Z niektórych wszych wypowiedzi wynika, że podrózujecie ze srednimi prędkościami ponad 140/h.
A to jest duzo ??? Jakis problem tyle jechac , bo nie kumam ???
basteks napisał/a:
Takie osiągi trudne sa do osiagnięcia na torze
O jakich torach piszesz , chyba kolejowych
Bo raczej F1 jeżdżą dużo szybciej - polecam obejrzeć relacje na TV4 !!!
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2007-02-09, 15:56
Muszę ci przyznać że masz kolego fantazję
Jeździłem Tico mojego ojca i wiem ile można z niego wyciągnąć, przy 140tu na prostej to rzuca jak pies flakiem a silnik wyje jakby chciał wyskoczyć a ty chciałbys go tak przez 50 minut meczyć? Jak chciałbyś pokonywać zakręty z tą szybkością???
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 15 Cze 2006 Posty: 503 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-02-09, 18:47
Wątek jest pt: "Auto snów i marzeń"
Pozwólmy pomarzyć niektórym
Chciałbym widzieć przejazd przez Dąbrowę(przejazd), kilka zakrętów i rondo w Wieruszowie z predkością ponad 80km /h.
Kilka wąków powyżej dałem cytat ze strony o Formule 1 i wybacznie jeśli zawodowcy na torze w bolidach o mocy 700KM wykręcają średnią prędkość 144km/h to trudno uwierzyć w lepsze osiągi amatorów w Tico czy Polonezach.
Ja trase Wieluń - Wrocław robie w niecałe 1,5 h w zależności od pory dnia i roku . Kiedyś mi się udało wrócić z Wrocławia w około 1:10 ,ale było to w nocy i kilka lat temu jak jeszcze po drograch fotokamery nie jeździły i fotoradary za krzakami nie stały .
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum