Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2015-09-23, 16:23
Udrozniona... ale zeby oznaczyc ze most miedzy Turowem(Zwiechami) a Chotowem jest nieprzejezdny i trzeba go objechac to juz pomyslunku nie wystarczylo.
Tylko na początku września dało się przejść. Tydzień przed inauguracją i w niedzielę inauguracyjną woda już była wyższa. Nieprzejezdny jest jeszcze most między Chotowem a Mokrskiem, ale tam wbito drzewce i oflagowano.
Tymczasem wydawnictwo Eurosprinter ponownie wypuszcza do druku wydanie o niniejszej wąskotorówce:
https://www.eurosprinter....ii-wydanie.html
W sumie dobry pomysł na święta
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2017-01-16, 18:04
To wspomnienia mojej młodości, gdy tą kolejką jeździłem do Chotowa lub Mokrska. Kiedyś spóźniłem się na pociąg i dotarłem na stację, zobaczyłem tył ostatniego wagonu. Niezrażony tym, poszedłem nad torami pieszo do Chotowa i później dalej przez Słupsko na Maręże.
Dzięki temu filmikowi odżyły moje wspomnienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum