Ze względu, że plotek nie lubię to wiem jak będzie się nazywać...
Galeria pod wezwaniem Najświetszej Marii Panny.
Z tego co wiem wieluński ojciec dyrektor Marian będzie czuwał nad bezpieczeństwem i higieną pracy w McDonaldsie
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-12-29, 11:48
Szczerze mówiąc wątpię, żeby McDonald's pojawił się w galerii Amerykanka... Jeżeli już to przy jednej z głównych dróg. Słyszałem m.in. o lokalizacji przy byłej hurtowni "DM" na skrzyżowaniu Warszawskiej z Popiełuszki. Faktycznie, miejsce bardzo atrakcyjne.
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Ludzie, czy Wy naprawdę chcecie aby średnia masy społeczeństwa Ziemi Wieluńskiej drastycznie wzrosła? Ja z góry mówię stanowcze 'NIE' dla McDonald's w Wieluniu. A w rzekomej Galerii, która ma powstać w przyszłości proponowałbym zamieścić jakąś wykwintną knajpę, ale z polskim (lub wieluńskim - o ile mamy jakieś tutejsze dania ) jedzeniem.
A w rzekomej Galerii, która ma powstać w przyszłości proponowałbym zamieścić jakąś wykwintną knajpę, ale z polskim (lub wieluńskim - o ile mamy jakieś tutejsze dania ) jedzeniem.
Mówiąc polskie masz na myśli te wszystkie tłuste potrawy polskie które jemy?
jasne że tak. z pewnością w nadmiarze również szkodzą, ale są na pewno zdrowsze niż papka od McDonald's. poza tym chyba lepiej dofinansowywać rodzimy biznes, a nie amerykańską knajpę?
blaza napisał/a:
A w rzekomej Galerii, która ma powstać w przyszłości proponowałbym zamieścić jakąś wykwintną knajpę, ale z polskim (lub wieluńskim - o ile mamy jakieś tutejsze dania ) jedzeniem.
Mówiąc polskie masz na myśli te wszystkie tłuste potrawy polskie które jemy?
Eeee Chudy, a jedzenie z McDonald's nie jest tłuste? A czy ty wiesz w ogóle z czego oni robią te kotlety? Nie wiesz? Ja też nie wiem i chyba wole nie wiedzieć.
Blaza ma racje, może być restauracja z polskim jedzeniem ale żeby nie były zbyt wygórowane ceny bo w przeciwnym razie to nie będzie miało racji bytu.
No tak, w końcu nie wszystkich stać na to, aby po zakupach, gdy jest się już nieźle "spłukanym", udać się do "wykwintnej knajpy", w której ceny też zapewne są proporcjonalne do wyglądu, dań i obsługi lokalu. Poza tym mamy już w Wieluniu np. "Rożka" na Placu Legionów, gdzie serwują fast-foody, a na brak klientów raczej nie mogą narzekać. Dlaczego tak jest? Jak sama nazwa mówi to "szybka żywność" i na dodatek tania... McDonald's można postrzegać jako niezły interes i sprawdzony obiekt przyciągający klientów. Powszechnie wiadomo, że jedzenie będące w ofercie tego baru "dla małych i dla dużych" jest niezdrowe, a jednak ludzie ściągają do niego tłumami. Warto pamiętać, że ciężko w dzisiejszych czasach odpowiednio się odżywiać, bo praktycznie do każdej potrawy, dania, czy sposobu jedzenia przeciętnego człowieka można się przyczepić. Na potwierdzenie moich słów podam fragment artykułu Dr Joseph'a Marcola(znaleziony na www.edieta.pl ), który dodatkowo świadczy o pewnych mylnych przekonaniach, co do zdrowych(?) produktów -
Cytat:
Każda smażona potrawa, nawet warzywa, zawiera tłuszcze trans oraz potencjalnie rakotwórczą substancję - akryloamid. Żywność smażona w olejach takich jak: sojowy, kukurydziany, krokoszowy czy w olejach orzechowych staje się bardzo problematyczną pod względem żywieniowym. Tłuszcze te łatwo jełczeją gdy są wystawione na działanie tlenu i produkują duże ilości wolnych rodników w ciele człowieka. Są one bardzo wrażliwe na indukowane termicznie przemiany podczas gotowania. Nie jest jednak powszechnie znane, że oleje te są przyczyną starzenia się, powstawanie skrzepów, zapaleń, raka, przybrania na wadze.
Fast Foody są niewątpliwie niezdrowe, ale ich światowa sława może świadczyć o tym, że ludzie najczęściej dzielą jedzenie na dobre/niedobre, czy na szybko/na spokojnie, a nie na zdrowe/niezdrowe. Tak już jest... Zresztą tylko regularne spożywanie hamburgerów itp. stwarza duże zagrożenie dla zdrowia. Ale jednak szkoda trochę, że wiele osób częściej sięga po frytki z hot-dogiem, a nie po pyszny, domowy obiadek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum