R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: Ferbik
2011-10-08, 19:13
Wybory parlamentarne 2011

Na który komitet zagłosujesz?
Nowa Prawica Janusza Korwin-Mikke
18%
 18%  [ 12 ]
Partia Demokratyczna demokraci.pl
0%
 0%  [ 0 ]
Platforma Obywatelska
18%
 18%  [ 12 ]
Polska Jest Najważniejsza
0%
 0%  [ 0 ]
Polska Partia Pracy
17%
 17%  [ 11 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe
3%
 3%  [ 2 ]
Prawica (Prawica Rzeczypospolitej + UPR)
0%
 0%  [ 0 ]
Prawo i Sprawiedliwość
10%
 10%  [ 7 ]
Ruch Palikota
18%
 18%  [ 12 ]
Samoobrona
0%
 0%  [ 0 ]
Sojusz Lewicy Demokratycznej
6%
 6%  [ 4 ]
Nie idę na wybory
3%
 3%  [ 2 ]
Oddam nieważny głos
3%
 3%  [ 2 ]
Głosowań: 64
Wszystkich Głosów: 64

Autor Wiadomość
Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2011-10-04, 16:51   

Świstek napisał/a:
Mateusz napisał/a:

Możliwe że wybory zostaną unieważnione. Sąd Najwyższy odrzucił taką możliwość, ale wniosek będzie ponownie składany po wyborach. W tym momencie skarga została wysłana też do RPO.

Trzeba być wyjątkowo naiwnym żeby w to wierzyć.

Postkomunizm nie jest ideologią. (Chyba że ja też stałem w kącie).

Jeżeli PiS wygra wybory to komuś to będzie na rękę, żeby wybory unieważnić. Zwłaszcza że PKW potraktowała nas(wyborców JKMa) niezgodnie z przepisami. Dokumenty na czas złożone, tylko OKW opóźniło wydanie decyzji ws przyjęcia podpisów i list kandydatów.

Trzeba być wyjątkowo naiwnym żeby wierzyć w niezawisłość sądów w Polsce. I to może działać na nasza korzyść lub niekorzyść. Zależy od wyników wyborów. :) Unieważnienie wyborów jest możliwe w obecnej sytuacji. Mamy dowody na opieszałą działalność OKW.

Także RPO został zasypany wnioskami o rejestrację naszych sympatyków, działaczy z innych okręgów gdzie na Nową Prawicę głosować nie mogą.

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2011-10-04, 18:09   

hajen napisał/a:
Czyżbyś przestał nadążać za tempem dyskusji? Nie napisałem nigdzie, że wygrałem. Nie piszę w głupawy sposób - jedynie Tobie niewygodny. Aż tak Cię to irytuje?

Ton wypowiedzi jest jednoznaczny. Irytuje mnie ale nie aż tak bardzo żeby dać się wyprowadzić z równowagi :D

hajen napisał/a:
Porównujesz obietnice lepszego państwa, obniżenia podatków, stworzenia miejsc pracy, prywatyzacji szpitali, wprowadzenia podatku liniowego z zapewnieniem o nie zostaniu premierem przez Jarka? Nie widzisz różnicy? Czy jeżeli Jarek nie zostałby premierem, jak obiecał - zagłosowałbyś na PiS? Oczywiście, że nie. To nie jest argument tak dużej wagi, byś zmieniał swoje poglądy polityczne. Mało kłamstw wypowiedzieli politycy PO?

Pewnie tyle samo co politycy PIS. Oba ugrupowanie obiecują równie dużo gruszek na wierzbie.
hajen napisał/a:
OK. Czyli PiS nie miał żadnych zasług, robił same gafy i błędy a wszystko, co dobre w tym kraju to dzieło przypadku i "światowej gospodarki". Na szczęście władzę przejęło PO, które wszystkie dobre rzeczy w Polsce stworzyła własnymi rączkami, a reszta zła to tylko wpływ "światowej gospodarki".

Strasznie sinusoidalna ta światowa gospodarka, zmienia kierunek co 4 lata.

Nigdzie nie napisałem tego co próbujesz mi wmówić. Czyżby nerwy ci puszczały? Insynuacja i niedomówienia - to domena PISu i jego zwolenników. A już trzeba być kompletnym ignorantem lub głupkiem żeby nie dostrzegać ogólnoświatowego kryzysu i obarczać za to winą PO.
hajen napisał/a:
Tu się zgadzam. Jak ktoś chce, to znajdzie pracę, będzie zarabiał na życie i tyle. Szkoda tylko, że będzie zarabiał marne grosze i nie będzie nic w stanie odłożyć na przyszłość.

Znajdź taką żeby zarabiać godnie. Ani PIS ani PO ci w tym nie pomoże. No może pomoże PSL jak ci da stołek np w KRUSie :D Myślisz że jak Kaczyński zostanie premierem to nagle złapiesz Boga za nogi? Każdy jest kowalem własnego losu i nikt nikomu nic nie da za darmo - ani Tusk ani Kaczyński.
Postaw piwo autorowi tego posta

hajen 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
4x2+8x1x1+2+1

Piwa: 29/26
Wysłany: 2011-10-04, 18:16   

red napisał/a:
Nigdzie nie napisałem tego co próbujesz mi wmówić. Czyżby nerwy ci puszczały? Insynuacja i niedomówienia - to domena PISu i jego zwolenników. A już trzeba być kompletnym ignorantem lub głupkiem żeby nie dostrzegać ogólnoświatowego kryzysu i obarczać za to winą PO.

Kolejny raz zapędziłem się szufladkując Cię do ogółu wyborców PO z tego forum. Do stracenia nerwów mi daleko, jak widzisz - świetnie się czuję w tym temacie (póki co). Nie obarczam PO jaki winowajcę kryzysu. Uważam, że nic nie robią. Obejrzyj sobie kursy walut na stronie https://www.walutomat.pl/rates.php

Porównaj kursy walut względem złotówki, a potem względem siebie. Imponujące, prawda?

red napisał/a:
Znajdź taką żeby zarabiać godnie. Ani PIS ani PO ci w tym nie pomoże. No może pomoże PSL jak ci da stołek np w KRUSie :D Myślisz że jak Kaczyński zostanie premierem to nagle złapiesz Boga za nogi? Każdy jest kowalem własnego losu i nikt nikomu nic nie da za darmo - ani Tusk ani Kaczyński.

Już samo słowo "znajdź" generuje u mnie wątpliwości. Dużo osób traci pracę, polskie spółki są wyprzedawane lub niszczone. Zarabiam godnie tylko dlatego, że pracuję dla obcego kapitału.

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2011-10-04, 18:26   

hajen, doszedłem do wniosku, że szkoda mojego czasu na jałowe dyskusje. Jest on obecnie dla mnie zbyt cenny żeby poświęcać go na klepanie z klawiaturę i dysputy ze zwolennikami PISu. Wszystkim innym radzę to samo - zamiast narzekać na wszystko wokół lepiej zabrać się za robotę - z pewnością będziecie mieli z tego lepszy pożytek.
Dla mnie EOT. Wszystkim życzę dobrych wyborów w niedzielę.

hajen 
4x2+8x1x1+2+1

Wysłany: 2011-10-04, 19:37   

red napisał/a:
hajen, doszedłem do wniosku, że szkoda mojego czasu na jałowe dyskusje. Jest on obecnie dla mnie zbyt cenny żeby poświęcać go na klepanie z klawiaturę i dysputy ze zwolennikami PISu. Wszystkim innym radzę to samo - zamiast narzekać na wszystko wokół lepiej zabrać się za robotę - z pewnością będziecie mieli z tego lepszy pożytek.
Dla mnie EOT. Wszystkim życzę dobrych wyborów w niedzielę.

WYGRAŁEM! :lol:

A tak na poważnie - nie od dzisiaj wiadomo, że wszelkie dyskusje polityczne na (tym) forum są jałowe. Możemy się poprzekomarzać, ale i tak każdy wie swoje. Również życzę wszystkim dobrych wyborów. Dobre to takie, które są zgodne z naszymi przekonaniami i sumieniem. Oby każdy miał chociaż jedno z dwojga.

I tą oto niekąśliwą uwagą również kończę dyskusję. Pozdrawiam.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2011-10-04, 19:47   

hajen, jakbyś nie zauważył, to tylko Ty jesteś tak elokwentny i w temacie, skoro inni przestają z Tobą dyskutować... a może jednak jest inna przyczyna?

hajen 
4x2+8x1x1+2+1

Wysłany: 2011-10-04, 20:06   

Oczywiście, że jest. Przecież to jasne, że jestem fanatycznym idiotą z Radia Maryja, który wyrwał się z Wielunia do Warszawy i w (słowo wymoderowano) mu się poprzewracało. Ja to wszystko wiem, nie musisz mnie delikatnie uświadamiać.

Shymool 
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2011-10-04, 22:06   

Myślę, że czas skończyć zasilanie trolla.

hajen 
4x2+8x1x1+2+1

Wysłany: 2011-10-04, 22:20   

Shymool napisał/a:
Myślę, że czas skończyć zasilanie trolla.

Hoho, kto się obudził. Zagrożenie dyskusją mineło, to wypełznąłeś spod dywanu, brawo! :D

Drakulin 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-10-05, 10:44   

Panowie i Panie przyglądam się dyskusji i powiem tak. Polski na tym forum nie zbawimy, polskiej polityki nie uleczymy. Wybory te traktuje jako wybór dobrego i godnego reprezentanta Wielunia i jego społeczeństwa do sejmu. Nie ważne dla mnie jest z jakiej jest partii. Chyba takie podejście jest najlepszym sposobem zmiany polityki w Polsce. Bo w każdej z obrażanej przez was partii są naprawdę uczciwi ludzie. Niestety zastanawiam się czy w mniejszości czy większości. A my jako mieszkańcy Wielunia, gminy wieluń czy powiatu powinniśmy zewrzeć szeregi i wybrać ludzi z regionu Wielunia. Na nasz okręg wyborczy jest 12 mandatów. Musimy walczyć żeby jak najwięcej było tam naszych bo nie okłamujmy się, że kandydaci z innych regionów będą tak dbali o Wieluń jak podczas wieszania plakatów. Dlatego apeluję do wszystkich, żeby nie głosować na partie ale na ludzi. Te wszystkie spory zarówno tutaj jak w całej Polsce kojarzą mi się z kłótniami kibiców na forach. Może niedługo będą ustawki polityczne? Sami napędzamy tą chorą sytuację :( Nie wiem może jeszcze jestem młody żyje marzeniami ale wydaje mi się, że jak wybierzemy odpowiednie osoby które znamy to są szanse aby wprowadzić trochę normalności na salony. Więc może zaprezentujcie tutaj kandydatów z waszego ugrupowania i ich wady i zalety a nie całej partii politycznej.

hajen 
4x2+8x1x1+2+1

Wysłany: 2011-10-05, 10:49   

Drakulin napisał/a:
Dlatego apeluję do wszystkich, żeby nie głosować na partie ale na ludzi.

Co to da? Uczciwi i dobrzy dla naszego regionu ludzie są na odległych miejscach na listach...

Drakulin 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-10-05, 11:48   

hajen, to co lepiej głosować na 1? Tylko do czego to prowadzi? Dlatego piszę żeby zewrzeć szeregi i głosować wspólnie pozostawiając podziały polityczne z boku. Bo te spory polityczne niby toczą się o nasze dobro ... ale chyba najbardziej mu szkodzą. To po co w ogóle startuje tyle osób po co nam demokracja ... niech każda partia jedną osobę wystawia i będzie z głowy ... niech sobie wybiorą kolegę który będzie siedział w sejmie ... a może w ogóle olejmy wybory. A może wycofajmy się z demokracji? Przeraża mnie świadomość wyborców których łatwo można kupić kolorowymi banerami. To co jak Trzciński jest wszędzie znaczy że jest dobrym człowiekiem? chyba należało by odrobić pracę domową i dowiedzieć się czegoś o kandydatach a nie głosować na partie:/ Co 4 lata dostajemy szansę zrobić coś dla nas i dla całej Polski ale musimy solidnie podejść do sprawy. Jeżeli cale życie chcemy przejść z pytaniem. Ale co to da? to daleko nie wykroczymy poza wegetację. Bo czy warto chodzić do szkoły, studia ... bo ja się pytam Co to da? czy warto być uczciwym ... Bo co to da? Czy warto pomóc osobie którą katuje banda wyrostków ... wynikało by, że nie bo co da? Więc ja mówię oficjalnie, że mam inne podejście niż ty i wierzę, że coś to da!

hajen 
4x2+8x1x1+2+1

Wysłany: 2011-10-05, 12:08   

Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że mimo głosów na uczciwego Pana z numerem 4, który ma więcej głosów niż Pan numer 3 czy 2 to przy trzech miejscach z danego okręgu i tak nie wejdzie do Sejmu?

Drakulin 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-10-05, 12:20   

hehe http://www.racjonalista.pl/forum.php/s,453551

hajen 
4x2+8x1x1+2+1

Wysłany: 2011-10-05, 12:33   

Ups :oops: :oops: :oops: moja wiedza się trochę zdeaktualizowała, przepraszam ;) .

Odpowiedz do tematu