Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-06-18, 07:32
Raport Radio Track MillwardBrown SMG/KRC za okres luty - kwiecień 2012 przygotowany dla portalu Wirtualnemedia.pl - dotyczący najpopularniejszych stacji radiowych w województwie łódzkim.
radio.JPG
Plik ściągnięto 340 raz(y) 107,12 KB
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Wysłany: 2013-01-11, 09:56
Radio Ziemi Wieluńskiej najlepsze w regionie!
Najczęściej słuchaną stacją radiową w powiecie wieluńskim jest Radio Ziemi Wieluńskiej. Codziennie programu RZW słucha prawie 50 tysięcy dorosłych mieszkańców naszego regionu. Średni czas słuchania wynosi 3,5 godzinny dziennie. Tak wynika z badań słuchalności instytutu SMG/KRC przeprowadzonych w okresie od grudnia 2011 roku do listopada 2012 r. Mówi prezes RZW Gabriel Wyględacz:
- To na pewno jest powód do zadowolenia i cieszy. To, że codziennie słucha nas blisko 50 tysięcy osób na terenie powiatu wieluńskiego świadczy to o tym, że w cudzysłowie można powiedzieć, że jesteśmy monopolistami na naszym terenie. Warto też zaznaczyć, że w całym województwie łódzkim , bo tak również są prowadzone badania, nasza słuchalność za ostatni kwartał wynosi 1, 9 % co w przeliczeniu na ilość mieszkańców województwa łódzkiego również daje całkiem pokaźną liczbę. Cieszę się bardzo z tego, że fale eteru 88, 6 FM i 97, 7 FM dla powiatu pajęczańskiego są rozpoznawalne i że słuchacze są razem z nami. Cieszą wyrazy sympatii, które przekazywane są za pośrednictwem e-maili czy też telefonicznie. Pozostaje mi podziękować i wierzyć, że ten kredyt zaufania, który mamy od słuchaczy będziemy w stanie spłacić z nawiązką. Dziękujemy serdecznie.
Dodajmy, że badanie obejmuje jedynie mieszkańców powiatu wieluńskiego. Nasz sygnał jest również odbierany na terenie powiatów: wieruszowskiego, pajęczańskiego, sieradzkiego i bełchatowskiego oraz oleskiego w województwie opolskim.
Nie mniejszą popularnością cieszy się także nasza strona internetowa www.radiozw.com.pl.
Info: Radio ZW
Radio ZW.jpg
Plik ściągnięto 144 raz(y) 23,01 KB
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Wysłany: 2013-06-03, 21:59
Ranking najpopularniejszych stacji radiowych w województwach łódzkim
Przedstawiamy raport Radio Track Millward Brown za okres luty - kwiecień 2013 roku przygotowany dla portalu Wirtualnemedia.pl - dotyczący najpopularniejszych stacji radiowych w województwach: łódzkim, małopolskim, mazowieckim i opolskim.
W województwie łódzkim pierwsze miejsce zajęło RMF FM (wzrost z 18,4 proc. do 19,5 proc. udziału). Na drugie miejsce - z trzeciego - awansowała Jedynka (z 14,9 proc. do 16,4 proc.). Z kolei na ostatnią pozycję podium spadło Radio ZET (z 15,3 proc. do 14,0 proc.).
Info:www.wirtualnemedia.pl
RZW jest na 16 miejscu na 29 rozgłośni branych pod uwagę. Wyniki są tylko dla obszaru województwa łódzkiego.
wirtualnemedia_pl.JPG
Plik ściągnięto 179 raz(y) 109,96 KB
Gdyby Ania Nowak-Zgondek była w studiu cały czas to nasze radio ZW miało by większą słuchalność niż ZET czy RMF. Uwielbiam wstawać w czwartek rano do pracy, nawet jak pogoda jest butelkowa, wystarczy włączyć radio i po muzyce wiadomo kto prowadzi audycję. Rewelacja. Pani Aniu pozdrawiam serdecznie i proszę niech się Pani zamieni z Januszem Gagatkiem na poranne zmiany:)
Łukasz Petrykowski, jak prowadzi za Krzysztofa Poznerowicza Prywatkę, to często się nie wyrabia "Z zamówieniami utworów", bo co godzinę dodaje coś od siebie, a potem ładnie się żegna na zakończenie audycji.
Wysłany: 2013-06-28, 08:44
Trzy radia z najlepszym wynikiem zostaną dodane do stacji, które można słuchać online w portalu LubieRadio.pl. Zakończenie głosowania 30 czerwca br.
http://lubieradio.pl/radialokalne
Można głosować na RZW. W tej chwili jest na 4 miejscu z wynikiem 9,7% a musi być o miejsce wyżej w rankingu.
Osobiście najbardziej cenię sobie wiadomości lokalne, i muzykę która puszczana jest późno w nocy. Na plus oceniam też ogłoszenia lokalne. Według mnie, radio to nie jest monotonne. Całodzienne słuchanie tego radia przy pracy, jeszcze mi się nie zbrzydło - czego nie mogę powiedzieć o radiu ZET Można byłoby postarać się o dłuższe wywiady z gwiazdami, które pojawiają się w naszej okolicy. Generalnie, poza drobiazgami, nie mam się zbytnio czego uczepić.
Mogę w pracy słuchać radia. Niestety, nie mam wyboru jakie to radio, ponieważ poza Radiem M. RZW nic więcej nie odbiera mój sprzęt (właściwie to wina lokalizacji mojej pracy i konstrukcji budynku, który niemal doskonale ekranuje sygnał radiowy...). RZW więc słucham niejako z przymusu. RZW to tragedia, zwłaszcza jeśli chodzi o dobór muzyczny i niektórych prowadzących. Np. p. Spodymek powala swoją dykcją (w języku polskim) i wymową wyrazów pochodzenia obcego. Z angielskim nie ma problemów: niejednokrotnie wykonawców i tytuły czyta tak jak się pisze (!). W ogóle ma jakieś problemy z wymową... Albo prowadzący program Ona i on (mam na myśli p. Kowalskiego). Porażka! Jego przaśne dowcipy i załamujące poczucie humoru zmuszają mnie do wyłączania radia. W reklamach błędy w nazwach producentów (jeden z lepszych numerów jaki słyszałem, to nazwa firmy Lisner - tej od ryb, wymawianej w reklamie w RZW: "lajzner", marka Top Budget wymawiana tak jak się pisze, a wyraz ma wymowę angielską) Ciekawy jestem czy w RZW każdy może mówić jak chce, popełniać błędy w wyrazach obcych i nikt tego nie kontroluje? Nikt nie czuwa nad poprawnością języka? Mnie to razi, stąd moja negatywna opinia o RZW. Uważam, że RZW powinno się zastanowić nad niektórymi prowadzącymi (może warto wysłać ich na jakieś kursy lub po prostu zastąpić innymi osobami) i położyć większy nacisk na poprawność języka (skoro podobno słucha tego ileś tysięcy osób). Dla osób z radia, które ewentualnie to przeczytają (choć wątpię) podaję stronę http://pl.forvo.com na której można sprawdzić jak wymawia się obce wyrazy. Warto sobie pomóc zanim nagra się kolejną rażącą językowo reklamę lub zapowie znanego wykonawcę tak, że dopiero po muzyce poznajemy o kogo chodziło prowadzącemu.
_________________ Optymista wierzy, że żyjemy w najlepszym ze światów, pesymista obawia się, że może to być prawdą.
Autor postu otrzymał 1 piw(a)
Ostatnio zmieniony przez veer 2014-04-08, 18:23, w całości zmieniany 1 raz
Jak już jesteśmy przy tym, to dodam od siebie, że ilekroć ktoś mi mówił o jakimś ogłoszeniu w radiu (generalnie nie słucham ale czasem słysze jak ktoś włączy) to wiadomo albo się nie zapamięta wszystkiego albo nie ma w tym momencie czasu... wchodzę na stronę radia ZW no i kaplica, ogłoszeń emitowanych na antenie nie ma na stronie... a już szczególnie ogłoszeń o prace... powinna być baza, żeby chociaż maila głupiego spisać cokolwiek, a tak to dzwoń do firmy pytaj o co w ogóle chodziło bo nie dosłyszałeś albo czekaj przy radiu cały dzień może powtórzą... i to nie pierwszy raz, w ogóle ta strona ma koszmarny interfejs nic nie można znaleźć, same pierdoły jakieś wróżki no Chrystusie miej litosc, mnie to osobiście mocno zniechęca, ale to moja subiektywna opinia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum