Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2013-08-08, 12:50
Dziś zły dzień na ustawianie anten, tropo szaleje bo się cuda wianki dzieją. Z łodzi odbiór lichy, za to dało się złapać sporo innych nadajników.
Przed chwilą znów całkowicie padł sygnał z MUX3 z Łodzi. Teściowa musi się przyzwyczaić do wiadomości z Poznania, przynajmniej mniej problemów z odbiorem
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2013-08-17, 20:22
Tak, teraz OK. Ale w dzień kiedy pisałem poprzedniego posta to MUX3 z EC4 bardziej nie działał niż działał. Sprawdzałem wieczorem na forach i były potwierdzone przerwy w odbiorze.
Za to różne wersje TVP Info wtedy złapałem, np. Olsztyn (k 50, wychodzi, że z Giżycka). Z Raszyna też dało się coś złapać.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2014-10-29, 08:46
Od wczoraj mam problemy z odbiorem cyfrowej telewizji naziemnej ? Kilka razy włączałem automatyczne przeszukiwanie programów w tv i na chwilę pomagało. Ktoś jeszcze odnotował problemy z odbiorem ? Pytam bo jeśli nie to muszę szukać problemu w Naszej instalacji antenowej na bloku.
Wysłany: 2014-10-29, 15:38
"Tropo", sorry taki mamy klimat. Dalekie stacje zakłócają sygnał tych bliżej nas.
Można przestawić antenę na inny kierunek lub poczekać, samo sie naprawi (do następnego razu).
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2016-12-04, 17:54
Pora nieco wznowić wątek...
Mam ustawioną antenkę na Katowice i obecnie ściągam 34 kanały (przynajmniej tyle ustawia mi się na telewizorze). Jak wygląda sytuacja kanałów ściąganych z innych nadajników? Dodam, że na mojej siatce jakimś cudem odbieram tvp Katowice, Kalisz i Łódź.
Słyszałem o nowym MUX 8 i kilku kanałach, których u mnie brak. Czy stara siatka pozwoli na ich odbiór, a w ogóle czy można odebrać coś z Mux 8 w Wieluniu? Jeśli jest to możliwe, proszę o podanie nadajnika, w którą stronę należy się skierować i ewentualnego rozwiązania technicznego w tej sprawie.
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Pamiętaj o prawidłowej polaryzacji anteny VHF. Prawdopodobnie jak to skierujesz na Katowice lub Łodź, to powinno działać - oba nadajniki nadają w polaryzacji poziomej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum