R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Auto snów i marzeń.
Autor Wiadomość
DOMINATOR 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2007-02-08, 12:38   

Panciatka napisał/a:
Taką maszyną wożą się bohaterzy!!!

Taką maszyną z Wrocławia (miejsce CAREFOUR) do Wielunia (ESBUD) przyjechałem w 50 min !!! 8) 8) 8) 8)
Postaw piwo autorowi tego posta

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2007-02-08, 20:42   

DOMINATOR, kiedyś się za Tobą puści taki nieoznakowany rediowóz z videoradarem na pokładzie, sfilmuje jakieś 30 km Twojej drogi, a następnie zatrzymają Ciebie i Twoje prawo jazdy, bo okaże się, że 21 punktów to Ty załapałeś już po 20 km. ;)

PS. Szerokiej drogi 8)

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-08, 22:17   

DOMINATOR napisał/a:
Panciatka napisał/a:
Taką maszyną wożą się bohaterzy!!!

Taką maszyną z Wrocławia (miejsce CAREFOUR) do Wielunia (ESBUD) przyjechałem w 50 min !!! 8) 8) 8) 8)

JASSSSNE chyba samolotem... :lol: :lol: :lol:
przeliczmy:
do Wrocka jest 120km (stówa i trochę od tablicy do tablicy plus jazda w mieście) jak napisałeś w 50 min czyli robiłeś srednio 2,4 km/minutę. To średnia prędkośc na godzinę wyszłby 144 km/h.
144km/h to dla ticolca max jaki wyciągnie więc jest to fizycznie nie możliwe...
No ale w końcu to jest temat "Auto snów i marzeń" więc popuścmy wodze fantazji :)

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-02-08, 22:26   

gregg, w tikaczu - każdym, licznik zamyka się na 160 km/h. Ale droga Wrocław Wieluń jest fizycznie niemożliwa do pokonania w tak krótkim czasie. Dominator dołóż z pół godziny to będzie bardziej realne :)

majk-el 
Wieluniaczek
garnki lepi

Wysłany: 2007-02-08, 22:46   

pokonanie drogi Wrocław - Wieluń zajmuje mi średnio półtorej godziny.

basteks 
Ma stragan na targu

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2007-02-08, 23:18   

Średnio 144 km/h - co oznacza że przy zwolnieniu do 60 (np.przejazd kolejowy na Dąbrowie i kilkanaście innych odcinków na trasie) musimy później taki sam czas jechać 220 km/h by utrzymać srednią.

Kilka lat temu - jak oddano autostradę Kraków - Katowice - razem ze znajomym na tej autostradzie zmierzyliśmy średnią prędkośc (autkiem o przyspieszeniu do 100km/h poniżej 8s i niezłej mocy) - średnio wyszło niewiele ponad 90km/H.

Dlaczego ?? Jedna bramka na autostradzie i postój około 2 min wymaga nadrabiania przez nastepne 8 przy max predkości. Jeden TIR który zajedzie drogę i musisz zwolnić do 80 - to kilka minut jazdy z predkościa 140 by średnia wyszłapowyżej 100.

Pozdrawiam bajkopisarzy

[ Dodano: 2007-02-08, 23:22 ]
"Najniższa średnia prędkość osiągnięta przez zwycięzcę wyścigu Grand Prix w roku 1998 wynosiła 141,458 km/h i należała do Miki Hakkinena, a zarejestrowano ją podczas Grand Prix Monaco. "

Cytat ze strony o Formule 1 - przypomne że w zawodach Formyły 1 nie jedzie nic z naprzeciwka, silniczki troszkę większe, moc troszke też, a za kierownicą troszkę lepsi kierowcy.

Pozdrawiam

basteks

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-02-08, 23:22   

basteks :DDD Ja tylko raz z Combitem pobiłem barierę dźwiękową poldkiem :) Do Łodzi w 45 minut :) Możliwe :) Sobota rano między 7 a 8 :)

karcia 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2007-02-09, 02:33   

Ferbik napisał/a:
Ja tylko raz z Combitem pobiłem barierę dźwiękową poldkiem

To musiała być jazda. :D heh dziwne, że nie przebiliście granicy między wymiarami i nie przenieśliście się w czasie, jak to bywało w filmach "Powrót do przeszłości", "Powrót do przyszłości" i "Powrót do przyszłości III". :wink:

DOMINATOR 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2007-02-09, 10:48   

karcia napisał/a:
DOMINATOR, kiedyś się za Tobą puści taki nieoznakowany rediowóz z videoradarem na pokładzie

JARO tylko się tego boje, ale trasa WLN-WROC jest mi znana bardzo takze znam nieoznakowane pojazdy i uwazam na nie :wink: :wink:
basteks napisał/a:
JASSSSNE chyba samolotem..

Ja nie latam samolotami , moze Ty :D

gregg napisał/a:
144km/h to dla ticolca max jaki wyciągnie więc jest to fizycznie nie możliwe...

Uwierz mi że wiecej niz 144km !!!
Ferbik napisał/a:
Ale droga Wrocław Wieluń jest fizycznie niemożliwa do pokonania w tak krótkim czasie.

Jest możliwa!!! Np. 17 min do KęPNA !!! Spytaj REDa jechał ze mna :D

Ferbik napisał/a:
Dominator dołóż z pół godziny to będzie bardziej realne

A po co mam do Bełchatowa jechać ????

majk-el napisał/a:
pokonanie drogi Wrocław - Wieluń zajmuje mi średnio półtorej godziny

Zgadzam się jak najbardziej , ale teraz po otworzeniu obwodnicy oleśnicy czas sie skraca o jakies 15-20 min , przy normalnej jeździe :)

Tak już na koniec te 50 min udało mi się raz , jakieś 4-5 lat temu kiedy na drogach był DUżO mniejszy ruch niż dzisiaj i było to po godz.23 !!! Ale do niedowiarkow , uwierzcie że można się zbliżyć do tego czasu :P
:P :P

[ Dodano: 2007-02-09, 10:51 ]
Ferbik napisał/a:
Ja tylko raz z Combitem pobiłem barierę dźwiękową poldkiem

Ferbik a co ma do znaczenia auto (RED wie coś na ten temat 8) ) ??? Liczą się umiejętnośći ,także czas do Lodzi całkiem przyzwoity ;)

A WSZYSTKIM życze SZEROKOśCI I PRZYCZEPNOśCI na drogach :) :) :)

majk-el 
Wieluniaczek
garnki lepi

Wysłany: 2007-02-09, 11:18   

DOMINATOR napisał/a:
Zgadzam się jak najbardziej , ale teraz po otworzeniu obwodnicy oleśnicy czas sie skraca o jakies 15-20 min , przy normalnej jeździe :)

właśnie miałem na myśli obecną chwile kiedy Oleśnica ma obwodnice. Gdy nie było obwodnicy jechałem godzine pięćdziesiąt.
Rzadko w zabudowanym zwalniam poniżej 80, po za wioskami lece 120 - 130, nie wlokę się za nikim tylko wciąż wyprzedzam i jakoś nie potrafię zejść poniżej półtorej godziny. Chyba, że jeździsz kiedy są wszystkie światła na skrzyżowaniach powyłączane, ruch prawie zerowy (sobota, niedziela 5-6-7 rano) i ciśniesz ponad 100 nawet w zabudowanym.

DOMINATOR 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2007-02-09, 11:30   

majk-el napisał/a:
Chyba, że jeździsz kiedy są wszystkie światła na skrzyżowaniach powyłączane, ruch prawie zerowy (sobota, niedziela 5-6-7 rano) i ciśniesz ponad 100 nawet w zabudowanym.

Jeżdże albo kolo 19 w niedziele , poniedziałek 7-8 , takze jak masz ochote moge Cie zabrac !!! Wracam w piątki po 17 i od Korony do WLN zawsze ponizej 1h20min :D

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2007-02-09, 11:53   

DOMINATOR napisał/a:
ale trasa WLN-WROC jest mi znana bardzo takze znam nieoznakowane pojazdy i uwazam na nie

Policja często wymienia pojazdy nieoznakowane między komendami, właśnie po to aby uniknąć rozpoznawania np. marki lub koloru.

DOMINATOR 
Przyjeżdża na zakupy

Wysłany: 2007-02-09, 12:47   

JARO ale tak naprawde jest kilka marek (FORD , OPEL , VW - najczęściej ;) ) , a tak to się ze znajomymi wymieniam info , takze nie jest zle :wink:

majk-el 
Wieluniaczek
garnki lepi

Wysłany: 2007-02-09, 13:36   

DOMINATOR napisał/a:
zawsze ponizej 1h20min :D

więc życzę zawsze szerokiej drogi!

basteks 
Ma stragan na targu

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2007-02-09, 13:47   

Witam

Czytając niektóre wypowiedzi śmiać sie chce. Panowie weżcie kalkulator i policzcie.
Z niektórych wszych wypowiedzi wynika, że podrózujecie ze srednimi prędkościami ponad 140/h. (17 min do Kępna- 44km to nawet grubo powyżej 150 km średnio).
Takie osiągi trudne sa do osiagnięcia na torze.

Zamieńcie Kubicę, Schumachera i innych w Formule 1.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi