Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-02-09, 16:30
Tak . Chodzilo mi o plan miasta Wielunia:)
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Niestety trzeba sobie uświadomic, że może poza tymi planami miast, pozostałe "życzenia" są raczej nierealne. Powód jest prosty - brak docelowego klienta (kilkunastu forumowiczów wiosny nie czyni).
Pomogła: 2 razy Wiek: 42 Dołączyła: 01 Mar 2007 Posty: 52 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-03-29, 22:23
Szacunek...no cóż był i jest piękny zegar słoneczny... tylko gdzie wskazówki? Może ktoś wie co się z nimi stało? Bo z tego co pamiętam zginęły prawie natychmiast!
Orsay - dlaczego nie? Super ciuszki!
Pomogła: 9 razy Wiek: 43 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 239 Piwa: 1/5 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-04-03, 17:13
No ale to kino to mogliby odnowić Rozwalić balkon i od góry ustawiać fotele. Wreszcie byłoby można oglądać wszystko co jest na ekranie, a nie najpierw głowy a potem kawałek ekranu Poza tym odpowiedni manager który zająłby sie sprowadzaniem dobrych filmów, a nie tylko takich na które szkoły tłumnie przybywają albo można taśmę taniej dostać. (kreskówki, Tadeusze, Titaniki i takie tam tryptyki rzymskie) Spora inwestycja, ale myślę, że by się zwróciła. W końcu chyba sporo ludzi lubi dobre kino, a muszą dojeżdżać najbliżej do Cz-wy
Brakuje mi jakiegoś dobrego miejsca do gry w bilarda (a w snookera tym bardziej), McDonalda (czasem chętnie zjadłbym coś niezdrowego ), jakaś galeria (ale na pewno nie taka jak w Intermarche - jeśli w ogóle można to nazwać galerią), no i ścieżek rowerowych oczywiscie.
Zejdżmy na ziemię.
Kino o ile mi wiadomo jest nieopłacalne w tak małym mieście. I tak nie bedziemy miec premier od razu, bo zawsze wczesniej trafia one do wielkich miast. Poza tym remont i utrzymanie kina to sa olbrzymie pieniądze...
Tak samo nie bedziemy miec szybko Galerii handlowej z prawdziwego zdarzenia - tak jak pisałem wczesniej nie jestesmy wystarczająco interesującym rynkiem dla dużych firm odziezowych i nie tylko.
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-04-04, 06:04
red napisał/a:
Zejdżmy na ziemię.
Kino o ile mi wiadomo jest nieopłacalne w tak małym mieście. I tak nie bedziemy miec premier od razu, bo zawsze wczesniej trafia one do wielkich miast. Poza tym remont i utrzymanie kina to sa olbrzymie pieniądze...
Tak samo nie bedziemy miec szybko Galerii handlowej z prawdziwego zdarzenia - tak jak pisałem wczesniej nie jestesmy wystarczająco interesującym rynkiem dla dużych firm odziezowych i nie tylko.
Zgadzam się, ale pytanie było o to czego w Wieluniu NAM BRAKUJE, a nie jaka naszym zdaniem byłaby najlepsza inwestycja z wysoką stopą zwrotu
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2007-04-07, 16:24
Przeglądam Wasze posty i przyszło mi na myśl, że w Wieluniu brakuje na każdym osiedlu bezpiecznych placów zabaw dla dzieci.
Wprawdzie dawno nie byłem w Wieluniu, ale nie sądzę, żeby ten problem nie istniał. Podobnie jak w większościi polskich miast. Nawet jeżeli są, to nie spełniają pewnych wymogów bepieczeństwa lub są zdewastowane, co również jest zagrożeniem.
Dlaczego o tym wspomniałem ? Otóż, o czym wcześniej pisałem, często wyjeżdżam za granicę do wnuków. No i oczywiście jak wnuki, to długie z dziadkiem spacery. I właśnie spacery te odbywam do parków dla dzieci. Stąd moje porównanie z tymi w kraju.
Ponadto, ostatnio modne się stały wodne parki. Tego chyba też w Wieluniu nie ma.
Pomimo, że granicach miasta, w którym mieszkam, jest piękne jezioro z czystą wodą, to w okresie jesienno-zimowym młodzież czesto jeżdzi do sąsiednich miejscowości do takich parków.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-04-08, 07:33
Mogła by jeździć riksza po starym mieście. Fajny transport
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
galeria sztuki, teatr, herbaciarnia, puby z klubową muzyczką, Green Way
No i oczywiście to co już wymienialiście wyżej: ścieżki rowerowe, jakieś połączenia PKP, lepsze kino, kilka basenów z sauną i innymi dodatkami...
_________________ " jest całe niebo samotności
i tylko jeden w nim anioł
o skrzydłach nieważkich jak twoje słowa."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum