Pomógł: 7 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2010-12-28, 23:06
Bardzo często manuale do napraw wstawiane są na fora danych marek. Poszperaj w sieci może sam sobie poradzisz. Swoją drogą też rozwaliłem wczoraj klamkę
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 293 Postawił 5 piw(a) Skąd: Okolice
Wysłany: 2010-12-29, 18:21
Od DIESLI polecam gościa z Komornik.Gość ma cały sprzęt i oprogramowanie do wszystkich aut nie ma lepszego w regionie. Elektromechanika od benzynowców poszukuje oprócz Jagiełki i tego z Kamionki.
gdzie w Komornikach znajduje się ten gościu, mam problem z odpalaniem rano po takich mroźnych nocach aku nowy, filtry wymienione, wody nie było, świece żarowe nowe, przekaźnik świec ok... a on dalej swoje
_________________ Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-12-29, 22:34
Nie ma czegoś takiego jak sprzęt i oprogramowanie do wszystkich marek. Każda marka ma swoje interfejsy i soft. Uniwersalne urządzenia typu KTS to lipa. Na każą markę trzeba by wydać 3,000-4000zł, przy założeniu że kupujemy interfejsy z Chin i posługujemy się nielegalnym oprogramowaniem.
Pomogła: 9 razy Wiek: 33 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2010-12-30, 01:20
Ludziki z salonu citroena dorabiaja czasem po godzinach, dobrzy w tym są. Mi tez moj golf nie odpalał na zimnie. Na popych dawał radę jak już sie nagrzał też. Winny okazal się termostat.
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 293 Postawił 5 piw(a) Skąd: Okolice
Wysłany: 2010-12-30, 19:25
wln4life napisał/a:
gdzie w Komornikach znajduje się ten gościu, mam problem z odpalaniem rano po takich mroźnych nocach aku nowy, filtry wymienione, wody nie było, świece żarowe nowe, przekaźnik świec ok... a on dalej swoje
Jak będziesz w komornikach to na pewno ciebie ludziska pokierują.Naprawde gosc jest dobry.A co do panów z citroena to słyszałem różne rzeczy.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2010-12-31, 17:09
Acree napisał/a:
Ludziki z salonu citroena dorabiaja czasem po godzinach, dobrzy w tym są. Mi tez moj golf nie odpalał na zimnie. Na popych dawał radę jak już sie nagrzał też. Winny okazal się termostat.
Wg. mojej najlepszej wiedzy termostat nie ma żadnego związku z odpalaniem silnika. Odpowiada za odpowiednie nagrzanie się silnika oraz utrzymanie właściwej temperatury, tj. zamyka obieg płynu chłodniczego przez chłodnicę do czasu osiągnięcia przez płyn temperatury która powoduje otwarcie termostatu i przepływ płynu przez chłodnicę w celu jego schłodzenia. Także mam nieodparte wrażenie, że Panowie z Citroena wstawiają nieświadomym klientom kit
stanmarc ma rację , Acree napisał wyraźnie w Golfie ,
czujnik w termostacie z tego co wiem jest tylko w chorym BMW ,
a później dresiarz się dziwi że kosztuje 350 zł .
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-01-01, 23:04
Dyzio napisał/a:
czujnik w termostacie z tego co wiem jest tylko w chorym BMW ,
a później dresiarz się dziwi że kosztuje 350 zł .
Ała
a czym ty fruwasz specuniu ??
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum