Wysłany: 2011-01-08, 18:53 Chiński Market w Wieluniu.
Od pewnego czasu na ulicy Sieradzkiej istnieje Chiński market.Co o nim sądzicie? Co wam się podoba, a co denerwuje? Lubicie robić w nim zakupy?
PS. Zapraszam także do ankiety
Tylko myszka Klawiatura Holenderska Wiadome, że niektórych rzeczy nie da się kupić żeby nie były chińskie albo jest to wielką trudnością. Ale jeżeli mam do wyboru Chiński podkoszulek a Polski to wybór jest jasny
odbiegacie od tematu ....
zaglądam do tego marketu kiedy potrzebuję coś kupić taniej. przeszkadza mi w nim zbyt głośna muzyka oraz rozmiary ubrań i bielizny. Rozumiem, że Chinki są drobne, ale europejska rozmiarówka nie kończy się na M-ce:)
nigdy nie oglądam tam butów, bo w buty jednak lubię zainwestować. ucieszyłam się kiedy przed wyjazdem dostałam opakowanie z którego powietrze można odessać odkurzaczem tylko za 7 zł.
Nie umiem jednak odpowiedzieć czy lubię tam robić zakupy. robię je tam głównie ze względu na cenę. jeśli mogłabym wydać więcej raczej bym tam zakupów nie robiła.
_________________ "Umrze miasto, jeżeli budowa jego będzie zakończona"
ourson, no to wybieram chyba mniejsze zło nie ? Tak jak pisałem wcześniej jesteśmy skazani na niektóre produkty chińskie ale w dużej mierze możemy wybierać.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-01-09, 13:45
Pewnie jest on już od jakiegoś czasu, ten Chiński Market . Ja, a w zasadzie wraz z żoną odkryliśmy "chińszczyznę" od całkiem niedawna. I powiem że byliśmy tam dosłownie dwa razy, nie kupiwszy niczego.
Generalnie to trochę tandetny jest ten sklep. I nie wiem, może to tylko moje przewrażliwienie, ale będąc tam owe dwa razy, miałem wrażenie, że te miłe panie, które tam stoją (pracują) patrzą na mnie jak na potencjalnego wroga, czytaj złodzieja, a nie jak na normalnego klienta. Nie chciałbym oczywiście siać popeliny, ale takie właśnie odniosłem wrażenie, gdzie ja, tam też wzrok jednej z pań. Może dlatego, że kobiety się nudziły, bo klienteli wtedy było niewiele
Towar taki typowo targowy, o niewielkiej możliwości wyboru. Myślę, że jak zaznaczę; nie lubię robić w nim zakupów, to nie skłamię
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-01-09, 14:11
Ja byłam tam dosłownie kilka razy. Toc o utkwiło mi głownie w głowie to zapach, no może bardziej smród, chociaż to chyba za duże określenie. Więc może nieprzyjemny zapach. Jakoś ubrań pozostawia wiele do życzenia...
Wolę kupować w Textil Market, ceny nieco większe (chociaż nie zawsze), a jakoś lepsza i dużo przyjemniejsza atmosfera w sklepie.
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
Pomogła: 3 razy Wiek: 36 Dołączyła: 08 Wrz 2009 Posty: 150 Skąd: stąd
Wysłany: 2011-01-09, 14:17
Byłam, nie kupiłam niczego. Stosunek ceny do jakości pozostawia wiele do życzenia.
miko 005 napisał/a:
I nie wiem, może to tylko moje przewrażliwienie, ale będąc tam owe dwa razy, miałem wrażenie, że te miłe panie, które tam stoją (pracują) patrzą na mnie jak na potencjalnego wroga, czytaj złodzieja, a nie jak na normalnego klienta.
Też takie miałam wrażenie. Z ciekawości sprawdziłam chińskie centrum we Wrocławiu. To samo. Szkoda, że do przymierzalni za człowiekiem jeszcze nie włażą
_________________ "Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych. Tylko są ci pozamykani w zakładach i ci, którzy nie zostali przebadani."
Ja byłam tam kilka razy i za każdym razem coś kupiłam; odzież,obuwie.Ceny za produkty nie są wysokie i do pracy(fizycznej) zawsze się przydają.Obsługa tam jest miła(sprawdzają co klient ogląda a także mu doradzają).Muzyka trochę nudna ale da się wytrzymać
ourson, nie jestem w stanie ocenić ale mogę to sprawdzić. Oprócz Chin największym producentem bawełny są Indie Więc wcale nie jest powiedziane, że bawełna zawsze jest z Chin.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum