Wiem, że to może trochę za wcześnie ale moje pytanie brzmi - gdzie polecacie wybrać się na wakacje? Myślę o jakimś wyjeździe do około 2 tys. zł. Jeśli byliście na takich wakacjach i macie sprawdzone hotele chętnie dowiem się o nich czegoś więcej
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-01-03, 09:55
Marta napisał/a:
Wiem, że to może trochę za wcześnie
No fakt
Marta napisał/a:
... gdzie polecacie wybrać się na wakacje? Myślę o jakimś wyjeździe do około 2 tys. zł
Ale to całkowita kwota jaką przeznaczasz na turnus, właśnie jak długi? Czy tylko za taką sumę interesuje Cię nocleg, bo tak szczerze mówiąc o niego pytasz;
Marta napisał/a:
Jeśli byliście na takich wakacjach i macie sprawdzone hotele chętnie dowiem się o nich czegoś więcej
W Polsce, sama, dasz spokojnie radę w każdym miejscu za taką sumę spędzić te 10 dni. Oczywiście jak weźmiesz pod uwagę hotele średniej klasy, bo np. na taki w Sopocie, "Grant Hotel" przy molo, to już nie wiem czy starczy Ci kasy, tej przewidzianej
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-01-03, 11:14
wln4life napisał/a:
chcesz mieć tani wyjazd to polecam last minute obserwować 1-2 dni przed wylotem, a nie w styczniu zadawać temat wakacji
Właśnie jeśli chcesz mieć tanie wakacje, to pomyśl o tym teraz (ale mogę się mylić ).
Marta napisał/a:
Myślałam raczej o wyjeździe za granicę
Pewnie za owe 2 tys złotych, da się wylecieć na wakacje do jakiegoś ciepłego kurortu. Tyle tylko, że trzeba być raczej nastawionym na to, że owe wakacje będą spędzane na kilkuset metrach kwadratowych. Ogrodzony hotel, a w nim faktycznie wszystko co potrzeba do przeżycia, tylko co poza tym? Fakt, przyjedziesz po wakacjach i opowiesz znajomym, że byłaś np. w Tunezji. Wszyscy będą mówić; - Tej to się powodzi, do Tunezji sobie śmiga, ma dobrze.
Ale mało komu przychodzi do głowy, że spędzasz te wakacje jak ... "brojler". Oczywiście możesz spędzić je na dodatkowych atrakcjach, czyli wycieczki poza teren hotelu, i takie tam inne, ale to już trzeba zapomnieć o kwocie 2 tys. złotych, raczej do twej kwoty dodaj inną walutę, np. Euro
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Ja tam wolę wakacje z przygodą niż wypoczynek w hotelu. W te wakacje marzy mi się Dalmacja lub Prowansja. Namiot+ewentualne szukanie taniego noclegu na miejscu.
fanzie, www.autostopik.pl tutaj na pewno znajdziesz towarzyszkę podróży, a nawet całą grupę, też mi się marzą takie wakacje, a rejon to Bułgaria i Rumunia lub właśnie południowa Francja i północne Włochy
Poprawiono 1 błąd ort.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2011-01-04, 16:26, w całości zmieniany 2 razy
Pomogła: 9 razy Wiek: 43 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 239 Piwa: 1/5 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-01-05, 19:22
Marta! Jeśli chcesz mieś superwakacje dołóż 500-600 zł i będziesz miała 2-tygodniowe wczasy na Dominikanie! A to już Karaiby!! 10 godzin lotu, ale warto, wierz mi! Zdecydowanie lepiej niż w północnej Afryce! Jedyny minus, to takie perełki zdarzają się tylko z Niemiec, nigdy z Polski. Z Polski za taką imprezę zapłacisz min. 6000zł Jeśli chcesz więcej info na ten temat, chętnie służę pomocą (wylatywałam na Karaiby już 3 razy z Niemiec - lepsza organizacja, podejście do turysty i cena)
Pomogła: 9 razy Wiek: 43 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 239 Piwa: 1/5 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-01-06, 10:41
Najlepsze ceny na Karaiby są na przełomie maja/czerwca, we wrześniu i od początku grudnia do świąt BN. Możecie nie wierzyć, wasza sprawa, ale 3 lata temu byłam na Dominikanie za 3000 zł od osoby (tyle że w lipcu, bo już ceny wzrosły). W czerwcu natomiast zapłaciłabym właśnie 2500 zł. Polecam polskich pośredników: maxfly (2 razy korzystałam), wakacje24 (1 raz korzystałam) ltur, dreamtours. Uprzedzam, żeby znaleźć dobrą cenę, trzeba w w/w miesiącach spędzić przed komputerem długie godziny śledząc ceny. Wyloty są z różnych miast, ale nawet jeśli z zachodnich niemieckich lotnisk, to niektóre biura podróży mają już zawarty w cenie przejazd pociągiem na terenie Niemiec (250km/h). W zeszłym roku skorzystaliśmy z tej opcji wylatując do Meksyku z Dusseldorfu. Jeśli jesteście zainteresowani pomogę Wam szukać "perełki cenowej" - nic na tym nie zarabiam, po prostu to lubię W tym roku na Karaiby już nie lecę, zmieniam kierunek na Azję, ale tym razem na własną rękę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum