Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 30 Postawił 1 piw(a) Skąd: Spod Wielunia
Wysłany: 2015-06-13, 05:35 Internet Światłowodowy MARGONET
Dzięki uprzejmości firmy Margonet - od wczoraj mam zaszczyt testować usługi dostępu do internetu w technologii światłowodowej.
50Mb/s w Pątnowie to zdecydowanie nowa jakość i XXII wiek
Łącze bardzo stabilne, nie gubi pakietów, 50Mb/s osiągane jest niezależnie od godziny przeprowadzanego testu. Testy robione po lokalnym połączeniu bezprzewodowym WIFI na dodatek!! Naprawdę jestem bardzo mile zaskoczony.
Poniżej parę wyników testów:
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sty 2011 Posty: 55 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: wies
Wysłany: 2015-06-19, 20:41
Próba LTE Play w Pątnowie, ponad 1km od nadajnika w linii prostej, modem na USB bez anteny zewnętrznej. Test w piwnicy budynku około 50cm ponad grunt. Dupy nie urywa, pingi długie. Transfer może byłby lepszy z anteną na maszcie.
INTERNET w technologii światłowodowej już dostępny!
Z przyjemnością informujemy, iż INTERNET w technologii światłowodowej został już uruchomiony w następujących miejscowościach:
- PĄTNÓW
- POPOWICE
- GRĘBIEŃ
- DZIETRZNIKI
Niebawem kolejne uruchomienia w miejscowościach:
- KAMIONKA
- JÓZEFÓW
A to już nie montujecie antenek radiowych zamiast puszczać internet po świetle? Bo to była kiepska oferta - nawet przy kilku miesiącach za darmo. To może i ja się w końcu zdecyduje
_________________ Wiem co jem i co z tego z będzie Jak wszędzie.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2015-10-18, 16:09
wapniak napisał/a:
Czy ktoś się orientuje jak odbiera PLAY w Dąbrowie
Sprawdzałem na telefonie z LTE na Kaliskiej i prawdę mówiąc ten net to bryndza. Na pełnym zasięgu osiągam maksymalnie 6-7Mbit download/upload i ping 82ms. Zamierzałem uciec od swojej netii, jednak to jeszcze nie ten czas...
Ma ktoś z tej okolicy jakieś wyniki od innych operatorów? Czy pomiar z telefonu Lte może się znacząco różnić od tego, przeprowadzonego przez komputer z modemem?
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Sprawdzałem na telefonie z LTE na Kaliskiej i prawdę mówiąc ten net to bryndza. Na pełnym zasięgu osiągam maksymalnie 6-7Mbit download/upload i ping 82ms.
Chyba w roamingu z innej sieci Ja korzystam od paru lat i poniżej 10mb nie schodzi. Może to też kwestia jakości modemu, ale wyciągam od 20 do 30mb.
Wysłany: 2015-10-20, 09:17
Zaczynam jednak negocjacje z Orange. Oferta vdsl jest podobno aktywna i wydajna u nas, tak czy inaczej gwarantowanej prędkości 20mbit/s nigdzie indziej nie osiągnę w tej cenie i bez limitu. Kto z was użytkuje ten net (80mbit/s), jakie opinie?
Wysłany: 2015-10-30, 11:32
Z uwagi na fakt, iż zmiana operatora stacjonarnego to droga przez mękę oraz spychologia stosowana w zakresie problemów z tym związanych proszę o opinie osób z Wielunia którzy korzystają z usług Orange Neostrada 80Mbit/s. Chodzi mi o realne osiągi przez was osiągane na terenie Wielunia, awaryjność i ogólne działanie.
Z racji mnogości i wysokości progów do przekroczenia nie wiem czy gra jest warta świeczki. Dzięki
Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 90 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Czarnożyły
Wysłany: 2015-11-01, 17:35
Zadzwoń do oranżadki i się zapytaj czy to w twoim domu będzie dostępne .
U mnie z kabla Netii mam max. 8-10Mbit / ~40ms a net komórkowy jest dośc specyficzny i na koniec i tak kończy się ciężkim mułem i prędkościami modemowymi . LTE z Tmobile u sąsiada to totalna pomyłka - prędkość ładowania stron pozwalała w pełni skupić się na robieniu kawy. A maszt pod domem ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum