowicz
Filia Biura Poselskiego Daniela Pawłowca w Kutnie - ul. Kilińskiego 1, 99-300 Kutno
Filia Biura Poselskiego Daniela Pawłowca w Pabianicach - ul. Traugutta 2, 95-200 Pabianice
Filia Biura Poselskiego Daniela Pawłowca w Wieluniu - ul. Reformacka 3, 98-300 Wieluń
Strona internetowa http://pawlowiec.lpr.pl/
No cóż, trzech przedstawicieli naszego regionu, gdzie jeden w opozycji, czego można się było spodziewać, manny z nieba, chyba tylko u największych optymistów . Myślę, że większy pożytek byłby z oddawania głosów na partię, a nie ludzi, bo znane regionalnie nazwisko tutaj na miejscu, może jeszcze coś znaczy, tam na Wiejskiej, już nic.
I te biura poselskie , a ile to było w polskich złotych, na utrzymanie jednego
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
pozwolę sobie zacytować jeden z zacnych kabaretów " żenuła". a kto to jest *wogóle Daniel Pawłowiec. A ten rolnik z Dzietrznik czy z Pątnowa Edward Józef Kiedos co się tak uczepił tego Opola. Zapomniał skąd jego ród! A obiecywał tym *biedny ludziom czego to on nie zrobi, jeszcze raz " żenuła". Ja na jego miejscu wstydził bym się pokazać w Wieluniu i okolicach. Niech się wyprowadzi do Opola. Dam mu na bilet w jedną stronę
[ Dodano: 2007-10-10, 01:07 ]
*zapomniałe jeszcze o jednym . Jak nazywa się ta ulica w "STOLYCY", wiejska czy tak ?. reszte pozostawiam bez komentarza !!!!!!!!!!!!!
Pomyśleć że w Pątnowie na Samoobronę głosowało kilkadziesiąt % ludzi(chyba koło 40-50.
A ja w tamtym regionie często przebywam i w dodatku mój wujek namawiał do głosowania na Kiedosa...
A i jeszcze obok mnie mieszkała kandydatka na burmistrza Wielunia z ramienia LiD.
bartek102
Niby tak, ale na kogo ty chcesz głosować z naszego regionu ?? Na Łuczaka?? Nie dość że socjalista, zbłaźnił się niczym Kwach, to chyba nieco za stary do sejmu...
Do sejmu to powinni iść młodzi, pełni zapału ludzie 20 - 30lat. Senat jest dla Łuczaka.
Pawłowiec, cóż... Fakt że skrytykował politykę zagraniczną PiS będąc w koalicji, to punkt ma za obiektywność. Jest też pewność że nie będzie żadnych socjalistycznych zapędów, zwłaszcza po wywaleniu niedawno kilku socjalistów z LPR.
Trudno więcej coś powiedzieć o nim, chyba że sam by się odezwał na tym forum i coś powiedział... (może nawet całkiem realne - jak się uda to za kilka dni coś wrzucę...)
Drogi Mateuszu nie rzucaj słowami na prawo i lewo nie mając żadnych konkretów! Pytam po raz kolejny : czym sie zbłaźnił ?? konkrety proszę . . .
wiek wg mnie ma znaczenie ale to akurat jest na plus Posła Łuczaka ! bo ciężko mi wyobrazić sobie jakiegoś 20-30 letniego oszołoma siedzącego w ławach poselskich ! Miejsce dla ludzi 20 letnich jak piszesz nie jest w sejmie lecz w sprawowaniu zacnych funkcji np bycie starostom danej grupy i to na . . . studiach!
*starostą
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2007-10-11, 07:07, w całości zmieniany 1 raz
Zbłaźnił się jak Kwach, tzn schlał się podczas ważnych uroczystości(rocznicy zakończenia II WŚ to było parę lat temu)
Tym się różnimy, ja bym do sejmu wysyłał głównie młodych ludzi, a ty dziadków.
W sejmie jakoś nie liczy się doświadczenie, tylko praca, efektywność i gotowość do poświęceń. A to są główne atuty młodych ludzi, którzy mają więcej czasu i bardziej się poświęcają, chcą się wykazać. Kierują się bardziej niż starsi ideami, bo jeszcze w nie wierzą...
z tym schlaniem to wg mnie przemawia przez Ciebie gorycz !? skąd Ty bierzesz takie informacje? co jeszcze pewnie powiesz ze razem piliście ? obudź się człowieku, zaraz 9 wybije
co do wieku ... hmm dziadków do sejmu to fakt nie wypada brać ale czy osoba 50 letnie to już dziadek ?? nie powiedziałbym .
w ogóle nie rozumiem czemu uważasz że wiek, a co za tym idzie doświadczenie przeszkadza w byciu dobrym posłem !
a Ty masz już jakiegoś swojego kandydata na którego oddasz swój drogocenny głos??
czy nastawiłeś się już tylko na narzekanie i 21 października nie pójdziesz nawet na wybory ?
Mateusz, a doświadczenie, które w pracy polityka musi iść razem w parze z wiekiem, co z nim, przecież tego nie nabywa się ot tak sobie z dnia na dzień...
bartek102, Mateusz niestety nie ma prawa jeszcze głosować, na razie może jedynie powybrzydzać intelektualnie na forum.
ciekawe tylko skąd młody takie newsy ma o pośle Łuczaku ?
ma 17 lat i mówi ze poseł zbłaźnił sie kilka lat temu ?? to w wieku 10 lat Mateuszek miał chyba bujną wyobraźnie a może sny . . . ahh te sny . . .
Przepraszam pomyliło mi się... 20-30-latkowie do stanowiska wykonawcze, a w sejmie głównie ludzie w wieku średnim powinni być. Łuczak dziadkiem nie jest, ale skoro o tym mowa to zobacz, że w PSL(członkowie partii) nie ma ludzi młodych.(jakiś wyjątek może się znajdzie)
A co do tego schlania, ja tam nie wiem jak było...(powtarzam to co słyszałem na forum i od znajomych) To że ktoś lubi wypić to nie moja sprawa, tyle że Łuczak zrobił to publicznie na ważnej uroczystości. Co prawda pijani politycy stają się u nas normą, ale Warszawa czy Kijów to od Wielunia są dość daleko.
bastek102
Generalnie nie będę mógł głosować w tych wyborach z racji, że miesiąc po nich mam dopiero 18stkę. Z tej trójki kandydatów na razie nie wiem, który rzeczywiście się nadaje.
Jak już pisałem i pisać będę na socjalistów głosować nigdy nie będę, a PSL taki lewicowy bardziej. Np. Łukasz Foltyn to id.... skończony wg mnie, czytałem jego pewną wypowiedź i słyszałem te głupoty o nowoczesnych technologiach w spocie wyborczym.
widzisz kolego . . . najpierw mówisz ze był pijany za chwile, że ty pewny nie jesteś i nie wesz jak tam było . . . - a ludzie na forach mówią różne niestworzone rzeczy !
Prawdziwą sztuką jest wyłapać prawdę od fałszu i oczerniania ludzi oraz dyskredytowania ich w oczach wyborców !
Ja mam nadzieję że któryś z Naszych dostanie się do Parlamentu ! I mówiąc Nasi nie mam na myśli poszczególnego ugrupowania lecz ludzi z Naszego regionu z naszych okolic , z naszego Powiatu . . .
Bo kto lepiej zajmie się naszymi problemami. . .Człowiek z Sieradza , Piotrkowa , Bełchatowa?
czy swój człowiek . . . ? Odpowiedź jest oczywista.
Wg mnie Łuczak nadaje się najlepiej do reprezentowania Nas ! dlaczego?
http://www.mluczak.pl/ - to strona Posła, właśnie tam wyczytałem istotne informację i przekonałem się o słuszności mojego wyboru!
Pawłowiec , Kiedos - kontrkandydaci . . . a właściwie ich brak ponieważ jak wcześniej pisałem Pawłowiec to jest INTRUZ - nie nasz ! spadochroniarz! przylepił się tylko do naszego okręgu - co on wie o naszych problemach? w czym on nam może pomóc i gdzie go szukać ? może trzeba by udać się do szczecina ?
Kiedos - o tym Panu nie chce sie wypowiadać bo szkoda gadać . . .
zdecydujemy sami, żebyśmy jednak nie popełnili błędu że o naszych losach będzie decydował człowiek który w Wieluniu był może 10 razy . . .
Generalnie tak samo można powiedzieć o tym, że Pawłowiec to intruz. Niby to tyko gadanie na forum... Postaram sie coś znaleźć o nim, albo prosto od niego jakąś wypowiedź na temat dlaczego on a nie np. Łuczak.
[ Dodano: 2007-10-11, 15:01 ]
W końcu to że urodził się w Szczecinie nie znaczy że nie dba wystarczająco o nasze interesy...
Wiesz że Gazeta Wybiórcza jest mało lubiana na tym forum(relacjonowanie drogi S8), a tym bardziej mało obiektywna.(do czego się przyznali)
Podaj mi lepsze źródło, bo jak się z nim spotkam będę miał czym argumentować.
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 05 Maj 2007 Posty: 743 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-10-11, 16:07
bartek102 napisał/a:
A co do tego schlania, ja tam nie wiem jak było...(powtarzam to co słyszałem na forum i od znajomych)
powtarzasz moje słowa
bartek102 napisał/a:
czym sie zbłaźnił ??
już pisałem na forum: 1. września 2004, wizyta prezydenta Kwaśniewskiego w Wieluniu - pijany Łuczak tańczy i śpiewa na scenie do muzyki orkiestry wojskowej. Powtarza non stop, że dzisiejszy dzień to sukces Wielunia i rejonu, bo "jesteśmy w każdej telewizji". Wiele osób odchodzi z Placu Legionów z niesmakiem (w tym ja). Z zażenowaniem przygląda się temu burmistrz, który również stoi na scenie, ale "nie robi wiochy" takiej jak Łuczak. Chyba niezbyt odpowiednia chwila na taką zabawę, nie?
następny który pisze o schlaniu ! człowieku ty nie masz zadnych konkretów tylko jakies ploty podslyszane od kontrkadydata??!! zachowujecie sie jak przekupki na rynku . . . ble ble a konkretów zero !
a to że mówił przez mikrofon że słyszyła o Nas ( o rocznicy wybuchu wojny ) cała Polska to chyba szczera prawda !! I przyznasz że niefortunnie sam wymieniłeś, kolejne osiągnięcie Posła Łuczaka . . . Promocja miasta . . .
pozdrawiam , więcej obiektywizmu i realnego spojrzenia na świat . . .
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 05 Maj 2007 Posty: 743 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-10-11, 21:39
bartek102 napisał/a:
człowieku ty nie masz zadnych konkretów tylko jakies ploty podslyszane od kontrkadydata
człowieku ja tam byłem, ja to widziałem i nie usłyszałem tego od żadnego kontrkandydata...
bartek102 napisał/a:
a to że mówił przez mikrofon że słyszyła o Nas ( o rocznicy wybuchu wojny ) cała Polska to chyba szczera prawda !! I przyznasz że niefortunnie sam wymieniłeś, kolejne osiągnięcie Posła Łuczaka . . . Promocja miasta . . .
lecz się, ok? to że mówił o tym, że nas pokazują w tv, nie jest równoznaczne z tym, że promował miasto. Powiem ci, że za*ebiście miasto promował, robiąc wiochę i bawiąc się po pijaku w rocznicę tak tragicznego dla Polaków wydarzenia. Do Adminów: dajcie mu warna, bo spamuje
Proszę o spokój i nie udzielanie uwag administracji co ma robić, tym bardziej, że obrażasz użytkownika, każąc mu się leczyć.
Po warnie dla obydwu? (pyt. retoryczne)
Ferbik
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2007-10-11, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
Ferbik spokojnie, tak się składa, że to świadczy o kulturze tego Pana a nie o mojej
podsumowując "siwy" uważasz, że skoro powiedział o tym , że oglądała nas dziś w telewizji całą Polska - to nie skłamał lecz powiedział szczera prawdę !
i trudno nie zgodzić się , że to była Posła ( wówczas Starostę Powiatu ) zasługa! więc miał prawo powiedzieć o tym Tobie przez mikrofon
a czy był pijany ?? hmm nie sądzę . . . Siwy nie oceniajmy ludzi przez pryzmat takimi jakimi sami jesteśmy . . . ( zrozumiałeś )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum