Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2008-01-22, 13:20
Ok glizda mówisz i masz
Co jest długie na 18 cm i każda kobieta ma to chętnie w rękach?
Co dostaje górnik po śmierci?
Czym się różni policjant od księdza?
Jaka jest różnica pomiędzy wróżką a czarownicą?
Po co produkuje się białą czekoladę?
Co robi kobieta po stosunku?
I na koniec najtrudniejsze...
Zadanie:
Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat Dziecko będzie 5 razy młodsze od matki
Pytanie:
Gdzie jest ojciec? To zadanie jest do rozwiązania i nie jest tak trudne, na jakie wygląda, można je rozwiązać matematycznie.
Uwaga:
Pytanie "Gdzie jest ojciec" musisz dokładnie przeanalizować.
Zadanie:
Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat Dziecko będzie 5 razy młodsze od matki
Pytanie:
Gdzie jest ojciec? To zadanie jest do rozwiązania i nie jest tak trudne, na jakie wygląda, można je rozwiązać matematycznie.
Uwaga:
Pytanie "Gdzie jest ojciec" musisz dokładnie przeanalizować.
Ojca jeszcze nie ma, najwyzej mozna mowic o potencjalnym ojcu, ktory za 9 miesiecy podejmie sie dzialania <; to, czy jest juz "w matce" mozna jeszcze dyskutowac, zagadka tego nie wyjasnia <;
EDIT:
No, jednak ojciec jest razem z matka (ew. "w" (; ), za duzo o 9 miesiecy mi poprzednio wyszlo <;
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2008-01-22, 21:49
borsuk chodziło mi o Twoją wersję
Teraz Zagadka Kryminalna
- No to może pan opowie, panie Zwarg, jaki przebieg miały wypadki. Proszę jednakże nie pomijać przy tym żadnego szczegółu! - rzekł inspektor policji.
- Proszę bardzo! Otóż, wczoraj przez cały dzień tropiliśmy kozła. Niestety, bez rezultatu! Było nas pięciu. Dziś rano postanowiłem spróbować szczęścia sam. Zaledwie wszedłem do lasu, zaledwie uczyniłem kilka kroków, zobaczyłem wspaniałego jelenia, który najspokojniej w świecie zajadał liście na polanie. Zatoczyłem półkole, aby znaleźć się w kierunku przeciwnym do kierunku wiatru. Kiedy tylko znalazłem sobie dobrą pozycję - wystrzeliłem. Na nieszczęście mierzyłem zbyt nisko i kula przeszła pod łbem zwierzęcia. Jeleń umknął. Jednocześnie posłyszałem krzyk. Zbliżyłem się do lasku i znalazłem biednego Michała leżącego na ziemi... martwego. Otrzymał postrzał w głowę. Ogromnie mi smutno, że moja nieumiejętność spowodowała tak tragiczny koniec tego zacnego człowieka.
- A czy nie pozostawał pan w złych stosunkach z Michałem?
- Raz jeden, sześć miesięcy temu miał do mnie pretensję, że go oszukałem. Udało mi się go przekonać, że był w błędzie. Potem byliśmy bardzo dobrymi przyjaciółmi.
- Czy jest pan pewien, że pańscy przyjaciele pozostali w gajówce dziś rano?
- Jak najbardziej!
- A więc mógł pan spokojnie, bez żadnych przeszkód zabić biednego Michała. Aresztuję pana!
Najpierw Zwarg wszedl do lasu. Potem zatoczyl polkole, czyli wszedl wglab lasu. Strzelajac na linii wg jego slow mial jelenia i Michala. Ale nie mogl sie po strzale zblizyc do lasu, poniewaz juz w nim byl. Mam nadzieje, ze ktos zrozumie o co mi chodzi, troche ciezko mi to wytlumaczyc a nie chce mi sie rysowac;
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Poszły na piwo trzy studentki filozofii i dwie studentki polonistyki.
Zostawiły pięć pustych kufli po piwie.
Jedna z nich wypiła tylko jedno piwo. Pozostałe więcej i po tyle samo.
Ile studentek poszło na piwo?
Pierwsza prawidłowa odpowiedz, nagrodzona kuflem piwa.
_________________ Nie trzeba być bogaczem, aby ofiarować coś cennego drugiemu człowiekowi: można podarować mu odrobinę czasu i uwagi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum