Wysłany: 2007-05-14, 11:04 Tragedia na drodze w Dzietrzkowicach
Cytat:
Jedna osoba nie żyje, jedna w stanie ciężkim została przetransportowana śmigłowcem do szpitala w Zgierzu, 3 w tym dwie nieletnie dziewczynki z obrażeniami ciała znajdują się w wieluńskim szpitalu - to skutki tragicznego wypadku, jaki miał miejsce wczoraj w godzinach popołudniowych w Dzietrzkowicach, gmina Łubnice.
Na skrzyżowaniu ulic Wieluńskiej i Bolesława Prusa doszło do zderzenia motocykla marki Kawasaki i osobowej Toyoty Scarllet.
Najprawdopodobniej to kierująca Toyotą 59 - letnia kobieta, wykonując manewr skrętu w lewo, nie ustąpiła pierwszeństwa nadjeżdżającemu z przeciwka motocyklowi, który wbił się w prawy bok samochodu.
"W wyniku wypadku - jak mówi podkomisarz Jerzy Nowojewski z wieruszowskiej policji - na miejscu poniósł śmierć 91 - letni pasażer Toyoty, obrażeń brzucha doznała 8- letnia dziewczynka, obrażeń głowy jej 12 - letnia siostra, kierująca samochodem po doraźnej pomocy medycznej została zwolniona do domu.
Właściciel motocykla 22 - letni Krzysztof U., mieszkaniec Skomlina trafił do szpitala ze złamaniami kończyn górnych i kończyny dolnej. Jego pasażera 24 - letniego Sebastiana z urazami kręgosłupa i niedowładem nóg przetransportowano śmigłowcem do szpitala w Zgierzu".
Kierowcom obu pojazdów pobrano krew do badań.
To moja druga sąsiadka.....Nie wiem dlaczego wjechała w ten motocykl....nie wiem dlaczego choć ZAWSZE była w kościele o godz 9 teraz pojechała o godz 12 i nie wiem jak ona będzie dalej żyć ze świadomością tego co zrobiła....Czasami mam wrażenie,że nasze życie to tylko jeden wielki zbieg okoliczności i że na nic nie mamy wpływu.
Pomogła: 2 razy Wiek: 42 Dołączyła: 01 Mar 2007 Posty: 52 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-05-15, 08:00
Wypadki... wypadki... wszędzie ich pełno....
Największa polska tragedia od czasu wojny.... to chyba właśnie codzienne wypadki!
W żadnej innej nie zginęło tyle niewinnych osób!
Chociaż o nich najmniej się mówi.... ale cóż - nie da się!!!!!
uczę w szkole w Dzietrzkowicach i dziś był bardzo trudny dzień i dla uczniów i dla nauczycieli - ciche szlochanie na korytarzu i zdjęcie Moniki na gazetce jaką przygotowaliśmy
uczyłam Monikę i bardzo mi ciężko wejść do klasy i patrzeć na pustą ławkę i łzy w oczach jej kolegów i koleżanek z klasy
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 407 Skąd: z każdego miejsca
Wysłany: 2007-05-15, 22:52
dlatego każdy kto się nie czuje w pełni kierowcą nie powinien wsiadać za kółko. Bez względu czy jest to kobieta czy mężczyzna. Czy ma prawo jazdy miesiąc czy 10 lat. Na wsi czy w środku miasta. Kwestia rozkojarzenia lub nieuwagi może kosztowac naprawdę wiele, o czym świadczy ten wypadek. Jeśli ktoś nie czuje sie pewnie za kierownicą niech nie prowadzi. Bo jak widac drobny błąd może kosztować życie i zdrowie wielu niewinnych ludzi...
Jeśli ktoś nie czuje sie pewnie za kierownicą niech nie prowadzi. Bo jak widac drobny błąd może kosztować życie i zdrowie wielu niewinnych ludzi...
Ale Collina wypadki powodują też osoby które sie bardzo pewnie czują za kierownicą!! Nie można tak od razu myśleć,ze osoba która spowodowała wypadek nie czuła się pewnie.
Jak taka osoba nie będzie jeździć , to nigdy nie nauczy się jeździć!
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Akirus nie wiem kim jesteś,ale rozumiem że którąś z nauczycielek. Moje dziecko jeszcze do szkoły nie chodzi,ale z Moniką i Martą bawiło sie bardzo często. I mam do Ciebie pytanie, czy nie uważacie,że przydatna i na miejscu mogłaby być pomoc psychologa dla Marty.To jest mała dziewczynka, przeżyła tragedie, jej babcia zabiła dziadka i siostre z którą była bardzo związana. Nie ulegam modzie na psychologów poprostu martwie sie jak ta rodzina,to dziecko będzie dalej funkcjonować.Jak przyjmą Marte dzieci w szkole.To jest mała wieś i takie rzeczy to dla dzieciaków sensacja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum