Pomogła: 25 razy Wiek: 40 Dołączyła: 30 Maj 2007 Posty: 559 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-01-09, 21:34
Przedszkole w Wieluniu kosztuje 160 zł miesięcznie, angielski raz w tygodniu wcale nie kosztuje 100 zł i wiem to z doświadczenia. Ceny które podajesz za poszczególne zajecia sa trochę przesadzone. Natomiast jeśli chodzi o ceny w Twoim przedszkolu to uważam że jest to kwota do zaakceptowania za to co oferujecie.
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 15 Cze 2006 Posty: 503 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-01-09, 22:52
Ale ja mam takie samo zdanie jak Ty:
Cytat:
Witam Forumowiczów!
Po złych doświadczeniach w Wieluniu (powołanie prywatnego mini-przedszkola i świetlicy) odnośnie potrzeby opieki nad dziećmi w wieku 1-10 lat (Cieszę się, że rodzice w tym mieście nie mają problemów z fachową opieką nad swoimi dziećmi .)
chciałam zadać następujące pytania:
Czy jest potrzeba zorganizowania szkoły rodzenia, a tam kompleksowego zaopiekowania się matkami, łącznie z wymianą poglądów na temat wychowania dzieci, ich zdrowia etc.?
Czy może lepiej, gdybym powołała Ośrodek Diagnozy i Terapii dla dzieci niepełnosprawnych, ale także dla tych dzieci, które mają jakiekolwiek problemy.
To Twoje słowa.
Niestety bariera finansowa jest często w Wieluniu nie do pokonania.
Jeżeli chodzi o angielski to ja również liczyłam wszystkie koszty miesięczne.
Mam propozycję dla wszystkich zainteresowanych proszę podać cenę przedszkola na miarę Wielunian, które oferuje:
1. kameralne grupy do 10 dzieci,
2. praca inna niż nauczanie tradycyjne, gdyż jest to nauczanie zindywidualizowane oparte na zainteresowaniach i możliwościach każdego dziecka, również niepełnosprawnego,
3. praca na pomocach rozwojowych, ale również jeżeli dziecko będzie chciało z zabawkami,
3. codzienne nauczanie języka angielskiego lub niemieckiego,
4. warsztaty plastyczne, muzyczne, teatralne, taneczne ( proszę nie mylić z zajęciami plastycznymi etc, które są we wszystkich przedszkolach),
5. systematyczna opieka lekarza, logopedy, psychologa, pedagoga),
6. całodzienne wyżywienie.
Bardzo proszę to oszacować. może również względem szkoły podstawowej prywatnej, pracującej na prawie tych samych zasadach.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum