R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Praca w ACN
Autor Wiadomość
dann999 
Czytał o Wieluniu

Wysłany: 2010-07-17, 08:26   Praca w ACN

Witam, czy ktoś spotkał się już może z tą firmą?? Jeśli tak to czy opłaca się współpraca z nimi?? Czy zarobki są, tak jak to przedstawiają na spotkaniach bajecznie wysokie??
Postaw piwo autorowi tego posta

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2010-07-17, 19:38   

Zarobki są zgodne z tym co ci przedstawiają na spotkaniu. Jeżeli więc podpiszesz te 15 czy ile tam jest teraz umów(w ciągu miesiąca bodaj) to zwrócą Ci ten wkład własny - ponad 1000zł. Jeżeli zbudujesz tam odpowiednią grupę to oczywiście, że zarobisz tyle ile Ci przedstawiają jedyne 'ale' to takie czy będziesz w stanie to zrobić :)

waldex 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2010-07-17, 22:45   Re: Praca w ACN

dann999 napisał/a:
Witam, czy ktoś spotkał się już może z tą firmą?? Jeśli tak to czy opłaca się współpraca z nimi?? Czy zarobki są, tak jak to przedstawiają na spotkaniach bajecznie wysokie??

Byłem rok temu na spotkaniu z przedstawicielem ACN. Jak dla mnie jeśli osobą oferujaca usługę nie potrafi przedstawić zarysu technologicznego i wymagań linii aby świadczyć usługę i odpowiada na odczepne "nie ważne jak, ważne, że działa" jest wysoce niewiarygodna.
Popularność tej usługi jest aż tak wielka? Widać już tą rewolucję gdy jeśli chcę widzieć rozmówcę to odpalam komunikator z obsługą strumienia video? Ja jakoś tego nie zauważyłem.
Nie chce studzić emocji, ale wydawać 1100 czy 1300 zł (nie pamiętam ile kosztuje to prawo do oferowania ich oferty) w dobie rezygnacji z telefonów stacjonarnych jest posunięciem słabo rentownym. Zwłaszcza w dużych miastach firmy doszły do wniosku, że podstawą jest elastyczność oferty i oferują internet niezaleźnie od telefonu.

dann999 
Czytał o Wieluniu

Wysłany: 2010-07-18, 07:48   

Ja jestem właśnie raczej sceptycznie nastawiony do ich oferty. Nie widzi mi się wydać obecnie 1100 złotych na licencję, czy jak to nazywają "parasol firmy ACN" żeby móc zarabiać jakieś pieniądze. Nie zarabiam za dużo, jak to na stażyste wypada, więc chyba sobie podaruje. Dzięki za jakiekolwiek informacje i własne opinie.
Temat do zamknięcia.

yampress 
WIELUNIAK

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 2010-07-18, 11:17   

zapytaj znajomych ilu ludzi na taką oferte by sie zgodziło, jaką oni/acn przedstawiają. Czy firma/acn/przedstawiciele nie zarabiają najwięcej na tym że pozyskują kolejnego przedstawiciela, który ma pozyskiwać kolejnych. I każdy na "dole" pracuje też na tych wyżej, a ile ma dla siebie? Jak duży jest tutaj rynek aby pozyskiwać klientów? Czy klienci pozostaną przy starych sprawdzonych providerach, czy zaryzykują dla nowej oferty.
Poza tym druki "firmowe" też Cię kosztują kiedy kupujesz je. Zapytaj ile kosztują?
Tyle ile zarobisz zależy ilu klientów pozyskasz.

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2010-07-18, 11:26   

Proponuję zapytać Łukasza z naszego forum.
Kiedyś (może to będzie już dwa lata), już pracując w ACN, proponował mi tam właśnie pracę jako dodatkową.
Zatem dziś może nam już pewnie dużo powiedzieć o tej pracy i jej perspektywach.

Wysłałem mu wiadomość na PW, aby się wypowiedział w tym temacie, zatem czekamy.

dawid 
się gra, się ma

Piwa: 14/19
Wysłany: 2010-07-18, 12:05   

Dla mnie to nic innego, jak piramida finansowa. Niby coś sprzedajesz, ale głównie należy pozyskiwać nowych handlowców, którzy będą musieli wpłacić 1100zł i wciągnąć do ACN kolejnych handlowców, którzy .......

Łukasz 
Przyjeżdża na zakupy
Łukasz

Piwa: 1/2
Wysłany: 2010-07-18, 14:38   

Jeśli ktoś szuka szybkiego zarobku bez wysiłku to ACN na pewno nie jest dla tekiej osoby. Współpracując z ACN jesteśmy niezależni i musimy być sami sobie szefem. Niewielu tak potrafi. Wielu nic nie robi a po kilku miesiacach się wykrusza. A to biznes dla wytrwałych. Trzeba myśleć DŁUGOTERMINOWO.

Nie będę tu pisał o strategii firmy, planie marketingowym itp. Wszystko jest na spotkaniach. Każdy wtorek 19:00 w Liceum Katolickim na ul. Śląskiej.
Nie może wyrobić sobie zdania o firmie osoba, która nie była na spotkaniu albo była raz i niewiele zrozumiała. Za drugim razem można zrozumieć więcej.

dawid Dla mnie Twoja wypowiedź to nic innego jak nieznajomość podstawowych terminów. Z mocy prawa piramidy finansowe są zakazane.

Jeśli chodzi o mnie to jestem zadowolony. Mam grupę ludzi i w Wieluniu i we Wrocławiu. Otrzymuję comiesięczny dochód i wiem, że ACN to moja przyszłość, która pozwoli mi kiedyś zrezygnować z pracy.

waldex 

Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2010-07-18, 15:07   

Łukasz napisał/a:
Jeśli ktoś szuka szybkiego zarobku bez wysiłku to ACN na pewno nie jest dla tekiej osoby. Współpracując z ACN jesteśmy niezależni i musimy być sami sobie szefem. Niewielu tak potrafi. Wielu nic nie robi a po kilku miesiacach się wykrusza. A to biznes dla wytrwałych. Trzeba myśleć DŁUGOTERMINOWO.

Nie będę tu pisał o strategii firmy, planie marketingowym itp. Wszystko jest na spotkaniach. Każdy wtorek 19:00 w Liceum Katolickim na ul. Śląskiej.
Nie może wyrobić sobie zdania o firmie osoba, która nie była na spotkaniu albo była raz i niewiele zrozumiała. Za drugim razem można zrozumieć więcej.

dawid Dla mnie Twoja wypowiedź to nic innego jak nieznajomość podstawowych terminów. Z mocy prawa piramidy finansowe są zakazane.

Jeśli chodzi o mnie to jestem zadowolony. Mam grupę ludzi i w Wieluniu i we Wrocławiu. Otrzymuję comiesięczny dochód i wiem, że ACN to moja przyszłość, która pozwoli mi kiedyś zrezygnować z pracy.

Teraz zeufeminizowali i nazwali piramidę finansową jako marketing wielopoziomowy ;)
Ja nie zrozumiałem? Raczej brak fachowości i ignorancja po drugiej stronie. Samą erudycją i pokazywaniem liczb ile można osiągnąć nie da się omamić wszystkich. Cóż wymagać, wszelkie szkolenia firm opartych na MLM to głównie kursy neurlingwistyczne, czyli jak dobrze naściemniać, by ktoś to kupił, bez względu na to czy naprawdę jest to mu konieczne do funkcjonowania.
W trakcie tego spotkania jedna pani, tak ok 40tki dała się w to wciągnąć, dało się zauważyć, że niezbyt dobrze sytuowana i kwota "wpisowego" będzie dla niej dużym wydatkiem. Takich praktyk zwyczajnie nienawidzę. Stopa zwrotu niewielka, zwłaszcza w tak mało popularnej w Polsce usłudze.

precelik
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-29, 09:57   

Cytat:
Art. 17c. 1. Czynem nieuczciwej konkurencji jest organizowanie systemu sprzedaży lawinowej, polegającego na proponowaniu nabywania towarów lub usług poprzez składanie nabywcom tych towarów lub usług obietnicy uzyskania korzyści materialnych w zamian za nakłonienie innych osób do dokonania takich samych transakcji, które to osoby uzyskałyby podobne korzyści materialne wskutek nakłonienia kolejnych osób do udziału w systemie.
2. Nie stanowi czynu nieuczciwej konkurencji organizowanie systemu sprzedaży, o którym mowa w ust. 1, jeśli spełnione zostaną następujące warunki:
1) korzyści materialne uzyskiwane z uczestnictwa w systemie sprzedaży pochodzą ze środków uzyskiwanych z zakupu lub ze sprzedaży dóbr i usług po cenie, której wartość nie może rażąco przekraczać rzeczywistej wartości rynkowej tych dóbr i usług;
2) osoba rezygnująca z udziału w systemie sprzedaży ma prawo do odprzedaży organizatorowi systemu za co najmniej 90 % ceny zakupu wszystkich nabytych od organizatora nadających się do sprzedaży towarów, materiałów informacyjno-instruktażowych, próbek towarów lub zestawów prezentacyjnych zakupionych w przeciągu 6 miesięcy poprzedzających datę złożenia rezygnacji organizatorowi systemu sprzedaży.

To tyle z ustawy, tak przy okazji piramid Finansowych.

Ale nie trzymałbym się tej ustawy,bo to jest prawo. Jest to jeden aspekt.

Drugi zaś aspekt bo moim zdaniem wszystko jest zależne od tego jak się promuje marketing sieciowy - MLM. Można traktowąć MLM jak piramidę Finansową chcąc jak najszybciej zebrać kolejne osoby, a można traktować jak marketing seicowowy, czyli budowanie zespołu, nawiazywanie relacji z klientami itd.

Ta druga droga trudniejsza bo dłuzsza, ale na dłuższa metę bardziej opłacalna. Bo rzeczywiscie można fajnie zaangażować kolejne osoby co w przyszłości moze zaowocować pasywnym dochodem.

Wszystko więc moim zdaniem zależy tu nie od firmy - bo ta musi być prawnie legalna. ACN taki jest z tego co wiem. Ale zalezy od sposobu przedstawiania biznesu, od osoby która to prezentuje... nie działam w ACN ale znam osoby któe działaja i działały i całkiem dobrze im to idzie! - bo da sie to robić.

I powinno się stawiać na co innego, nie na techniki wywierania wpływu w celu zamkniecia transakcji (niestety taka ogólna tendencja du nas w kraju ostatnio jest w każdej sprzedaży)... ale na budowanie długich relacji z klientami. - prowadzę sklep internetowy i powiem wam, nieraz mam niezłe zaskoczenie gdy klient twierdzi ze jestem dla niego miły...zastanawiam sie wiec dco robię inni sprzedawcy, ze klient ma wrażenie ze ja coś dobrze robie...

W marketingu sieciowym nie ma nic złego.. po prostu firma zamiast płącic za reklamę chce płacic konsumentom za dalsze promowanie - taka była i jest tego idea... Problem tylko taki, ze w miedzyczasie powstały piramidy finansowe (aktualnie zdelegalizowane) i zostawiły swój wydźwięk... w postaci wielu osób wściekłych na swoją wiarę w szybki i bezbolesny zarobek.

Poprawiono 1 błąd ort.
Ostatnio zmieniony przez Administrator 2010-08-14, 13:05, w całości zmieniany 2 razy  

narodowiec 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2010-08-09, 19:25   

Dnia 6.08.2010 r. w szkole "Katolik" zostało zorganizowane spotkanie dotyczące ACN.
Z przykrością muszę stwierdzić, iż ludzie którzy tam przybyli (zdecydowana większość to była młodzież w wieku 15-18 lat) dostali ogromną dawkę "prania mózgu".
Przez +|- dwie godziny wysłuchiwałem tam, jakie to nasze dotychczasowe życie(bez ACN) jest złe, a jakie będzie dobre, jak wstąpimy do ACN... Organizatorzy tejże "szopki" cały czas, ACN przedstawiali w samych superlatywach. Cytuję: "Jestem z wykształcenia ...... . Do dziś dziękuję Bogu, że spotkałem na swojej drodze ACN, w mojej poprzedniej pracy zarabiałem małe pieniądze (nie pamiętam dokładnie sumy jaką wygłosił tenże przedstawiciel ACN, ale graniczyła ona w wysokości 1300-1500). Nie dość, że zarabiałem małe pieniądze, to na nic nie miałem czasu, a w pracy byłem nieszanowany przez pracodawcę, bla bla bla... Teraz, jak jestem w ACN, to na wszystko wystarcza mi czasu, i pieniędzy, też mi nie brakuje... "
Kolejną ciekawą sprawą jest to, że jeżeli ktoś chcę tam dołączyć, to musi zapłacić 1100 zł. Śmiech na sali. Można to porównać do tego, iż składasz podanie o pracę, już prawię jesteś przyjęty, ale pracodawca mówi ci, że przyjmie cię dopiero wtedy, gdy wpłacisz mu 1100 wpisowego, które przez tą firmę jest nazywane szkoleniem... A tak na marginesie, to każde szkolenie dla pracowników finansuje firma, w której dany pracownik jest zatrudniony.
Reasumując wszystko, wg. mnie firma nie wydaje się wiarygodna, i całe to przedsięwzięcie jest grubymi nićmi szyte....
Pozdrawiam! Bez odbioru.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi