A jak będzie już praca to wtedy ławeczki do odpoczynku sobie mogą stawiać itp.
Praca jest dla tych co chcą robić. Jak poszukujesz zajęcia to podam Ci dwie oferty - i numer kontaktowy, jedna dorywcza druga pełen etat. Pełen etat do wzięcia od zaraz.
A jak będzie już praca to wtedy ławeczki do odpoczynku sobie mogą stawiać itp.
Praca jest dla tych co chcą robić. Jak poszukujesz zajęcia to podam Ci dwie oferty - i numer kontaktowy, jedna dorywcza druga pełen etat. Pełen etat do wzięcia od zaraz.
No spoko możesz podać i co to za praca. Ja szukam ale wątpię że gdzieś przyjmą do stycznia.
Rozmawiamy tutaj o tym czego brakuje w Wieluniu. Temat pracy załatwcie sobie prywatnie, albo w dziale praca.
Mrówek
Ostatnio zmieniony przez Mrówek 2013-12-09, 12:44, w całości zmieniany 1 raz
Zapomnij. Skrzyżowania "inteligentne" nie są w stanie podać takiej informacji, bo przecież to się zmienia od aktualnego obciażenia ruchu.
We Wrocławiu wraz z wprowadzaniem inteligentnego zarządzania, te liczniki też znikają.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2014-03-13, 21:23
Korzystałem z takiego licznika w Toruniu i to jest bardzo fajny gadżet. Człowiek się nie stresuje, bo wie ile czasu jeszcze musi czekać.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
kitor i rozumiem, że żółte świeci się 5 sekund przed końcem czerwonego i zielonego światła ?
Taki licznik bardzo ułatwia sprawę - spokojnie czekasz na zielone lub w drugiej sytuacji widzisz dojeżdżając do skrzyżowania czy czasem nie zapali się żółte.
Prostym sposobem było by np. pulsujące zielone lub czerwone światło np. 3-4 sekundy przed ich końcem
Nie 5. Między 3 a 4. Tylko że mamy taką mentalność że na żółtym się rusza. Ba, przecież jak nie ma możliwości bezpiecznego wyhamowania to i przejechać można.
Pulsujące +1. Myślę że mniejsze koszta wdrążenia niż dokładanie licznika. Ale jak to wygląda prawnie w polsce? (nie wiem)
Poza tym, z tego co się domyślam jeździsz po Wrocławiu. Rozumiem przyzwyczajenie że na sygnał żółtego ruszają wszyscy jednocześnie, ale tego w miasteczku jak Wieluń nie wymusisz, bo odsetek kierowców którzy są do tego przyzwyczajeni wynosi... 1% (?). Tak, też mnie to po powrocie z Wrocławia irytuje, ale jak się jeździ na co dzień tu, jest to całkowicie normalne.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-03-14, 15:50
miko 005 napisał/a:
Pomysł bardzo mocno życzeniowy, absolutnie zbyteczny.
Jest mocno życzeniowy, ale wg mnie nie jest zbyteczny - to naprawdę pomaga na skrzyżowaniu - zarówno przy ruszaniu jak i końcu zielonego światła... Ale rzeczywiście przy "inteligentnych systemach" trudniejsze do wprowadzenia.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2014-03-14, 19:42
Pytanie czy te zegarki mają umocowanie prawne? Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 3 lipca 2003 r. w sprawie szczegółowych warunków technicznych dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego i warunków ich umieszczania na drogach - Dz.U. 2003 nr 220 poz. 2181
z późniejszymi zmianami - określa m.in. dozwolone wzory sygnalizacji świetlnej. NIE ma tam sygnalizacji czasu (no chyba, że przeoczyłem).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum