w sumie w I klasie TK masz 19 przedmiotów wszystkie te które miałeś w gim. + do tego przedmioty zawodowe. a jeśli chodzi o to czy jest ciężko to wg mnie nie jest az tak źle jeśli chodzisz ciągle do szkoły nie wagarujesz itp. to nauczyciele nawet jeśli będziesz miał zagrożenia będą chcieli cie jakos wyciągnąć. a jeśli chodzi o niemiecki to jeśli w gimnazjum masz go jako ten język z którego będziesz pisał egzamin to będziesz miał rozszerzony. a jeśli masz angielski to jesteś w grupie podstawowej.
W zespole szkół przy Traugutta stosowane są według opowieści uczących się tam zawodu oryginalne metody nauczania, gdzie uczniowie czują się bardzo niekomfortowo, są notorycznie obrażani, a i dyrekcja wobec tego jest bezsilna. Czy panowie uczący tam posiadają status nauczycieli?
W zespole szkół przy Traugutta stosowane są według opowieści uczących się tam zawodu oryginalne metody nauczania, gdzie uczniowie czują się bardzo niekomfortowo, są notorycznie obrażani, a i dyrekcja wobec tego jest bezsilna. Czy panowie uczący tam posiadają status nauczycieli?
Konkrety prosimy, a nie rzucanie ogólnych oskarżeń. Jaka by szkoła nie była to część uczniów i tak będzie gadać, że się czuje niekomfortowo - bo to w końcu szkoła.
Ja jestem absolwentem technikum na Traugutta i to co mówi maciejewski jest wielką nieprawdą. Nigdy nie spotkałem się z obrażaniem, raczej to uczniom częściej zdarza się obrażać i przeszkadzać owszem zdarzały się kłótnie i różne sprawy ale tylko Ci co coś nabroili
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 293 Postawił 5 piw(a) Skąd: Okolice
Wysłany: 2011-06-10, 17:15
Mam pytanie jest w Wieluniu jakieś technikum lub liceum uzupełniające po szkole zawodowej dla dziewczyny.Chodzi o takie żeby było można chodzić co 2 tygodnie i może być płatne.Dajcie namiary.
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 07 Cze 2011 Posty: 85 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: EJP
Wysłany: 2011-06-12, 09:20
do Wielunia dużo osób ode mnie ze wsi poszło bo liceum ma dużo wyższy poziom niż Pajęczno czy Działoszyn, ja osobiście wybrałem Pajęczno bo blisko ale żałuję
w Wieluniu też tak jest, że jak chce się zaliczyć przedmiot mając same pały wystarczy iść do nauczyciela na korepetycje?
Nie polecam liceum na nadodrzańskiej, ponieważ oni nie patrzą na oceny i punkty tylko przyjmują tych co chcą. Chciałam iść do tego liceum ze względu na bardzo dobrą opinię, ale po tym co zrobili jestem baardzo negatywnie nastawiona do tej szkoły. Miałam 128 pkt i świadectwo z czerwonym paskiem i nie zostałam przyjęta, bo miałam niby za mało punktów, a tacy co mieli po 115 pkt i bez świadectwa z paskiem zostali przyjęci. Więc dlaczego ja nie zostałam przyjęta? Może dlatego, że nie dałam w łape...nie wiem. Sprawdzcie dobrze szkołę do której chcecie iść, bo z zewnątrz wszystko wygląda pięknie, ładnie, ale jak się temu dobrze przyjrzec to wcale tak nie jest. To moja opinia na temat tej szkoły. Pozdrawiam
Nie polecam liceum na nadodrzańskiej, ponieważ oni nie patrzą na oceny i punkty tylko przyjmują tych co chcą. Chciałam iść do tego liceum ze względu na bardzo dobrą opinię, ale po tym co zrobili jestem baardzo negatywnie nastawiona do tej szkoły. Miałam 128 pkt i świadectwo z czerwonym paskiem i nie zostałam przyjęta, bo miałam niby za mało punktów, a tacy co mieli po 115 pkt i bez świadectwa z paskiem zostali przyjęci. Więc dlaczego ja nie zostałam przyjęta? Może dlatego, że nie dałam w łape...nie wiem. Sprawdzcie dobrze szkołę do której chcecie iść, bo z zewnątrz wszystko wygląda pięknie, ładnie, ale jak się temu dobrze przyjrzec to wcale tak nie jest. To moja opinia na temat tej szkoły. Pozdrawiam
Pewnie kwestia wybranego profilu. Przynajmniej kiedyś tak było, że różnice między progiem na różnych profilach dochodziły niemal do 40 punktów. Nie pamiętam, czy za pasek były jakiekolwiek punkty.
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-07-08, 13:44
Archdevil, jest dokładnie tak jak Arch mówi, że zależało to od profilu... a poza tym jest to sprawa do wyjaśnienia w sekretariacie czy u dyrektora, myślę, że dziewczyna by się dowiedziała tam wszystkiego, a nie od razu na forum oczerniać szkołę...
Szkoła dla inteligentnych więc widać czemu dziewczyny nie przyjęli
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum