Pizzeria Lilliano (dawna Hotelowa, jeszcze wcześniej Wenecja, przy ul. Kopernika) to chyba najgorsza pizza w Wieluniu. Ciasto bardzo czuć mąką, sos pomidorowy to koncentrat rozrobiony z wodą, ser (a raczej chyba wyrób seropodobny) rzucony na wierzch przez co dodatki są ugotowane a nie przypieczone. Kiełbasa jakaś dziwna, czuć ją było jeszcze długi czas po zjedzeniu pizzy, kurczaka śladowe ilości. Oliwek i cebuli w sam raz, ale co z tego, skoro były miękkie jak rozgotowany makaron a nie przypieczone. No i jak zaszliśmy ze znajomymi w piątek wieczorem to w lokalu siedziały 2 panie po pięćdziesiątce a na cały lokal bardzo głośno grała jakaś techniawa z RZW. Tym raczej klientów nie zachęcicie.
No i jeszcze cennik mnie trochę zaskoczył. Jak to jest, że pizza z szynką i pieczarkami jest droższa niż z większą ilością dodatków? Chyba pierwszy raz coś takiego widzę. W sumie to jedyna rzecz która mi się w tej pizzerii spodobała. Ale i tak już tam raczej nie zajrzę.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 195 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-05-12, 14:17
yabos napisał/a:
Pizzeria Lilliano (dawna Hotelowa, jeszcze wcześniej Wenecja, przy ul. Kopernika) to chyba najgorsza pizza w Wieluniu. Ciasto bardzo czuć mąką, sos pomidorowy to koncentrat rozrobiony z wodą, ser (a raczej chyba wyrób seropodobny) rzucony na wierzch przez co dodatki są ugotowane a nie przypieczone. Kiełbasa jakaś dziwna, czuć ją było jeszcze długi czas po zjedzeniu pizzy, kurczaka śladowe ilości. Oliwek i cebuli w sam raz, ale co z tego, skoro były miękkie jak rozgotowany makaron a nie przypieczone. No i jak zaszliśmy ze znajomymi w piątek wieczorem to w lokalu siedziały 2 panie po pięćdziesiątce a na cały lokal bardzo głośno grała jakaś techniawa z RZW. Tym raczej klientów nie zachęcicie.
No i jeszcze cennik mnie trochę zaskoczył. Jak to jest, że pizza z szynką i pieczarkami jest droższa niż z większą ilością dodatków?
Kopiuję. Dodam tylko minus dla obsługi która stwarza wrażenie pracy za karę.
Ja ostatnio tam byłem i nie mam co narzekać. Wszyscy znamy rodzaj pizzy podawanej w wieluńskich lokalach i wiemy, że bliżej jej do nowoczesnych standardów niż do włoskiej tradycji. Wprawdzie w smaku przypomina pierwszą Wenecję i ten sero-podobny produkt psuje zdecydowanie smak, ale będąc przejedzonym wszystkim co w Wieluniu smakowałem traktuję ten lokal jako swobodną odskocznię. Raz na jakiś czas czemu nie.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-07-29, 19:48
Bazylia - niestety drugi raz (po dłuższej przerwie) i ten sam problem niedopieczonego ciasta... nie do zaakceptowania niestety. Poza lokalem więc oddać do poprawki nie ma jak. Ale takie rzeczy zdarzać się nie powinny
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Bazylia ma naprawdę dobrą pizze, ale polecam tylko na wynos.
Ostatnio jadłem w lokalu podczas dni Wielunia i dostałem naprawdę uje..ną szklankę.
Więcej tam nie zjem.
No i jeszcze cennik mnie trochę zaskoczył. Jak to jest, że pizza z szynką i pieczarkami jest droższa niż z większą ilością dodatków? Chyba pierwszy raz coś takiego widzę. W sumie to jedyna rzecz która mi się w tej pizzerii spodobała. Ale i tak już tam raczej nie zajrzę.
oj, zgadzam się. Pepperoni ze stęchniętą salami mi podali. Choć innym razem była dość zjadliwa, pewnie zależy kiedy się trafi, no i jeszcze po ilu bronxach się jest. Pozdro!
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 10 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: wieluń
Wysłany: 2015-01-26, 20:23
Pawel429 ty chyba byłeś po dużej ilości bronxów skoro dopiero teraz Ci się przypomniało, bo jak Ferbik napisał tej pizzerii nie ma od pół roku,albo po prostu Ci się lokale pomyliły.
Byłeś gdzieś ,a nie pamiętasz gdzie.
Odkopuję stary temat, bo chyba nie ma sensu tworzyć nowego - czy ktoś się orientuje, które lokale w naszym pięknym mieście będą czynne w okresie świątecznym (i ewentualnie - w jakich godzinach?)? Najbardziej interesuje mnie Wielka Sobota
Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Sty 2008 Posty: 325 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2015-04-03, 21:59
Byłem w tym lokalu w Era Park. Jadłem tylko pizzę.. a była ona "do zjedzenia". Delikatna, rzekłbym maślana. Niestety kurczak na pizzy jakby wyjęty z zupy, czytaj gotowany, co nie było najlepszym przeżyciem kulinarnym.
Raczej zostanę przy jednorazowej wizycie, choć być może kiedyś spróbuję jeszcze czegoś innego.
Jeśli chodzi o pizzę, to mamy w Wieluniu lepsze lokale.
edit: Mamy też gorsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum