Pomogła: 9 razy Wiek: 34 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2008-09-19, 20:19
Cytat:
4. Generalnie mówi się obecnie, że światłoutwardzalne (kolor dobierany do naturalnej barwy zęba) zakłada się z przyczyn estetycznych (a więc tam gdzie widać)
Więc zakładając, że mam jakieś ubytki w przednich zębach. To dostane kompozyt bez żadnych dopłat bo jest to traktowane jako standard?
Czy musze wtedy także płacić?
Pomógł: 7 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2008-09-19, 22:23
No proszę PP, a twierdzisz, że nie jesteś obcykany w temacie zębowym, jakoś nie chce mi się wierzyć no i ta parapasta powraca jak zły omen sprawa śmierdzi niczym zgorzelina albo kamfenol
Pomógł: 7 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2008-09-19, 22:28
Acree napisał/a:
Cytat:
4. Generalnie mówi się obecnie, że światłoutwardzalne (kolor dobierany do naturalnej barwy zęba) zakłada się z przyczyn estetycznych (a więc tam gdzie widać)
Więc zakładając, że mam jakieś ubytki w przednich zębach. To dostane kompozyt bez żadnych dopłat bo jest to traktowane jako standard?
Czy musze wtedy także płacić?
kompozyt jest pełnopłatny, na fundusz masz szajsiarski chemoutwardzalny syfeks
Ja byłem ostatnio tam na Głowackiego (Podent? Nie pamiętam dokładnie nazwy ) i za plombę światłoutwardzaną zapłaciłem 80zł. To pamiętam bo było najdroższe, do tego lakowanie i zdjęcie i w sumie 120zł. Nie wiem jakie są ceny w innych gabinetach bo to była pierwsza wizyta u dentysty od dłuuuugiego czasu
_________________ "All this chaos in heads of quarter intelligentsia comes from that science
is really not for everybody."
[Hugo Steinhaus "Memories and Notes"]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum