Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2010-12-06, 15:21
tom25 napisał/a:
Concordia najtaniej polecam.........
Sprzedajesz ubezpieczenia ? A jeśli tak to można poprosić o wyliczenie składki i jakie dane są potrzebne ? Ja mam obecnie OC w MTU ale jeśli Concordia ma taniej to chętnie zmienię ubezpieczyciela
W mbanku wychodziło 440zł, natomiast w Liberty z poniższą zniżką 311zł
Podaję kod na dodatkową zniżkę w wysokości 50zł na OC i 100zł na AC:
2010-76170908
Mi wyszło 353 zł. ze zniżką 60 % i tą dodatkową 50 zł. a obecnie płacę w MTU 240 zł. Choć słyszałem od koleżanek które pracują w ubezpieczeniach że ostatnio ubezpieczenia podrożały a ja swoje płaciłem w maju - być może stąd ta różnica.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-12-07, 09:26
Policzyłem wg tych samych parametrów i w MTU wyszło 413,82 pln. Trudno powiedzieć co jest tego powodem. Być może to ta podwyżka, a może oferty poszczególnych firm są zdecydowanie różne dla konkretnych regionów polski, rodzaju pojazdu.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2010-12-07, 15:44
Administrator napisał/a:
Policzyłem wg tych samych parametrów i w MTU wyszło 413,82 pln. Trudno powiedzieć co jest tego powodem. Być może to ta podwyżka, a może oferty poszczególnych firm są zdecydowanie różne dla konkretnych regionów polski, rodzaju pojazdu.
Dziwne bo w kalkulatorze na stronie MTU też mi wyszło 339 zł a przecież płacę 240 zł. Nie wiem z czego to wynika. Może jeśli kupuje się u agenta to jest taniej. Być może też koleżanka z ubezpieczeń zastosowała dla mnie jakąś specjalną zniżkę
Jeśli przedłużasz starą umowę, to masz starą cenę. Dla nowych klientów nowe (wyższe) ceny - dotyczy MTU. We wrześniu wybrałem się do agenta i najlepszą ofertę miała właśnie Concordia, być może taniej by było w Mbanku, ale zakładanie konta było zbyt niewygodne. A kalkulatory ze stron są według mnie beznadziejne - po co wiedzieć ubezpieczycielowi czy parkuję pod chmurką, czy w garażu, ile mam dzieci, itp. Wolę się przejść do agencji, krótka piłka: takie zniżki, takie auto i od razu podają najkorzystniejszą ofertę, w dodatku papiery i płatność na miejscu, a nie jakieś odsyłanie umów. Wszystko powyższe oczywiście dotyczy OC.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-12-09, 21:03
Nie wiem czy słyszeliście o tym karambolu na DK S1 koło Bielska Białej. Dzisiaj tak w przelocie słuchałem jakiejś pani mecenas, która wypowiadała się na temat ewentualnych wypłat odszkodowań z tytułu właśnie OC. Jedno, co przykuło moją uwagę, było Jej, takie ogólne stwierdzenie, że najlepiej by było gdyby poszkodowani mieli AC Bo znalezienie winnego w takich przypadkach może potrwać ... kto wie czy nie do następnej zimy
Swoją drogą, to w takich właśnie przypadkach, wyjdzie na jaw to, gdzie tak szczerze powiedziawszy warto się ubezpieczać, i czy faktycznie tam gdzie najtaniej, tam najlepiej
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 293 Postawił 5 piw(a) Skąd: Okolice
Wysłany: 2010-12-12, 06:34
stanmarc napisał/a:
tom25 napisał/a:
Concordia najtaniej polecam.........
Sprzedajesz ubezpieczenia ? A jeśli tak to można poprosić o wyliczenie składki i jakie dane są potrzebne ? Ja mam obecnie OC w MTU ale jeśli Concordia ma taniej to chętnie zmienię ubezpieczyciela
Ja miałem w MTU ale w tym roku sie podnieśli.Ja ubezpieczałem w Byczynie u gościa.Stawka tez podobnos zależy od województwa.Gosc prowadzi kilka ubezpieczalni i w tym było najtaniej.Silnik 1.4 OC+ASSISTANCE 140 złoty na pół roku autko rok produkcji 1998.Pozdro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum