Wysłany: 2008-12-03, 14:50
Dokładnie tak. Ostatnio tankowałem tam z kartą i aż się zdziwiłem, że zapłaciłem 1,80zł za literek i że rabat wynosi az 19 groszy. Wcześniej nie przekraczał 10 groszy.
PB95 Wieluń, Fabryczna - 3.65 pln. a jak tam z jakoscia paliwa? Co to za stacja w ogole?
Tankuje ktoś na orlenie? wiecie moze jaka już cena? tego na warszawskiej
PB95 Wieluń, Fabryczna - 3.65 pln. a jak tam z jakoscia paliwa? Co to za stacja w ogole?
Na Warszawskiejm, Orlen - PB95 - 3.75 pln, drogo.
Osobiście tankuje na Petrochemi Płock, Warszawska, również 3.65 pln, a paliwo sprawdzone, Orlenowskie.
Na Warszawskiejm, Orlen - PB95 - 3.75 pln, drogo.
Osobiście tankuje na Petrochemi Płock, Warszawska, również 3.65 pln, a paliwo sprawdzone, Orlenowskie.
wczoraj na orlenie bylo 3,73, na statoilu 3,75, na pks'ie 3,75, na petrochemi 3,65
O tanim gazie na pewnej ulicy niedawno słyszałem od znajomego historyjkę...
Podczas "tankowania gazu LPG" na jednej z rodzimych stacji znajomy był nieco zdziwiony gdy licznik wykazał mu do zapłaty za 40dm3 gazu podczas gdy pojemność zbiornika na gaz wynosiła 30dm3.
Gdy zapytał się właściciela jak to możliwe, otrzymał odwiedź, że nikt go nie zmusza żeby tutaj tankował.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-12-13, 15:28
OgioN napisał/a:
Dlaczego w Wieluniu jest tak drogo???
Porównaj liczbę mieszkańców Wielunia, w stosunku do Wrocławia, czy innych podobnych jemu miast, a odpowiedź będziesz miał gotową. Na czymś trzeba zarobić, jak nie da się na sprzedanych litrach, to trzeba wyrównać bilans kosztem ceny za litr.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
O tanim gazie na pewnej ulicy niedawno słyszałem od znajomego historyjkę...
Podczas "tankowania gazu LPG" na jednej z rodzimych stacji znajomy był nieco zdziwiony gdy licznik wykazał mu do zapłaty za 40dm3 gazu podczas gdy pojemność zbiornika na gaz wynosiła 30dm3.
To może być też zależne od dystrybutora, a dokładniej od ciśnienia tankowania
mozna "wcisnąć" do zbiornika mniej lub więcej niż on ma .
Albo dystrybutor bez legalizacji ...
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum