R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: Ferbik
2011-10-08, 19:13
Wybory parlamentarne 2011

Na który komitet zagłosujesz?
Nowa Prawica Janusza Korwin-Mikke
18%
 18%  [ 12 ]
Partia Demokratyczna demokraci.pl
0%
 0%  [ 0 ]
Platforma Obywatelska
18%
 18%  [ 12 ]
Polska Jest Najważniejsza
0%
 0%  [ 0 ]
Polska Partia Pracy
17%
 17%  [ 11 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe
3%
 3%  [ 2 ]
Prawica (Prawica Rzeczypospolitej + UPR)
0%
 0%  [ 0 ]
Prawo i Sprawiedliwość
10%
 10%  [ 7 ]
Ruch Palikota
18%
 18%  [ 12 ]
Samoobrona
0%
 0%  [ 0 ]
Sojusz Lewicy Demokratycznej
6%
 6%  [ 4 ]
Nie idę na wybory
3%
 3%  [ 2 ]
Oddam nieważny głos
3%
 3%  [ 2 ]
Głosowań: 64
Wszystkich Głosów: 64

Autor Wiadomość
Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2011-10-05, 12:57   

http://www.facebook.com/STOP.JEDYNKOM a tu jest bardzo słuszna moim zdaniem inicjatywa.

yabos 
Wieluniaczek

Piwa: 4/2
Wysłany: 2011-10-05, 13:05   

hajen napisał/a:
yabos napisał/a:
Twoim zdaniem to insynuacja, moim zwykłe pytanie na które ciągle nie odpowiedziałeś. Nie obchodzi mnie kto był skazany i na ile, interesuje mnie tylko skąd Twoim zdaniem wzięła się cała ta afera. I tyle. Nie doszukuj się drugiego dna tam gdzie go nie ma.

Chciałem Ci przekazać inaczej niż w prostym zdaniu, może za dużo ironii. Uważam, że seksafera była nadmuchana przez media, brakowało dowodów i zeznań, co sprawiło, że nie zostały wydane ostatecznie prawomocne wyroki. Odpowiedź na Twoje pytania - czy były sytuacje niedwuznaczne w Samoobronie, nadużycia na tle seksualnym? Uważam, że jest to całkiem możliwe, niepoprawne, nieetyczne i nieodpowiednie. Ale czy była to "seksafera" w takim wymiarze, jak opisywały to media? Nie wiem, brakowało dowodów. Mogę uznać, że media nadmuchały tą sprawę do takiego stopnia, że bezpieczniej było nie popierać opcji. Praktycznie wszyscy Polacy znali obraz seksafery jedynie z mediów. Broniący się Lepper był przez wszystkich ignorowany.

No i nie można było tak od razu odpowiedzieć zamiast stosować jakieś głupawe odzywki i doszukiwać się insynuacji tam gdzie ich nie było? W tej sprawie się z Tobą zgadzam :)

Drakulin 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-10-05, 14:18   

Popieram 100% tą akcje ... Są pewni że wejdą bo przecież mają 1.
hajen, tak myśli większość ...:(
Postaw piwo autorowi tego posta

ourson 
Moderator

Piwa: 79/18
Wysłany: 2011-10-05, 15:10   

Cenzura powraca - TVP SA odmówiła zamieszczenia PŁATNEGO ogłoszenia wyborczego KW Nowa Prawica... to już naprawdę przestaje być zabawne - a pytanie o to w jakim kraju tak naprawdę żyjemy jest dla mnie coraz bardziej ponure

Do tego dziś WSA uznał że nie jest właściwym sądem do rozstrzygania skargi na PKW. Pozostaje kasacja do NSA, ale nawet jeśli zapadnie wyrok to już po wyborach pewnie...

Być może i KNP nie przekroczyłby nawet 3% progu, ale z jakiej racji urzędnicy PKW mają decydować o tym kto może wystawić listy w całym kraju a kto nie??? Z jakiej racji nad PKW nie ma żadnej kontroli? Jakim prawem PKW zmienia kalendarz wyborczy, choć żaden przepis nie upoważnia jej do takiej zmiany?

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2011-10-05, 19:15   

TVP jest w rękach polityków rządzących a Ci się boją że ludzie dowiedzą się prędzej czy później o możliwym bankructwie Polski. 2bln zadłużenia nie można zamieść pod dywan.

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2011-10-05, 19:53   

Oczywiście, fakt, faktem, że publiczna telewizja powinna być publiczna, albo nie powinno jej być w ogóle, skandal jakich dużo w obecnym czasie, co tylko utwierdza mnie w przekonaniu na kogo zagłosuję w niedzielę - 9.

Pozostaje liczyć na zakup TVNu przez Murdocha, a po wyborach na sprzedaż TVP(oczywiście po tych 2 wyborach, czyli pewnie w grudniu :) )

Shymool 
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2011-10-06, 08:25   

"- Skoro takie jest Twoje zdanie, to znaczy że tracisz nad sobą kontrolę. Również nie mam z Tobą wspólnego tematu. Głosuj na PO, cieszę się, że jesteśmy po dwóch stronach barykady."
"- Nawet nie wiesz, jak się ośmieszyłeś. Napisałeś bzdury, a kiedy Ci to wytknięto obracasz kota ogonem. Ale do tego też zdążyłem się przyzwyczaić."
"- Skąd u Ciebie taki nerwowy odruch? Czyżby piana zaczęła iść z pyska?"
"- Zamiast otrzymać proste odpowiedzi, domysły widzę tylko jak toczycie pianę z pyska."
"- Z góry dziękuję za ostrzeżenie za inne zdanie i wytknięcie ignorancji ignorantowi."
"- Hoho, kto się obudził. Zagrożenie dyskusją mineło, to wypełznąłeś spod dywanu, brawo!"
"- A co do chamstwa w postach, przeczytaj swój i zastanów się, jaki poziom Ty reprezentujesz. Jest tak żenująco niski, że nie mam ochoty na niego odpowiadać, ale robię to, ponieważ wyłączenie Ciebie z dyskusji może oznaczać brak argumentów na Twoją wypowiedź. Argumentów mam pod dostatkiem, w przeciwieństwie do Ciebie."
"- Z taką manipulacją w rozmowie daleko ze mną nie zajedziesz, więc podejmij dyskusję na temat albo zamilcz i przestań mnie cytować."
"- Przepraszam Cię bardzo, ale chyba stałeś w kącie, kiedy uczyli o ideologiach."
"- Bla bla bla, wysiliłbyś się trochę. "
"- Chcesz sie bawic w podjazdy osobiste, starcze?"
"- W jakiej rzeczywistości wy żyjecie to ja nie wiem..."
"- Mam wrażenie, że żyjemy w zupełnie innych rzeczywistościach. Twoja niestety jest smutniejsza."
"- Aktualnie to ja bardziej czuję się szykanowany z uwagi na moja wiarę - nie odwrotnie."
"- A fałszywe komentarze z cytatami z ich twórczości są na poziomie rozumowania 5-latka."
"- Ale ten temat jest durny do granic możliwości."(O temacie "Wpływ Kościoła Katolickiego na życie wszystkich obywateli/przyp.autora)

On pójdzie na wybory!
A TY???

hajen 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
4x2+8x1x1+2+1

Piwa: 29/26
Wysłany: 2011-10-06, 08:41   

Mistrz wyrywania zdań z kontekstu, wyszydzający ludzi o innych poglądach, niezdolny do podjęcia dyskusji i zmanipulowany do granic możliwości. Nie doszukałem się nigdzie Twoich poglądów, przekonań. W zamian czytam non stop antypisowską papkę bez żadnych konkretów.

"- Myślę, że czas skończyć zasilanie trolla."
"- nie dyskutuję z fanatykiem politycznym "
"- Chłopakowi nerwy puściły przy braku argumentów"
"- początki megalomanii, albo powiew powietrza z >>warszawki<<"
"- rozumowanie 5-latka to dla Ciebie umysłowe Himalaje"
"- jesteś "Normal" a nie pi..."coś tam, coś tam" sprawiedliwość"
"- Czyżby pod kościół wróciły "dziady" żebrzące"
"- zanim coś napiszesz, pomyśl"
"- Panowie, przestańcie bo od śmiechu mam już >>zajady<<"
"- Leppera to chyba trzeba zaliczyć do ofiar IV RP. To też by była niezła lista."
"- Najpierw być pierwszym wyznaczonym do zniszczenia Leppera i przywłaszczenia jego partii, a teraz domagać się znalezienia winnych jego śmierci"

A tu mała pamiątka dla Ciebie.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2011-10-06, 08:42   

Ok koniec już.

Łukasz 
Przyjeżdża na zakupy
Łukasz

Piwa: 1/2
Wysłany: 2011-10-06, 20:43   

Coś dla tych, którzy się zastanawiają czy głosować na Partię Palikota:
http://www.youtube.com/watch?v=aFsxOHUpKRI

Mnie to nawet przekonuje. Choć decyzję o głosowaniu na Palikota podjąłem dawno.

Morgoth 
Przyjeżdża na zakupy
Nadworny Hejter

Piwa: 3/1
Wysłany: 2011-10-06, 23:14   

Łukasz napisał/a:
Coś dla tych, którzy się zastanawiają czy głosować na Partię Palikota:
http://www.youtube.com/watch?v=aFsxOHUpKRI

Mnie to nawet przekonuje. Choć decyzję o głosowaniu na Palikota podjąłem dawno.

Ty nie strasz takimi filmikami, w pierwszej chwili myślałem że to Terlikowski :mrgreen:

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2011-10-07, 09:02   

Dobry wynik Palikota, to wypadkowa sytuacji na samej scenie politycznej a nie dobry Jego program. Wypisz wymaluj, to samo co ze Stanem Tymińskim :shock: Ludzie tak naprawdę mają dosyć PO, PiS, SLD, czy w końcu PSL. Ruch Palikota jest dla nich czymś nowym, dodając do tego zdolności "krzykacza", jakie posiadł sam Palikot, to czynniki te promują go w oczach tych zawiedzionych wyżej wymienionymi.
I gdyby tak PJN nie wywołał wewnętrznej wojenki o tron, gdyby pani Kluzik Rostkowska dalej pełniła dzisiaj funkcję szefa tej partii, to wynik sondażowy (końcowy pewnie też) byłby podobny jak nie większy od tego jaki ma dzisiaj Janusz Palikot.
Generalnie nie ma się co ludziom dziwić, szkoda tylko, że bardzo szybko po wyborach przekonają się, że to tylko "krzykacz" i nic więcej. O aferach jakie wynikną z Jego udziałem, nawet nie wspominam, bo to tylko kwestia czasu, jak czwarta władza coś tam wykryje :P

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2011-10-07, 16:55   

Po ogłoszeniu oficjalnych wyników przez PKW, będziemy mieli na przyszłość rozeznanie, której firmie sondażowej ufać najbardziej :razz:

Niech wygra rozsądek i ... najlepszy :D :D :D

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2011-10-07, 17:01   

Cytat:
Gdyby wybory parlamentarne odbyły się w środku tygodnia, na PO zagłosowałoby 34,6 proc. Polaków; PiS mogłoby liczyć na 27 proc. poparcia, a Ruch Palikota (12,5 proc.) przeskoczyłby PSL (9,6 proc.) i SLD (8,3 proc.) - wynika z sondażu pracowni Estymator dla serwisu Newsweek.pl.

- PO dość wyraźnie, o kilka punktów procentowych, wyprzedza PiS. W poprzednich, wykonywanych dla „Newsweeka” badaniach, było podobnie. Partia Palikota wskoczyła na trzecie miejsce w partyjnym rankingu. To jedyne ugrupowanie, którego notowania w tych badaniach, wyraźnie ostatnio rosną. Miejsce w Sejmie mają też zapewnione PSL i SLD. PJN balansuje na granicy pięcioprocentowego progu dającego wstęp na Wiejską – komentuje dr Jacek Chołoniewski z firmy Estymator.

Z kolei prof. Edmund Wnuk-Lipiński, socjolog i rektor Collegium Civitas, zwraca uwagę, że dwie najważniejsze partie mają stabilne poparcie. - Gdyby to była próba losowa, możnaby powiedzieć, że zmiany wobec wyników poprzednich sondaży mieszczą się w granicach błędu statystycznego - podkreśla prof. Wnuk -Lipiński. Dodaje, że PSL sytuuje się wyraźnie powyżej progu, co oznacza, że udało mu się zmobilizować elektorat. - Tego samego nie można powiedzieć o SLD, który jest sukcesywnie wysysany przez pozostającego na fali wznoszącej Palikota - zaznacza prof. Wnuk-Lipiński.

Źródło: Estymator Badania Rynku i Opinii dla Newsweek.pl; ogólnopolska, reprezentatywna próba 1001 dorosłych Polaków
Badanie przeprowadzono w okresie od 4 do 6 października 2011. Połowę wywiadów przeprowadzono metodą telefoniczną (numery stacjonarne i komórkowe) a drugą połowę metodą wywiadów ankieterskich w miejscach publicznych (on street). W prezentowanych wynikach uwzględniono wyłącznie osoby, które zadeklarowały na jaki komitet wyborczy będą głosować.

PJN jednak w sejmie co zresztą pokazywały już wcześniejsze wywiady uliczne, oby tak było w niedzielę, a czekają nas ciekawe kolejne wybory po unieważnieniu tych ;)

+ Millward Brown SMG/KRC - 3.10.11
PO - 32%
PiS - 29%
SLD - 10%
RPP - 8%
PSL - 5%
KNP - 3%(wcześniej 4%)
PJN - 2%
Ostatnio zmieniony przez Sylwester 2011-10-07, 17:17, w całości zmieniany 2 razy  

ourson 
Moderator

Piwa: 79/18
Wysłany: 2011-10-07, 17:09   

miko 005 napisał/a:
Niech wygra rozsądek i ... najlepszy

wybory z rozsądkiem mają niewiele wspólnego... a co do najlepszego - pytanie w czym najlepszy?

Odpowiedz do tematu