R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: glizda
2007-10-31, 10:45
Schowaj babci dowód :)
Autor Wiadomość
cogito 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 12/4
Wysłany: 2007-10-04, 14:51   

Akurat nie marnuję swojego cennego czasu. W końcu, będąc emerytem, mam go dużo. Nie utożsamiam się z grupą moherową., raczej stoję po przeciwnej stronie. Samodzielnie myślę.
I może dlatego odpowiem Zygmuntowi Staremu na Jego zaczepkę. Tak to odebrałem.
Otóż wyraźnie napisałem, żebyś czytał uważnie i ze zrozumieniem.
Nie zmienię tego, co napisałem. Nawet powtórzę, że wykorzystywanie przekonań religijnych do celów politycznych powinno być zabronione i surowo karane.
Atak z 11 września na WTC też miał podłoże polityczne.
Ponadto Kodeks Karnym przewiduje coś takiego, jak żerowanie na czyjejś nieświadomości i nazywa to oszustwem.
Postaw piwo autorowi tego posta

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-10-04, 15:45   

cogito:
Czy aby Ci się polityka, z terroryzmem nie pomyliła?
Czy Ty naprawdę uważasz, ze grupy religijne nie mają prawa do osiągania swoich celów politycznych?
Czy to nie jest żadna dyskryminacja?
Może powiesz to samo w Izraelu, albo w Algierii?
Chyba, że już na tyle jesteś oświecony, że uważasz każdą religię za działalność przeciw prawu.

Nie wiem czy dość dobrze się wyraziłem, bo mam mały moherowy rozumek, a Pan administrator kasuje mi moje posty za
Cytat:
Niski poziom intelektualny...

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-10-04, 19:04   

gregg:
Gratuluję Ci dobrego humoru. I trochę Ci zazdroszczę...
Chciałbym Cię poinformować, że mój post na tym topicu kiedy chciałem się tylko uśmiechnąć, został przez administratora usunięty, ze względu na:
Cytat:
Niski poziom intelektualny...

Próbowałem w regulaminie znaleźć powody, dla których to uczyniono i znalazłem tylko:
Cytat:
§ 2
1) Należy stosować się do zaleceń zawartych w regulaminie forum, a w szczególności:
b) treść wątku dostosować do tematyki działu Forum,
7) ...Osoby które będą sobie nabijać licznik konta, wpisując za każdym razem bzdurne teksty lub same emotikony będą usuwane z forum. ...

Myślę, że ani to, ani tamto nie miało zastosowania do mojego postu, ale zawsze jest wyjście...
Cytat:
Administracja Forum nie ma obowiązku tłumaczenia się innym użytkownikom Forum z podejmowanych przez siebie decyzji.

7) Administrator ma 'zawsze' rację

Dlatego, zamiast się razem z Tobą roześmiać, pozwól, że się nad sobą poużalam...
A teza, jak teza, może w tym przypadku BAAARDZO naciągana, a może jednak nie... (cogito)
Gdyby ten temat był w dziale humor, to sądzę, że i mi pozwolono by się pośmiać...
Ostatnio zmieniony przez Zygmunt Stary 2007-10-04, 19:08, w całości zmieniany 2 razy  

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-10-04, 19:07   

Zygmunt Stary, ja usunąłem Twojego posta odnosząc się do wcześniejszych Twoich wypowiedzi, których forum nie odebrało jako żart, czy jak Ty to tam nazywasz. Jesteś zmienny jak wiatr :P Zastanów się, czy to dla Ciebie powaga sytuacji, czy żart bo wprowadzasz zamieszanie.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-10-04, 21:13   

Schowaj babci dowód a dziadkowi prawo jazdy :D

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-10-06, 09:27   

Babciu ukryj przed wnuczkiem dowód i głosuj na PiS, by po wyborach bezkarnie nie zabierał Ci renty.
:D

basteks 
Ma stragan na targu

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2007-10-06, 11:04   

Zygmuncie - to nie to samo. W oryginale była mowa tylko o schowaniu a nie agitacji na konkretną partię.

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-06, 12:12   

Zygmunt Stary napisał/a:
Babciu ukryj przed wnuczkiem dowód i głosuj na PiS, by po wyborach bezkarnie nie zabierał Ci renty.
:D

Wiedziałem że ten Pis to jakiś przekręt... zabiera bezkarnie babciom renty (taka jest logika Twojego zdania) :):

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-10-06, 12:28   

Brawo gregg!
Masz absolutną rację!
Dałem plamę językową. Mea culpa!
:)

karcia 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2007-10-13, 16:17   "Uratuj Polskę. Zabierz wnuczkowi paszport!"

www.tvn24.pl napisał/a:
"Uratuj Polskę. Zabierz wnuczkowi paszport!" - to nowa akcja, która pojawiła się w Internecie. Ma być odpowiedzią babć na rozpoczętą kilka tygodni temu akcję "Uratuj Polskę. Zabierz babci dowód".
Kilka tygodni temu rozpoczęła się mailowo-smsowa akcja "Uratuj Polskę. Zabierz babci dowód". Naśmiewała się ona ze starszych wyborców, który w większości głosują na PiS i aktywizowała młodych, by udaremnili takowe działania. Błyskawicznie zyskała tysiące zwolenników wśród polskich internautów, wysyłających sobie hasło za pomocą poczty elektronicznej i telefonów komórkowych. Niemniej spotkała się z krytyką niektórych publicystów, a nawet premiera. Użyto mocnych słów m.in., że to zamach na demokrację i nawoływanie do odbierania konstytucyjnego prawa do głosowania.

Teraz spotykamy się z kontrakcją. Skrzynki mailowe zalała wiadomość "Najpierw była akcja: >>Uratuj Polskę. Zabierz babci dowód!<<. Niby wszystko ucichło i babcie nie poszły na wojnę z wnuczkami ale jednak nie do końca! Niedawno jednak usłyszałem, że babcie w odwecie za >>dowód<< już wystartowały ze swoją autorską akcją: >>Uratuj Polskę. Zabierz wnuczkowi paszport!<<. Ich autorska akcja pod hasłem >>Uratuj Polskę. Zabierz wnuczkowi państwo!<< odwołuje się do młodych, wyjeżdżających z kraju by szukać lepszego jutra w Anglii czy Irlandii".

Czy to kontrakcja babć? Czy akcja okaże się równie popularna? - tego jeszcze nie wiemy. Jedno jest pewne. Niezależnie od zabrania bądź niezabrania wnuczkowi paszportu jest ona częściowo skazana na niepowodzenie. Do krajów Unii Europjskiej i tak można podróżować na dowód osobisty.

A to ci dopiero. :P

Rybak 
Przyjeżdża na zakupy
ornitolog

Piwa: 12/1
Wysłany: 2007-10-14, 10:08   

Nietrafiona ta akcja.......nie trzeba mieć paszportu, żeby przekroczyć granicę UE

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi