R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaką pralkę kupić?
Autor Wiadomość
Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2009-11-05, 21:37   

Jaro napisał/a:
Administrator napisał/a:
nową pralką jest Miele

Miele, to taki swoisty Mercedes, wśród firm. :) Z przekonaniem mówię, że będzie to udany zakup na lata. :)

Byłem u znajomych to też mieli odkurzacz Miele, pralkę i suszarkę. Sprzęt wyglądał rodem z lat 80 i mial ponad 10 lat już. Rzeczywiście duże gabaryty i ciszaaaa.

MAR-COM 
Wieluniaczek

Piwa: 7/1
Wysłany: 2009-11-08, 11:41   

My mamy pralkę BEKO i jesteśmy zadowoleni , 5 lat gwarancji to o czymś świadczy

www.destylarka.com
Urządzenia do produkcji wody destylowanej.
Postaw piwo autorowi tego posta

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2009-11-09, 09:20   

Informacja ze strony BEKO:
"Każdy produkt firmy BEKO jest objęty systemem 2-letniej gwarancji. Gwarancję tę otrzymujecie Państwo bezpośrednio od sklepu. Wewnątrz karty gwarancyjnej znajduje się lista punktów serwisowych, w których możecie Państwo uzyskać fachową pomoc."

Więc te 5 lat to była jakaś promocja (takie promocje nigdy nie obowiązują w sklepach internetowych), lub po prostu wykupiłeś dodatkową gwarancję. W MM można przedłużyć do 5 lat gwarancję na każdy sprzęt AGD.Koszt zależy od wartości zakupionego sprzętu. Więc zarówno w pierwszy jak i drugim przypadku za tą dodatkowa gwarancję musiałeś dopłacić (świadomie lub też nie).

Gdyby gwarancja była najważniejsza to wszyscy jeździlibyśmy samochodami KIA :P

MAR-COM 
Wieluniaczek

Piwa: 7/1
Wysłany: 2009-11-09, 15:36   

Promocja 5 lat gwarancji

REGULAMIN PROMOCJI:

1.Promocja polega na otrzymaniu gwarancji na okres 5 lat na produkty objęte promocją zakupione w okresie promocji i obejmuje tylko klientów, którzy spełnili dodatkowe warunki promocji wskazane poniżej i otrzymali dodatkowy Certyfikat 5 – letniej gwarancji.

2.Uczestnictwo w promocji jest nieodpłatne.
3.W Promocji mogą wziąć udział tylko osoby pełnoletnie.
4.Promocją objęte są wszystkie punkty sprzedaży w Polsce posiadające w swojej ofercie produkty BEKO.
5.Promocja trwa od 1 października do 31 grudnia 2009 roku.
6.Promocją objęte są następujące wybrane modele BEKO:

http://www.beko.com.pl/PROMOCJE,163.html

podobnie jest z telewizorami lcd Sony ...

www.destylarka.com
Urządzenia do produkcji wody destylowanej.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2009-11-09, 16:03   

To wszystko są promocje czasowe np BEKO od 1 października do 31 grudnia 2009 roku.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2009-11-09, 17:06   

My mamy Electrolux z górnym wsadem i sprawuje się bez zarzutów :)

mike 
Przyjeżdża na zakupy

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2009-11-10, 14:53   

A mi się właśnie popsuła pralka Electrolux ładowana odgórnie. Miała sporo elektroniki w tym duzy wyświetlacz z bajerami. Całe szczęscie popsuła się miesiąc przed upływem 2 letniej gwarancji a naprawa modułu kilkaset zł. Następna pralke kupie prostą jak cep żeby nie było co się psuć :)

czarny 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2009-11-11, 14:42   

mike napisał/a:
Następna pralke kupie prostą jak cep żeby nie było co się psuć

nie ma już takich pralek. Każda w obecym czasie posiada moduł sterujący. Niestety produkowane sprzęty teraz nie są zbyt trwałe.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2009-11-11, 14:48   

Można jeszcze kupić starą poczciwą Franię po reinkarnacji :)

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2009-11-11, 15:39   

Dokładnie tak jak napisał Czarny, nie ma już prostych pralek. Wszystkie wyposażone są w moduły sterujące. Miele ma nawet gniazdo diagnostyczne z możliwością uaktualnienia softwaru pralki.

Tak wygląda moduł od Aristona który mi się zepsuł. Na mnie zrobił duże wrażenie, podobnie jak i jego cena :D
Wymiary 24x11 cm

Kilka dni temu okazało się że mój sąsiad z klatki jest "szychą" w łódzkiej fabryce pralek Bosch/Siemens. Porozmawiałem z nim na temat produktów. Potwierdził moje przypuszczenia - jakość gwałtownie spada. Przykłady - jakies 2 lata temu obudowa pralek była robiona z blachy o grubości ponad 1 mm , obecnie około 0,5 mm. Ostatnio zlikwidowano jakaś dodatkową uszczelkę która kosztowała 1 EUR. Wydaje się to śmieszną oszczędnością, jednak w skali 1 mln pralek daje to 1 mln EUR oszczędności (co 30 sekund schodzi z taśmy nowa pralka, pracują na 3 zmiany).

Lukasm 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2009-11-13, 13:57   

Witam serdecznie. Ja tydzień temu kupiłem Whirpoola 4520P. Rodzice też od kliku lat używają Whirpoola i sa zadowoleni.
Praleczka całkiem niezła, brakuje jedynie możliwości ustawienia dowolnej temp. Jest ona dostosowana do programu.
Pozdrawiam

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2010-05-30, 21:39   

Odświeżam temat
tym razem znajomy stoi przed zakupem nowej lodówki, kuchenki z piekarnikiem i kuchenki mikrofalowej pod zabudowę.

Chyba w grę wchodzą chyba tylko te firmy: Miele, AEG, Electrolux, Bosch, Siemens

Lodówka

może taka?

http://www.allegro.pl/ite...40_40_ceny.html

Kuchenki/piekarniki Miele są po 4tys i trudno dostępne w Polsce jak widzę po stronach www.

Mastercook - duży wybór sprzętu, ale nie wiem jaka awaryjność. Amica z tego co piszą, to raczej masówka z supermarketów na 2 lata i do wymiany.
Piekarnik chyba lepszy gazowy niż elektryczny?(tańsza eksploatacja)

Najlepiej żeby to był inox, ale czekam na opinie i komentarze. Zakup dość duży i trzeba przemyśleć.

http://www.ceneo.pl/1162689

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2010-05-31, 15:23   

Mateusz, temat watku dotyczy wyboru pralki ale niech juz będzie.
Miele to tak jak już wczesniej pisano klasa wyższa wyższa. Produkowana podobno tylko w Niemczech więc stąd ta cena ale i jakość. Bez problemu dostaniesz ich AGD w Polsce - wystarczy trochę poszukac. Oczywiście nie kupisz tego w wieluńskich sklepach ale np ostatnio widziałem całkiem sporą wystawke AGD Miele - niestety w Warszawie. Ceny zaczynają się tam gdzie kończą się ceny pozostałych producentów.

AEG / Elektrolux to jedna marka. Jakościowo bardzo dobre. Cenowo drożej niż przeciętnie, ale do przeżycia. Od ładnych kilku lat użytkuje pralke AEG i jest bez zarzutu. Podobnie odkurzacz i pralka Elektroluxa.

Bosch / Siemens to też jedna firma. Podobnie jak AEG i Elektrolux klasa ciut wyższa niż standard. Przeglądając oceny w znecie produkty chwalone za wysoką jakość (podobnie jak AEG/El).

A co do konkretów - jestem na etapie wyboru AGD do mieszkania więc mogę coś doradzić. Niestety na razie głównie teoretycznie. Jeśli lodówka koniecznie do zabudowy to się nie wypowiadam. Ale ja wybrałem nie pod zabudowe Boscha KGN 36x43. Kolor inox, no frost i dobre oceny internautów - to mnie przekonało. No i możliwośc 5-letniej gwarancji. Cena ok. 1700 zł.
Mikrofala - tu jest mały wybór pod zabudowe i spore ceny. Możesz znależć MPMa za 500 zł, ale nie każdy ma zaufanie do tej firmy. Sprzet markowy to wydatek od 700 zł w górę. Mały wybór spowodował, że ja zdecydowałem się na Whirpoola AMW 420 IX. Znośna cena (900 zł), fajny wygląd i dobre oceny (dużo lepsze niż model 710 tej samej firmy, tańszy o 200 zł). Mikrofale innych firm pod zabudowę kosztują od 1500 zł a to już przesada. Jest jeszcze jakieś LG czy Samsung za ok. 900 zł, ale nie przekonało mnie.
Co do piekarnika i płyty gazowej to jeszcze nie wybrałem. Ale prawdopodobie piekarnik też z Whirpoola (żeby razem współgrał wygląd). A płyta sam jeszcze nie wiem.
Płyte polecam gazową - tańsza w eksploatacji i podobno jedzenie gotowane na żywym ogniu ma swój specyficzny smak. No i na innej płycie bułki sobie nie podgrzejesz :D
Jedyny mankament to konieczność wymiany butli oraz miejsce które ona zabiera (dość istotne w małej kuchni).

Zakup raczej w sklepie internetowym - ceny są dużo lepsze niż w sklepach stacjonarnych, chociaż zdarzają się wyjątki. Do sklepu zwykłego radzę się tylko wybrać żeby obejrzeć ewentualny zakup na żywo. No i radzę mieć ograniczone zaufanie do sprzedawców - kłamią jak z nut i wciskają takie kity, że włos się jeży na głowie. Albo nic nie wiedzą dla odmiany :D

Alutek 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2010-05-31, 21:51   

Z pralek polecam Elektorluxa, ładowanego tradycyjnie i bez żadnych wyświetlaczy. Mam taki model i sprawuje się świetnie. Mikrofala też Elektrolux - łatwa w obsłudze i żadnych zbędnych bajerów. Co do kuchenki pod zabudowę (płyta i piekarnik) to śmiało mogę wskazać Zanussi. Świetnie się sprawdza u mnie już od wielu lat. Nie polecam natomiast lodówki Polar - moja ma jedną wadę - jedna szyba, która jest najniższą półką sama pęka (przypuszczam, że to jakaś wada fabryczna bo u mojej znajomej też sama pękła).

Syla 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
SuperStar

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-08-10, 23:00   

Mateusz napisał/a:
tym razem znajomy stoi przed zakupem nowej lodówki, kuchenki z piekarnikiem i kuchenki mikrofalowej pod zabudowę.

Jeśli lodówka to LIEBHERR, kuchenka z piekarnikiem AMICA, mikrofala wydaje się być zbędna przy tak szerokim wachlarzu możliwości kuchenki. Wiem, bo mam :roll:

Odpowiedz do tematu