Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Posty: 325 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-20, 16:35
Mateusz: czy to pewne informacje, że założycielem McDonalds'a, który daje pracę milionom ludzi na całym świecie, był Polak - Romuald Kroś ? Czy po prostu źle sformułowałeś zdanie ?
Dla pragnących zarobienia szybkiej kapuchy proponuję książkę Tomasza Perkowskiego "Jak zostać milionerem w 24 godziny":
"Jak zostać milionerem w 24 godziny" - pod tym dość przewrotnym tytułem kryje się ciekawy i przydatny poradnik dla wszystkich, którzy chcieliby dowiedzieć się jak zacząć skutecznie inwestować. Nie znajdziemy tu co prawda satysfakcjonującej odpowiedzi na pytanie postawione w tytule, ale dowiemy się w jaki sposb możemy stać się dość zamożnymi ludźmi korzystając z różnorodnych instrumentów finansowych.
Autor uświadamia czytelnikowi istotną różnicę pomiędzy oszczędzaniem a inwestowaniem i podpowiada jak zacząć inwesować. Opowiada o tym czym są obligacje, jak działa giełda, czy warto korzystać z usług doradców finansowych i po co inwestować w nieruchomości. Na koniec przedstaia możliwości alternatywnych inwestycji.
Wszystko to jest opisane łatwym językiem i z dużą dawką humoru, tak, że nawet osoby nie mające na codzień do czynienia z zagadnieniami rynku finansowego z łatwością przyswoją sobie zawartą w książce wiedzę
_________________ Nie trzeba być bogaczem, aby ofiarować coś cennego drugiemu człowiekowi: można podarować mu odrobinę czasu i uwagi.
Nie pytam złosliwie tylko ot tak poprostu. Przy rejstracji firmy nie potrzeba podawac profilu swojej działalnosci?
Tak oczywiście że trzeba. Należy podać oznaczenie zgodne z PKD. A ktoś twierdził że nie, bo nie wiem dlaczego takie pytanie i gdzie by była ta złośliwość
_________________ Żeby tak zarobić i się nie narobić;)
Panowie, teraz to on ma się skupić na prowadzeniu firmy, a nie czytaniu książek Mateusz powodzenia i czekamy na pierwsze spostrzeżenia
Dzieki raz jeszcze
mka
Już mówię...
Moja firma zajmuje się m.in szkoleniami z zakresu rozwoju osobistego, inteligencji emocjonalnej/finansowej, zarządzanie sobą w czasie, negocjacje, sprzedaż oraz inne umiejętności managerskie.
Moja firma zajmuje się m.in szkoleniami z zakresu rozwoju osobistego, inteligencji emocjonalnej/finansowej, zarządzanie sobą w czasie, negocjacje, sprzedaż oraz inne umiejętności managerskie.
Jesteś szkoleniowcem, czy masz ludzi od tego? Potrzebujesz pracowników?
Panowie, teraz to on ma się skupić na prowadzeniu firmy, a nie czytaniu książek Mateusz powodzenia i czekamy na pierwsze spostrzeżenia
Dzieki raz jeszcze
mka
Już mówię...
Mateusz, wiesz, że trzymanie się kilku tematów, w szczególności na początku i gdy nie masz pozycji eksperta w chociaż jednej z nich, jest zagładą dla biznesu. To właśnie Ci mali, niszowi eksperci są w stanie się przebić i zarobić na rynku, który jest ze sobą powiązany, bo wszystko, co wymieniłeś, jest w pewnym stopniu ze sobą powiązane. Naprawdę będzie Ci ciężko, jeżeli będziesz chciał robić wszystko pod swoim jednym szyldem.
Narobiło się teraz mnóstwo takich doradców "sukcesu", gdzie przeczytali parę książek, spróbowali sami (albo też nawet nie spróbowali), nic im nie wyszło i postanowili, że będą uczyć sukcesu. Spójrz tylko na ZM, którego poziom publikacji, kiedyś dużo lepszy, teraz powoli się starcza. Mówię o tych wydanych w tym roku.
Mateusz, radzę Ci naprawdę dobrze. Zastanów się czy warto zbierać kamyki po wierzchu na szerokiej powierzchni, czy lepiej wbić się głęboko w pewien temat, jedną niszę i dobić się do żyły złota...
U mnie się udało właśnie dlatego. A teraz, gdy minie sezon przechodzę na zupełnie inną niszę w innej branży i też nie będę robił wszystkiego, tylko wąski wycinek tego, jak zarabiać przez Internet i to jeszcze z małymi lub zerowymi środkami na start. Odezwij się na gadu to pogadamy.
_________________ Pierwsze kroki w e-biznesie postawiłem dzięki Czas Na E-biznes
Mateusz, wiesz, że trzymanie się kilku tematów, w szczególności na początku i gdy nie masz pozycji eksperta w chociaż jednej z nich, jest zagładą dla biznesu. To właśnie Ci mali, niszowi eksperci są w stanie się przebić i zarobić na rynku, który jest ze sobą powiązany, bo wszystko, co wymieniłeś, jest w pewnym stopniu ze sobą powiązane. Naprawdę będzie Ci ciężko, jeżeli będziesz chciał robić wszystko pod swoim jednym szyldem.
Narobiło się teraz mnóstwo takich doradców "sukcesu", gdzie przeczytali parę książek, spróbowali sami (albo też nawet nie spróbowali), nic im nie wyszło i postanowili, że będą uczyć sukcesu. Spójrz tylko na ZM, którego poziom publikacji, kiedyś dużo lepszy, teraz powoli się starcza. Mówię o tych wydanych w tym roku.
Mateusz, radzę Ci naprawdę dobrze. Zastanów się czy warto zbierać kamyki po wierzchu na szerokiej powierzchni, czy lepiej wbić się głęboko w pewien temat, jedną niszę i dobić się do żyły złota...
U mnie się udało właśnie dlatego. A teraz, gdy minie sezon przechodzę na zupełnie inną niszę w innej branży i też nie będę robił wszystkiego, tylko wąski wycinek tego, jak zarabiać przez Internet i to jeszcze z małymi lub zerowymi środkami na start. Odezwij się na gadu to pogadamy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum