A ja tam złego słowa nie powiem na naszą wieluńską policje. Myśle że jak na lokalne warunki to spisuje się dobrze (choć zawsze mogłoby być lepiej). Moja współpraca z nimi układa się dobrze Wszystkie mandaty które dostałem były zasadne i w rozsądnej wysokości. Raz przywalili mojemu koledze moim zdaniem troche za wysoko, ale cóż - zdarza się.
Pozdrowienia dla Sylwka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lip 2005 Posty: 407 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-12-19, 10:27
W końcu jakiś pozytyw bo już myślałem, że nikt się nie znajdzie a tu proszę... A ja tak sobie myśle, że chłopaki z Policji czują już świąteczny czas obdarowywania i rozdają mandaty, że hej w sam raz pod choinke, żeby w rodzinnej atmosferze było o kim rozmawiać
[ Dodano: 2006-12-19, 10:40 ]
Pozytywnie pisała też Tina na początku tematu ale znając "serdeczny" stosunek młodych policjantów do młodych kobiet to nie jest to obiektywne dla mnie...a propos Red wracałem od Ciebie z pizzerni...
[ Dodano: 2006-12-19, 12:09 ]
Tekst na stronie wieluńskiej Policji:
"Policjanci muszą zawsze pamiętać,
że obywatele po prostu mają prawo do szacunku,
a policja musi sobie na ten szacunek zasłużyć"
Jaro, dzieki za wsparcie. Dominika oceniasz wszystkich od razu. Jesli jeden policjant ukaral kogos az za 250 zl to reszta jest taka sama! Otoz nie! Myslisz sie Dominiko! A kolega ktory ukaral Mike'a nie jest mlodym policjantem, wiec nie powinniscie sie czepiac tego ze mlodzi sa tacy stanowczy. On juz troche pracuje w policji. A ja pagon mam pusty nie dlatego ze mam zle podejscie do pracy. Prawda jest taka ze tutaj stopnia nie dostaje sie jak w wojsku, tylko trzeba na niego poczekac. Kazdy policjant ktory pracuje w wieluniu tyle co ja ma pusty pagon takze... majk-el, studia nie sa obowiazkowe, jestem w trakcie studiow (1-szy rok), ale to nie znaczy ze jestem gorszy! Widze ze nie ma sensu z niektorymi rozmawiac bo oceniaja wszystkich policjantow po kilku incydentach paru policjantow. Nie fajnie, przykro mi...
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2006-12-19, 16:33
Silvo napisał/a:
ale to nie znaczy ze jestem gorszy!
Silvo- pokaż mi w którym miejscu napisałem że jesteś gorszy!
Zadałem ci pytanie - jak dostać się do pracy w wieluńskiej Policji? Niestety nie doczekałem się odpowiedzi co naturalnie świadczy o lekceważeniu mej osoby. Zapewne bez znajomości się nie obejdzie skoro nic nie napisałeś.... EOT z moje strony!
Myślę, że karanie kogoś za wykroczenie zgodnie z obowiązującym taryfikatorem nie jest znęcaniem się przez policjanta nad osobą karaną. Dostałem w życiu dwa mandaty, obydwa zapłaciłem - bo wiem, że popełniłem wykroczenie.
Przypomniała mi się taka sytuacja, która miała miejsce dawno temu, gdzie właściciel pewnej firmy przekraczając ostro prędkość w terenie zabudowanym został zatrzymany przez drogówkę, płakał że 200zł to dla niego dużo, czy nie da się z tym nic zrobić, bo on nie ma z czego zapłacić... policjantom zrobiło się go żal, zeszli mu do 50 zł, a on wyciąga papugę z samymi banknotami 100 i 200 złotowymi i pyta czy mają wydać... ręce opadają
Wysłany: 2006-12-19, 18:10
Hmm temat sie troche rozrusł więc przypominam o co chodzi. 250 zł to cholernie dużo jak na nasze realia za przejscie na czerwonym świetle. Policjant może wypisać mandat ale nie musi...50, 100zł ok. ale nie 250zł psia mać! i nie piszcie, że ten może dostać bo go stać a ten nie bo go nie stać - to bez znaczenia w tym przypadku, ja nigdy nikomu do kieszeni nie zaglądałem poza tym wszyscy jestesmy równi wobec prawa, co nie?
Dobra można zamknąć ten temat; ludziska uważajcie na Policje i na swoje portfele; celowo nie pisze uważajcie na siebie dlatego bo każdy człowiek ma wbudowany mechanizm samoobronny i powinien uważać na siebie przechodząc przez jezdnie jeśli mu życie miłe
mike, też się nie zgadzam z taką stawką... w dużym mieście jakby mieli łapać za przejście na czerwonym świetle, to policja byłaby najbogatszą państwową instytucją
Wysłany: 2006-12-19, 20:55 to tak jak wejść na zebranie Młodzieży Wszechpolskiej
Z tego co napisał Mike, to widział, że stoi radiowóz i wszedł na skrzyżowanie na czerwonym świetle. Duża nieostrożność. Chyba, że chłopaki byli w takim stanie, że skojarzyli niebieskie auto dopiero na środku skrzyżowania. Mike, nie wiem naprawdę do kogo masz pretensje. To tak jakbyś wszedł na zebranie Młodziezy Wszechpolskiej i powiedział, że jesteś gejem.... duża nieostrożność. Duża nieostrośność granicząca z .... głupotą. Nie komentuję czy 250 zł to dużo, czy mało.... to ocena subiektywna.
Pozdrawiam wszystkich którzy dobrowolnie się opodatkowują.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-12-19, 21:24
tak krotko mówiąc o naszych polismajstrach to oni regularnie czytaja fora takze i to w celu wychwycenia "potrzebnych" niekiedy informacji wiec efekt murowany tego tematu
bo rózne rzeczy ludziska wypisuja czasami nieświadomie
Wysłany: 2006-12-19, 21:51
yampress napisał/a:
tak krotko mówiąc o naszych polismajstrach to oni regularnie czytaja fora takze i to w celu wychwycenia "potrzebnych" niekiedy informacji wiec efekt murowany tego tematu
bo rózne rzeczy ludziska wypisuja czasami nieświadomie
Myślisz, że się boję po sylwestrze mówie papa Polsce
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2006-12-19, 21:52
mike napisał/a:
Myślisz, że się boję po sylwestrze mówie papa Polsce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum